Θάνος Σταυρίδης | dROM
Κοινοποίηση

Beerfest
Πέμπτη 13 Ιουλίου 2023

Ώρα έναρξης: 21:00

Πληροφορίες

Θάνος Σταυρίδης | dROMLive του Θάνου Σταυρίδη με την μπάντα του, τους «dROM», στο «Beerfest».

Drom είναι ο δρόμος στη γλώσσα των Ρομά. dRom είναι και το μουσικό όχημα του Θάνου Σταυρίδη με το οποίο ταξιδεύει τα τελευταία χρόνια στα Βαλκάνια κι όχι μόνο.

Οι dRom είναι μια μπάντα που λατρεύει το ταξίδι στο χώρο και τον χρόνο. Αντλεί ήχους κι αρώματα από τις μελωδίες των τσιγγάνων του χθες και τις παντρεύει με τ’ αρώματα των Βαλκανίων και τα σύγχρονα μουσικά ρεύματα. Πάνω σε ξέφρενους ρυθμούς αυτοσχεδιάζει με κέφι κι ενέργεια χαράζοντας μια διαδρομή που ξεκινά από την Ήπειρο,περνά από τη Θεσσαλονίκη, τα Σκόπια, τη Σόφια, το Βελιγράδι και φτάνει στο Βουκουρέστι. Μουσικές γνώριμες, αλλά και πρωτότυπες συνθέσεις του Θάνου Σταυρίδη από τους προσωπικούς του δίσκους “Με μια βαλίτσα όνειρα” και “Spicy Margarita”, που έχουν λάβει εξαιρετικές κριτικές.

Πρωτοδημιουργήθηκαν το 2015 με πρωτοβουλία του Θάνου Σταυρίδη κι έκτοτε έχουν συνεργαστεί με κορυφαίους μουσικούς και σχήματα των Βαλκανίωνόπως οι:Theodosii Spassov, Vlatko Stefanovski και το trio του, Petar Ralchev, Toni Kitanovski, Angel Demirev, Αγγελική Τουμπανάκη κ.ά.κι έχουν παίξει σε πολλά festivalsτόσο εντός όσο κι εκτός Ελλάδας

Το φθινόπωρο του 2023τους βρίσκει να ετοιμάζονται να εκδώσουννέοalbum.

Οι Drom αποτελούνται από τους

  • Βασίλη Αθανασίου: κλαρίνο, σαξόφωνο
  • Θάνο Σταυρίδη: ακορντεόν, συνθέσεις
  • Μάριο Μακρή: ηλ. κιθάρα
  • Γιάννη Καρακαλπακίδη: ηλ. μπάσο
  • Χρήστο Τάσιο: τύμπανα

Λίγα λόγια για τον Θάνο Σταυρίδη

Ο Θάνος Σταυρίδης είναι ένας από τους πιό αναγνωρισμένους μουσικούς στο χώρο του ακορντεόν, με συνεργασίες τόσο σε παραστάσεις όσο και στη δισκογραφία, με κάποιους από τους μεγαλύτερους και πιο γνωστούς τραγουδιστές, αλλά και συνθέτες και μουσικούς, τόσοστην Ελλάδα όσο και στα Βαλκάνια.

Ενδεικτικά αναφέρονται οι: Ευανθία Ρεμπούτσικα, Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Σωκράτης Μάλαμας, Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Έλλη Πασπαλά, Παναγιώτης Καλαντζόπουλος, Ματούλα Ζαμάνη, Μάκης Σεβίλογλου, Εστουδιαντίνα, Γεράσιμος Ανδρεάτος, Μανώλης Μητσιάς, Theodosii Spassov (BG), Petar Ralchev (BG), Vlatko Stefanovski (NMK), Saso Popovski(NMK), VaskoAtanasovski (SLO), Κώστας Θεοδώρου, Angel Demirev (BG), Φλώρος Φλωρίδης και πολλοί άλλοι.
Είναι επίσης από τους πρωτεργάτες της Balkan σκηνής στην Ελλάδα, έχοντας υπάρξει ιδρυτικό μέλος ιστορικών σχημάτων, όπως οι «Βόρειοι Εταίροι», οι «Cabaret Balkan» και τώραοι «Drom» και οι “Tales from the Box”.

Έχει συμμετάσχει σε πάνω από 100 ηχογραφήσεις δίσκων τόσο ως σολίστας, όσο κι ως ενορχηστρωτής. Τα δύο προσωπικά του album “a Suitcase full of Dreams” (2016) και “Spicy Margarita” (2021) έχουν αποσπάσει διακρίσεις και πολύ καλές κριτικές τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, έχοντας airplay σε σταθμούς της Αυστραλίας, της Αργεντινής, αλλά και σ’ όλη την Ευρώπη. Το περιοδικό Accordion Stars Illustrated της Times Square Press με έδρα την Νέα Υόρκη τον συμπεριλαμβάνει στους 100 πιό γνωστούς ακορντεονίστες του κόσμου για τα
έτη 2019, 2020 και 2021.

Η ερευνητική – μουσικολογική του δραστηριότητα είναι πάνω στις λαϊκές μουσικές των Βαλκανίων. Από το 2000, έχει πραγματοποιήσει εισηγήσεις σε σεμινάρια κι ημερίδες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, ενώ έχει συγγράψει σχετικά άρθα συμμετέχοντας σε διάφορεςεκδόσεις.

Τα τελευταία 14 χρόνια διδάσκει στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (πρώην Τμήμα Λαικής και Παραδοσιακής μουσικής του ΤΕΙ Άρτας).

Τιμές εισιτηρίων

Εκκίνηση:

13 Ιουλίου 2023 21:00

Λήξη:

13 Ιουλίου 2023 23:00

Αμοιβές & Εισιτήρια

Δωρεάν

Αυτό το γεγονός δεν έχει κανένα κόστος εισόδου

Τόπος Διοργάνωσης

Διεύθυνση:

Ποσειδώνος 17

GPS:

40.583899449561, 22.972500792401