Η πόρνη από πάνω
Κοινοποίηση

4ο Φεστιβάλ Καλοκαιριού
Δήμος Θεσσαλονίκης
Δημοτικό Θέατρο Κήπου
Θέατρο Αριστοτέλειον
Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2023

Δημοτικό Θέατρο Κήπου
Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2023

Ώρα έναρξης: 21:15

Ανακοίνωση

Λόγω των δυσμενών καιρικών φαινομένων η προγραμματισμένη για την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2023 στο Θέατρο Κήπου παράσταση Η πόρνη από πάνω μεταφέρεται στο Θέατρο Αριστοτέλειον!

Η παράσταση της Πέμπτης 7 Σεπτεμβρίου 2023 – με τα μέχρι τώρα δεδομένα – θα γίνει στο Θέατρο Κήπου!

Πληροφορίες

Η πόρνη από πάνωΤο αριστούργημα του Αντώνη Τσιπιανίτη με την Κατερίνα Διδασκάλου

12 χρόνια συνεχούς παρουσίας στο ελληνικό θέατρο

Καλοκαιρινή περιοδεία 2023

Δώδεκα χρόνια τώρα, ο αριστουργηματικός μονόλογος του Αντώνη Τσιπιανίτη “Η πόρνη από πάνω”, με την συγκλονιστική Κατερίνα Διδασκάλου, ενθουσιάζει και συγκινεί το κοινό που αγαπά το καλό θέατρο. Εννέα χρόνια τώρα, τα σημαντικά μηνύματα του έργου περνούν στους θεατές μέσα από το χιούμορ, την συγκίνηση, ένα καταπληκτικό, βαθιά ανθρώπινο κείμενο και μια συγκλονιστική ερμηνεία. Η προδοσία, η απόρριψη, η βαναυσότητα εναντίον των γυναικών και ταυτόχρονα ο έρωτας, η δύναμη που βρίσκει κανείς μέσα του ακόμη και στις δυσκολίες και η επιδίωξη για την χαρά της ζωής ξετυλίγονται συναρπαστικά μέσα από την αφήγηση μιας γυναίκας που μέσα από τον δύσκολο γάμο της έχασε πολλά, κέρδισε όμως τον εαυτό της.

Έχοντας στο διάστημα των περασμένων ετών φιλοξενηθεί σε πολλές σκηνές στην Αθήνα, την επαρχία και το εξωτερικό, η παράσταση που αγαπήθηκε και χειροκροτήθηκε όσο λίγες, θα ξεκινήσει για μια ακόμη-τελευταία- φορά το ταξίδι της στην Ελλάδα, για περιορισμένους προορισμούς, ολοκληρώνοντας έτσι πανηγυρικά την επιτυχημένη πορεία της στον χώρο του θεάτρου και του Πολιτισμού.

Το έργο

Η Ερατώ -η νοικοκυρά από κάτω- μιλάει για τον έρωτα, την απόρριψη, την προδοσία, τη βαναυσότητα σε βάρος των γυναικών, τους διεφθαρμένους δημόσιους λειτουργούς, την έλλειψη αυτοεκτίμησης. Με υπομονή και στωικότητα ζει στο περιθώριο, μέχρι την ημέρα που στο από πάνω διαμέρισμα μετακομίζει μια πόρνη. Και τότε….. ‘’

Η Κατερίνα Διδασκάλου, αναπολώντας τη ζωή της Ερατούς, πλημμυρίζει κυριολεκτικά τη σκηνή παίζοντας ταυτόχρονα με απίστευτη ευκολία όλους τους χαρακτήρες που έπαιξαν ρόλο στη ζωή της ηρωίδας. ‘Ένα μοναδικό ρεσιτάλ ηθοποιίας που μας ταξιδεύει για 90 λεπτά από το γέλιο στη συγκίνηση, παραμένοντας κάθε στιγμή στην πραγματικότητα για να οδηγήσει σε ένα τέλος έκπληξη.

Συντελεστές

 • Κείμενο: Αντώνης Τσιπιανίτης
 • Σκηνοθεσία: Σταμάτης Πατρώνης
 • Φωτισμοί: Σεμίνα Παπαλεξανδροπούλου
 • Καλλιτεχνική επιμέλεια: Μηνάς Μινατσής
 • Κοστούμια: Δημήτρης Ανδριανός
 • Μουσική επιμέλεια: Μιχάλης Ρουμπής, Ιωάννης-Ιόλαος Μανιάτης
 • Βοηθός σκηνοθέτη: Μιχάλης Ρουμπής
 • Φωτογράφιση Αφίσας:Κωστής Λίερος
 • Επιμέλεια σκηνικού: Γιώργος Λιντζέρης
 • Γραφιστική Επιμέλεια – Social Media: Δημήτρης Γκέλμπουρας
 • Οργάνωση Περιοδείας: Αλέξανδρος Πιτόσογλου

Τιμές εισιτηρίων

 • Προπώληση: 12 €

Προπώληση

Εκκίνηση:

7 Σεπτεμβρίου 2023 21:15

Λήξη:

7 Σεπτεμβρίου 2023 23:15

Αμοιβές & Εισιτήρια

Δωρεάν

Αυτό το γεγονός δεν έχει κανένα κόστος εισόδου

Τόπος Διοργάνωσης

GPS:

-