Ο Μικρός Πρίγκιπας
Κοινοποίηση

Θέατρο Αμαλία
28 Νοεμβρίου 2021
5, 12, 19 Δεκεμβρίου 2021
9, 16, 23, 30 Ιανουαρίου 2022

Ώρα έναρξης: 17:00

Ακύρωση παραστάσεων

Η Εταιρεία Θεάτρου «Μικρός Βορράς» ανακοινώνει ότι η προγραμματισμένη παράσταση αυτής της εβδομάδας στο Θέατρο Αμαλία: Ο Μικρός Πρίγκιπας (Κυριακή 9/01) ακυρώνεται για υγειονομικούς λόγους. Οι θεατές θα λάβουν ενημέρωση από την Ticket Services ή την Goldmall για αντικατάσταση του εισιτηρίου τους ή επιστροφή του αντιτίμου.
Ευχαριστούμε για την κατανόηση!


Ο Μικρός ΠρίγκιπαςΜια θεατρική διασκευή από την ομάδα “Μικρός Βορράς”

Ο «Μικρός Πρίγκιπας» του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ έρχεται στη Θεσσαλονίκη κάθε Κυριακή από τις 28 Νοεμβρίου 2021 στο Θέατρο «Αμαλία». Ένα παραμύθι για μικρούς και μεγάλους γίνεται θεατρική παράσταση από τη θεατρική ομάδα Μικρός Βορράς, σε σκηνοθεσία και διασκευή Τάσου Ράτζου.

Ο «Μικρός Πρίγκιπας» σε ένα μουσικό διαδραστικό αναλόγιο, για παιδιά κάθε ηλικίας, από τον θεατρική ομάδα Μικρός Βορράς, για λίγες μόνο παραστάσεις. Μία διαδραστική παράσταση με τους μικρούς θεατές επί σκηνής.

Ο Μικρός Πρίγκιπας κατέβηκε από τον πλανήτη του για να μείνει στις καρδιές μας. Ο κόσμος του είναι φτιαγμένος με γενναιοδωρία, είναι φτιαγμένος για να μοιράζεται. Είναι φτιαγμένος για την εποχή μας.

Ξεδιπλώνοντας μία μία τις σελίδες του έργου και μία μία τις συναντήσεις του μικρού πρίγκιπα θα κάνουμε μαζί αυτό το ταξίδι ενηλικίωσης και αυτογνωσίας.

Ο ηθοποιός Αλέξανδρος Νικολαΐδης θα παίζει και θα αφηγείται και ένα τσέλο, ένα πιάνο, μια ηλεκτρική κιθάρα και άλλα μουσικά όργανα θα ντύνουν μουσικά την αφήγηση δημιουργώντας ένα ηχητικό τοπίο μέσα στο οποίο θα ταξιδέψει ο πρίγκιπας.

Όλοι οι ήρωες του παραμυθιού θα συμβολίζονται με τα αντικείμενα που τους χαρακτηρίζουν και ο αφηγητής με την τεράστια εμπειρία του στο κομμάτι της διάδρασης θα επικοινωνεί όλα τα μυστικά του βιβλίου.

Σε επιλεγμένα σημεία θα σταματάει η ανάγνωση για να δοθεί ο λόγος στα παιδιά. Τα οποία μέσα από την συμμετοχή τους θα παίρνουν ενεργό ρόλο στην παράσταση!

Και ο λόγος τους θα αφορά όχι μόνο την δική τους συμμετοχή, αλλά και τη βαθύτερη και ουσιαστικότερη διείσδυση στο αινιγματικό κείμενο του Εξυπερύ και σε θέματα όπως είναι η φιλία, η αγάπη, η ματαιοδοξία.

Συντελεστές

Μετάφραση: Στρατής Τσίρκας
Σκηνοθεσία-διασκευή: Τάσος Ράτζος
Σκηνογραφία: Μαγδαληνή Σίγα
Κοστούμια: Ιωάννα Παγιατάκη
Μάσκες: Θάλεια Καρεπίδη
Μουσική σύνθεση: Θοδωρής Παπαδημητρίου
Στίχοι: Ευαγγελία Παπαμιχαήλ
Φωτογραφία: Γιώργος Σκανδαλάρης
Επιστημονική συνεργάτης στο διαδραστικό μέρος: Άννα Παπαφίγκου
Προβολή & Επικοινωνία: Μαρία Χατζηαστερίου
Παραγωγή: Μικρός Βορράς
Διαβάζει-Παίζει ο ηθοποιός: Αλέξανδρος Νικολαΐδης
Ζωντανή μουσική: Αφροδίτη Νικολιουδάκη, Θοδωρής Παπαδημητρίου, Νάσια Σιαμέτη

Τιμές εισιτηρίων

Εκκίνηση:

30 Ιανουαρίου 2022 17:00

Λήξη:

30 Ιανουαρίου 2022 19:00

Αμοιβές & Εισιτήρια

Δωρεάν

Αυτό το γεγονός δεν έχει κανένα κόστος εισόδου

Τόπος Διοργάνωσης

Διεύθυνση:

Αμαλίας 71

GPS:

40.6160727, 22.9577763