Ορφικοί Διάλογοι
Κοινοποίηση

Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης
Αίθουσα περιοδικών εκθέσεων Γ’
27 Ιουλίου 2023 – 15 Σεπτεμβρίου 2023

Ώρες λειτουργίας: 8:00 – 20:00 καθημερινά

Η προσέλευση των επισκεπτών επιτρέπεται έως 20 λεπτά πριν τη λήξη του ωραρίου.

Πληροφορίες

Ορφικοί ΔιάλογοιTο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης και η Ελληνική Κοινότητα Σικελίας «Τρινακρία» συνδιοργανώνουν τη νέα περιοδική εικαστική έκθεση με τίτλο «Ορφικοί Διάλογοι» στην αίθουσα περιοδικών εκθέσεων Γ’ του ΑΜΘ.

Η έκθεση είναι εμπνευσμένη από τον Πάπυρο του Δερβενίου, το αρχαιότερο βιβλίο της Ευρώπης και ένα από τα σημαντικότερα εκθέματα του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης.

Η περίπλοκη αφήγηση των δύο καλλιτεχνών, του Enzo Rovella και του Κωνσταντίνου Ντάγκα, ξετυλίγει την πλοκή της με αναφορές στο παρελθόν και μια ανανεωμένη πίστη στο μέλλον, με την επίγνωση του πόσο ατελές και επισφαλές είναι το πνεύμα της εποχής που ζούμε και πόσο ευάλωτη είναι η ακεραιότητα της ψυχής. Ένας προβληματισμός για την ύπαρξη μας μέσα στο σύμπαν, την ικανότητα να παίρνουμε πάντα νέες μορφές ανάλογα με το περιβάλλον, τις διαθέσεις και τις προτάσεις παραμένοντας αγκυροβολημένοι στη φύση μας. Ζωγραφική και γλυπτική, μεταξύ μιας δισδιάστατης, αιθέριας και σπάνιας πραγματικότητας και ενός στερεού και χειροπιαστού υλικού. Ψυχή και σώμα.

Επιμέλεια: Francesco Piazza
Συντονισμός: Βασίλης Καραμπάτσας

Θεματική ξενάγηση

  • Τρίτη 22 Αυγούστου 2023, 18:30
  • Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2023, 19:00

Είσοδος ελεύθερη

Τιμές εισιτηρίων

  • Κανονικό: 8 €
  • Μειωμένο: 4 €
  • Ενιαίο εισιτήριο για Αρχαιολογικό Μουσείο, Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, Λευκός Πύργος, Ροτόντα): 15 € (ισχύς: 3 ημέρες)

Μειωμένο εισιτήριο καταβάλλουν

  • Τα παιδιά και οι νέοι ηλικίας 6 έως 25 ετών των εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης χωρών, με την επίδειξη του διαβατηρίου τους για την επιβεβαίωση της ηλικίας και της χώρας προέλευσης.
  • Οι Έλληνες πολίτες και οι πολίτες των λοιπών κρατών – μελών της ΕΕ άνω των 65 χρονών, με την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου για την επιβεβαίωση της ηλικίας και της χώρας προέλευσης.
  • Οι συνοδοί γονείς στις εκπαιδευτικές επισκέψεις των σχολείων της Α΄ βάθμιας εκπαίδευσης των κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.
  • Οι συνοδοί εκπαιδευτικοί στις εκπαιδευτικές επισκέψεις σχολείων και ιδρυμάτων της Α’ βάθμιας, Β’ βάθμιας και Γ’ βάθμιας εκπαίδευσης των εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης χωρών.
Εκκίνηση:

15 Σεπτεμβρίου 2023 08:00

Λήξη:

15 Σεπτεμβρίου 2023 20:00

Αμοιβές & Εισιτήρια

Δωρεάν

Αυτό το γεγονός δεν έχει κανένα κόστος εισόδου

Τόπος Διοργάνωσης

Διεύθυνση:

Μανόλη Ανδρόνικου 6

GPS:

40.62513599432, 22.95392173989