Βασίλης Λέκκας
Κοινοποίηση

Μικρή Σκηνή
10 & 11 Απριλίου 2024

Ημέρες & ώρες παραστάσεων

  • Τετάρτη: 21:30
  • Πέμπτη: 21:30

Πληροφορίες

“Οδός Τραγουδιών”

Βασίλης ΛέκκαςΣτις 2 Απριλίου του 1980 ο Βασίλης Λέκκας τραγουδάει υπό τη διεύθυνση του Μάνου Χατζιδάκι, στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά, σε απευθείας μετάδοση από το Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και το ταξίδι από νότα σε νότα αρχίζει. Την Τετάρτη 10 και Πέμπτη 11 Απριλίου 2024 στις 21:30, η “Μικρή Σκηνή”  έχει τη μεγάλη χαρά να τον φιλοξενήσει για δυο βραδιές στην “Οδό Τραγουδιών”.

Ο Βασίλης Λέκκας με αυτό το ταξίδι στη μουσική συνάντησε και συναντήθηκε με όλο τον κόσμο. Η ελληνική του μουσική δεν χρειάστηκε μετάφραση σε κανένα μέρος του πλανήτη.

«…Ήσουν μια χώρα που την έκανα πατρίδα μου…»

Τον Απόλλωνα και τον Διόνυσο μεταφέρει σε όλο τον κόσμο, με λυρικό και επαναστατικό τρόπο μέσα από την εκρηκτική του ερμηνεία.

«Νεότερο Ζορμπά» τον αποκάλεσε ο Μίκης Θεοδωράκης.

Πάντα όρθιος με στόχο την μετάδοση για τον οικουμενικό ρόλο του λόγου και της ελληνικής μουσικής, όπως τον διδάχτηκε μέσα από τις κορυφαίες συνεργασίες του με συνθέτες και ποιητές που πλάθουν την νεότερη μυθολογία του τόπου μας.

Όλα αυτά καθορίζουν τις επιλογές του, και από πολύ νωρίς στο ξεκίνημα της πορείας του ο Βασίλης Λέκκας σηματοδοτεί με την παρουσία του ένα καλλιτεχνικό κάδρο άλλου ήθους και ύφους.

Υπάρχουν τραγουδιστές, ερμηνευτές, αοιδοί, σταρ και υπάρχει και ο Βασίλης Λέκκας. Ο Λέκκας δεν τραγουδά, δεν ερμηνεύει, δεν γοητεύει, δεν είναι σταρ. Ο Λέκκας παραδίνεται στο τραγούδι, ανοίγει διάπλατα την ψυχή του και αφήνει το τραγούδι να την κατακτήσει, να την καταλάβει, να την κυριεύσει. Αυτό το θρίαμβο του τραγουδιού απολαμβάνουμε εμείς οι ακροατές. Ο Λέκκας δεν κρατά τίποτε δικό του, δεν υπάρχει καν. Ο Λέκκας είναι το τραγούδι.

Μαζί του οι

  • Κώστας Ματσίγκος: κιθάρες και επιμέλεια προγράμματος
  • Σάκης Κοντονικόλας: πιάνο
  • Στάθης Σαββίδης: μπουζούκι, κιθάρα
  • Λεωνίδας Κυρίδης: μπάσο
  • Γιάννης Ιωαννίδης: τύμπανα

Η “Μικρή Σκηνή” είναι μια μουσική και θεατρική σκηνή, χώρος πολιτισμού που στεγάζεται στο ιστορικό στούντιο “Αγροτικόν” στην Κ. Τούμπα και  ξεκινάει με μεγάλα όνειρα να προσφέρει πολιτισμό και ψυχαγωγία στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Στόχος της είναι να φιλοξενεί συναυλίες διαφόρων ειδών μουσικής, θεατρικές παραστάσεις για ενήλικες και παιδιά, σεμινάρια και άλλες πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.

Κρατήσεις: 6944503542

Τιμές εισιτηρίων

  • Γενική είσοδος: 12 €
Εκκίνηση:

11 Απριλίου 2024 21:30

Λήξη:

11 Απριλίου 2024 23:30

Αμοιβές & Εισιτήρια

Δωρεάν

Αυτό το γεγονός δεν έχει κανένα κόστος εισόδου

Τόπος Διοργάνωσης

Διεύθυνση:

Επταλόφου 14, Κάτω Τούμπα

GPS:

40.6107813, 22.971752