Τα κορίτσια της Οδού Ασπασίας
Κοινοποίηση

Θέατρο Αμαλία
24 Φεβρουαρίου 2024 – 10 Μαρτίου 2024

Ημέρες & ώρες παραστάσεων

 • Παρασκευή: 21:00
 • Σάββατο: 21:00
 • Κυριακή: 20:00

Διάρκεια: 100 λεπτά

Πληροφορίες

Τα κορίτσια της Οδού ΑσπασίαςΟ πολιτιστικός σύλλογος «Κωμ-οδύνη», με σκηνοθέτη και σεναριογράφο τον Βασίλη Παπά, που την άνοιξη του 2023 παρουσίασε την επιτυχημένη πρώτη της θεατρική παράσταση, αποσπώντας στα 12α Θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης αυτό της καλύτερης Πρωτοεμφανιζόμενης Ομάδας και το Γ΄ Βραβείο Κοινού, επιστρέφει ανανεωμένη στο Θέατρο Αμαλία για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων. Πρόκειται για μια κωμωδία καταστάσεων, με αναφορές σε ιστορικά γεγονότα και πρόσωπα -πλην όμως συμπληρωμένη με πλούσια στοιχεία μυθοπλασίας- η οποία πραγματεύεται την υποκρισία (την «χτυπάει» αλύπητα και την αποκαλύπτει τελικά) με έναν πολύ δυνατό και ανατρεπτικό τρόπο.

Λίγα λόγια για το έργο

Στον απόηχο του Δευτέρου Παγκοσμίου πολέμου και του Εμφυλίου που ακολούθησε στη χώρα, τον χειμώνα του 1949, σε έναν οίκο ανοχής στην οδό Ασπασίας, στο κέντρο της Αθήνας, ζουν και εργάζονται πέντε γυναίκες. Ενώ όλα πια δείχνουν να πηγαίνουν καλά, με πραξικόπημα καταλαμβάνει την εξουσία ένα αιρετικό τάγμα θρησκόληπτων, που φέρει το όνομα «Το Τάγμα της Αγίας Ευλογίας». Σκοπός του Τάγματος είναι να εξαλείψει τα βδελυρά στοιχεία της κοινωνίας, πραγματοποιώντας εφόδους σε οίκους ανοχής. Οι πέντε γυναίκες πρέπει να κάνουν τα πάντα για να σώσουν τις ζωές τους.

Βασίλης Παπάς – Βιογραφικό

Ο Βασίλης Παπάς, γεννήθηκε το Νοέμβριο του 1976 στη Θεσσαλονίκη. Νοσηλευτής ψυχιατρικής στο επάγγελμα, τα τελευταία χρόνια επενδύει τον ελεύθερο χρόνο του στη συγγραφή σεναρίων, στη δημιουργία κινηματογραφικών ταινιών και στην ενασχόληση με το θέατρο. Αυτοδίδακτος σκηνοθέτης και σεναριογράφος, προσπαθεί με το μεράκι του να συμμετέχει στο μαγικό κόσμο της δημιουργίας και της τέχνης. Η πρώτη του σεναριακή και σκηνοθετική απόπειρα, αποτέλεσε η μεγάλου μήκους ταινία «Το Μυστήριο της Περσεφόνης» και ακολούθησε η μεγάλη μήκους ταινία «Φόνος εκ προ Ομελέτας», η οποία και έλαβε τιμητική μνεία στο 14o Ελληνοβρετανικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου. Το 2023 ανέβηκε η πρώτη του θεατρική παράσταση «Τα κορίτσια της Οδού Ασπασίας» στο θέατρο Αθήναιον όπου και απέσπασε το Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενης Ομάδας και Γ΄ Βραβείο Κοινού.

Συντελεστές

 • Σενάριο – Σκηνοθεσία: Βασίλης Παπάς
 • Οργάνωση Παραγωγής: Στέλιος Δουλγερίδης
 • Σκηνικά – Κουστούμια: Αθηνά Βαρτσάκη
 • Γραφιστικά – Βοηθός Σκηνογράφου: Άννα Βλαχογεωργακοπούλου
 • Μακιγιάζ: Άννα Παρούση
 • Κομμώσεις: Παναγιώτης Χαφάγκα
 • Ερμηνεία: Νάνσυ Γισγάκη, Μπάμπης Καλτσίδης, Λίζα Μιμιλίδου, Βασίλης Παπάς, Ζαφείρης Παρασχάκης, Άννα Παρούση, Σωσώ Ταφίλη, Μαρίνα Τσιλαλή, Αρετή Τσιτσάκη

Πληροφορίες: 2310842509

Τιμές εισιτηρίων

 • Κανονικό: 13 €
 • Goldmall: 10 €
Εκκίνηση:

1 Μαρτίου 2024 21:00

Λήξη:

1 Μαρτίου 2024 23:00

+5

Περισσότερες προγραμματισμένες ημερομηνίες

Αμοιβές & Εισιτήρια

Δωρεάν

Αυτό το γεγονός δεν έχει κανένα κόστος εισόδου

Τόπος Διοργάνωσης

Διεύθυνση:

Αμαλίας 71

GPS:

40.6160727, 22.9577763

6 Προγραμματισμένες Ημερομηνίες