Πεθαίνω σαν χώρα
Κοινοποίηση

Θέατρο Σοφούλη
Τρίτη 20 Ιουνίου 2023

Ώρα έναρξης: 21:30

Διάρκεια: 60 λεπτά

Πληροφορίες

Πεθαίνω σαν χώραΤο «Πεθαίνω Σαν Χώρα» στο Θέατρο Σοφούλη από το Ετήσιο Εργαστήρι Θεάτρου Πρόταση.

Mια παράσταση βασισμένη στο ομώνυμο πεζογράφημα του Δημήτρη Δημητριάδη.

Μετά την ολοκλήρωση του 3ου Ετήσιου Εργαστηρίου Πρόταση (2022-23), η Ομάδα Θέατρο Πρόταση περήφανα παρουσιάζει το «Πεθαίνω σαν χώρα» στο Θέατρο Σοφούλη στις 20 Ιουνίου. Η φετινή παράσταση των μαθητών του εργαστηρίου, σε σκηνοθεσία και διδασκαλία του Στέλιου Βραχνή, βασίζεται πάνω σε ένα από τα πιο εμβληματικά και επίκαιρα πεζογραφήματα της σύγχρονης ελληνικής λογοτεχνίας.

Το «Πεθαίνω σαν χώρα», έργο του διεθνώς αναγνωρισμένου Έλληνα συγγραφέα Δημήτρη Δημητριάδη, γραμμένο το 1978, περιγράφει με τρόπο χειμαρρώδη το επικείμενο τέλος μιας χώρας. Η συμφορά, η κατάπτωση, η βαρβαρότητα και η αηδία ενός ολόκληρου λαού συντελούν το θάνατο της χώρας που μοιάζει περισσότερο με αυτοκτονία.

«Τη χρονιά εκείνη καμιά γυναίκα δεν έπιασε παιδί»

Στον απόηχο ενός ξέφρενου party. Λίγο μετά τις μεγάλες γιορτές. Ένα πλήθος ανθρώπων αφήνει πίσω όλα αυτά που ήξερε. Ξαφνικά σταματά. Παύει να νιώθει εθνικά υπερήφανος. Παύει να μάχεται για τη χώρα που ζει. Παύει να πιστεύει σε όλα αυτά που πίστευε. Το κράτος ολόκληρο βρίσκεται σε σήψη. Οι γυναίκες δεν μπορούν να παράξουν πια ζωή. Ο εμφύλιος σπαραγμός έχει διαλύσει τα πάντα. Όλα βαίνουν προς την καταστροφή.

«Μισώ αυτή τη χώρα. Μου φαγε τα σπλάχνα»

Ο σκηνοθέτης και εμψυχωτής του Ετήσιου Εργαστηρίου Πρόταση καταπιάνεται και πάλι με το εμβληματικό έργο του Δημήτρη Δημητριάδη σε μια προσπάθεια να καταδείξει τα ερείπια της εποχής μας, τις σκοτεινές «εποχές» που έρχονται.

Συντελεστές

  • Σκηνοθεσία – διδασκαλία: Στέλιος Βραχνής
  • Μουσική εγκατάσταση: Θάνος Χαριζάνης
  • Ερμηνεύουν οι: Γιάννης Καίδας, Νίκος Σοïλεμεζίδης, Μαρία Παπαδοπούλου, Σέβη Τσάικου, Ευθύμης Σούφτας, Σταυρούλα-Claudia Τοπαλίδου, Άρτεμις Καρυδάκη, Κωνσταντίνα Ξανθογιώργη, Πάνος Αναγνωστόπουλος, Χαρά Σβάνου

Τιμές εισιτηρίων:

  • Γενική είσοδος: 8 €

Προπώληση εισιτηρίων:

Πληροφορίες / Κρατήσεις: 2310423925, 6970623600

Εκκίνηση:

20 Ιουνίου 2023 21:30

Λήξη:

20 Ιουνίου 2023 23:30

Αμοιβές & Εισιτήρια

Δωρεάν

Αυτό το γεγονός δεν έχει κανένα κόστος εισόδου

Τόπος Διοργάνωσης

Διεύθυνση:

Τραπεζούντος 5 & Σοφούλη, Καλαμαριά

GPS:

40.5887278, 22.9454874