The Fuzztones
Κοινοποίηση

Μύλος Club
Κυριακή 17 Μαρτίου 2024

Ώρα προσέλευσης: 20:30

Πληροφορίες

+ special guests: The Reverend Beast

The Fuzztones

The FuzztonesΗ μυθική μπάντα του “αιώνιου teenager” Rudi Protrudi, με τον ήχο που αγαπήθηκε στην Ελλάδα από ένα κοινό που τους λατρεύει, για μια ακόμα ξεσηκωτική ζωντανή εμφάνιση στη Θεσσαλονίκη που θα εξελιχθεί σε ροκ εν ρολ πάρτι για να δηλώσει πως το γκαράζ δεν θα πεθάνει ποτέ και να δημιουργήσει την ατμόσφαιρα του νεοϋορκέζικου underground!

Πολύ πριν την πρόσφατη αναβίωση του garage rock, οι Fuzztones από τo Lower East Side της Νέας Υόρκης αποτέλεσαν μια από τις σημαντικότερες revival μπάντες, ξεσηκώνοντας ακροατήρια στις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά και στην Ευρώπη. Με ηγέτη τον ιδιόμορφο Rudi Protrudi είχαν ανέκαθεν την ικανότητα να «κάνουν δικό τους» οποιοδήποτε κομμάτι. Ακούστε τα “Cinderella”, “She’s Wicked”, “She’s My Witch”, “Gotta Get Some” και φυσικά το “Strychnine”, και φανταστείτε τι θα γίνει στο rock ‘n’ roll party των Fuzztones!

Οι Fuzztones δημιουργήθηκαν το 1980 με βασικά μέλη τον κιθαρίστα Rudi Protrudi και την οργανίστρια Deb O’ Nair, που προηγουμένως συμμετείχαν στους Tina Peel, ένα bubblegum punk γκρουπ που σόκαρε με τη σεξουαλική θεματολογία των τραγουδιών του.

Το όνομα του συγκροτήματος προήλθε από το Fuzzbox, ένα εφφέ για κιθάρα που κυκλοφόρησε τη δεκαετία του ’60 και χρησιμοποιήθηκε από σχεδόν όλα τα συγκροτήματα της πρώτης έκρηξης του γκαράζ στα 1965-67. Μαζί με τους Elan Portnoy, Michael Jay και Ira Elliot ηχογράφησαν δυο ιστορικά albums, τα Leave your mind at home και το Lysergic emanations, με το δεύτερο να φτάνει στο νούμερο δύο των αμερικάνικων Charts. Στο ενεργητικό τους επίσης εκείνη την εποχή είχαν και ένα album μαζί με τον Screamin’ Jay Hawikns.

Tο συγκρότημα διαλύθηκε γύρω στα 1986, για να επαναδημιουργηθεί δυο χρόνια αργότερα ως προσωπικό πλέον σχήμα του Protrudi και έδρα τη Δυτική Ακτή και ευρωπαϊκές περιοδείες.

Μετά από δυο κυκλοφορίες το γκρουπ διαλύθηκε ξανά, παραμένοντας ανενεργό για το μεγαλύτερο μέρος της δεκαετίας του ’90 όταν επανασυνδέθηκαν στις αρχές του 21ου αιώνα με την Deb O’ Nair ξανά στο όργανο και τον Jordan Tarlow, από τη δεύτερη σύνθεση του γκρουπ, στην κιθάρα.

Για τις live εμφανίσεις τους, o μουσικός τύπος μιλάει για «το απόλυτο garage punk όργιο, rock n’ Roll ύμνοι, δολοφονικά riffs, εθιστικά refrains, ένταση, ενέργεια και δυναμισμός -όλα σε υπερβολικές δόσεις. Ένα εκρηκτικό μείγμα αθάνατης νεοϋορκέζικης αλητείας και βρώμικου cult”

The Reverend Beast

Οι The Reverend Beast είναι ένα συγκρότημα που μεταφέρει στο σήμερα τον rock n’ roll χαρακτήρα της Θεσσαλονίκης των ’80s και των ’90s, πλάθοντάς τον σε μουσική που αξίζει να ανακαλύψουμε και σήμερα.

Dear believers

Let the reverend Beasts easy down your desperate souls

Let the reverend Beasts release your deeply hidden emotions

Let the reverend Beasts exorcise your untold sins

Let the reverend Beasts dance you to your eternal fears

Let the reverend Beasts bring you the beastly and unholy rocknroll

hallelujah

The Reverend Beast is:

  • Reverend Mits drums (The Basements, x De Sades)
  • Billys bass quitar (Johnny Carbonaras, Γκουλαγκ, Seahorse)
  • Captain K quitar (FranticV, x Kinκ and the Kongs, x The Sunsteps)
  • Phix Joe Six quitar (x Kinκ and the Kongs, x Background Noise Suppression)
  • Thee Mammoth vocals (x De Sades)

Τιμές εισιτηρίων

  • Περιορισμένη Προπώληση: 18 €
  • Προπώληση: 20 €
  • Ταμείο: 23 €

Προπώληση

Εκκίνηση:

17 Μαρτίου 2024 20:30

Λήξη:

17 Μαρτίου 2024 22:30

Αμοιβές & Εισιτήρια

Δωρεάν

Αυτό το γεγονός δεν έχει κανένα κόστος εισόδου

Τόπος Διοργάνωσης

Διεύθυνση:

Αν. Γεωργίου 56

GPS:

40.642795527197, 22.919125141366