Musical Παραστάσεις των Θεατρικών Εργαστηρίων του Θεάτρου Σοφούλη
Κοινοποίηση

Θέατρο Σοφούλη
25 Μαιου 2024 – 19 Ιουνίου 2024

Πληροφορίες

Musical Παραστάσεις των Θεατρικών Εργαστηρίων του Θεάτρου ΣοφούληTα εργαστήρια του Θεάτρου Σοφούλη για 24η χρονιά σας προσκαλούν στη μεγάλη τους γιορτή, τις παραστάσεις των μαθητών!

Το πρόγραμμα σπουδών της σχολής επιμελείται για τέταρτη χρονιά ο αναγνωρισμένος ηθοποιός και σκηνοθέτης Αντώνης Λουδάρος ενώ καθηγητές σε αυτό το όμορφο ταξίδι γνώσης πάνω στο θέατρο είναι οι καταξιωμένοι επαγγελματίες και πεπειραμένοι καθηγητές: Παυλίνα Χαρέλα, Κρίτωνας Ζαχαριάδης, Μάρα Μπάχα, Μαρίνα Χονδροματίδου, Νίκη Τριανταφυλλίδου.


Πρόγραμμα

ΟδυσσεβάχΤμήματα Junior και Δημοτικού
Οδυσσεβάχ

Ημέρες & ώρες παρααστάσεων
 • Σάββατο 25 Μαίου 2024: 17:00
 • Κυριακή 26 Μαίου 2024: 11:00
 • Σάββατο 1 Ιουνίου 2024: 17:00

Το πεπρωμένο του ήρωα Οδυσσεβάχ, είναι να περάσει τόσες και παραπάνω περιπέτειες, από όσες πέρασαν ο Οδυσσέας και ο Σεβάχ ο θαλασσινός μαζί..Ένα μιούζικαλ από παιδιά για παιδιά και μεγάλους με πολύ αγάπη, μεράκι, φαντασία, ρυθμό, χορό, τραγούδι, κίνηση, μας ταξιδεύει στο νησί του Καλχουλαμόντα, της Κιρκίλας, του Αρχισαλαχάρ συστήνωντάς μας κύκλωπες, σειρήνες, γοργόνες και βασιλιάδες σε ένα ανατρεπτικό έργο γεμάτο δράση, περιπέτεια και ανέλπιστα ευτράπελες στιγμές γέλιου.


Όπερα της ΠεντάραςΤμήματα Ενηλίκων
Όπερα της Πεντάρας

Ημέρες & ώρες παρααστάσεων
 • Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024: 21:00
 • Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024: 21:00

Είναι μιούζικαλ; Είναι σάτυρα και κοινωνικός σχολιασμός; Είναι πρόζα με βάσεις στο φανταστικό, στο ρεαλιστικό στοιχείο ή στο συνδιασμό; Είναι ένα έργο που διαθέτει όλα τα παραπάνω στοιχεία αποστασιοποιημένο από το ίδιο το κοινό.

Συνοδεία πιάνου επί σκηνής.


Ο Βιολιστής στη στέγηΤμήματα Γυμνασίου
Ο Βιολιστής στη στέγη

Ημέρες & ώρες παρααστάσεων
 • Σάββατο 8 Ιουνίου 2024: 17:00
 • Κυριακή 9 Ιουνίου 2024: 17:00

Το τμήμα γυμνασίου των θεατρικών εργαστηρίων Σοφούλη παρουσιάζει την παράσταση «Ο βιολιστής στη στέγη» σε σκηνοθεσία Κρίτωνα Ζαχαριάδη και Παυλίνας Χαρέλα το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Ιουνίου στις 17.00 στο θέατρο Σοφούλη.

Λίγα λόγια για το έργο

Σε αυτή την κλασσική πλέον ιστορία του κινηματογράφου όπου για άλλη μια φορά περνάει στο θεατρικό σανίδι, θα δούμε τη ζωή του Τέβγε, ενός Εβραίου γαλατά στην τσαρική Ρωσία το 1905 που μαζί με την οικογένειά του, αγωνίζεται να τα βγάλει πέρα, όχι μόνο με τη φτώχεια, αλλά και με το τσαρικό καθεστώς που όλο και κερδίζει έδαφος στο χωριό του. Ο Τέβγε, που προσπαθεί με ευλάβεια να κρατήσει τις παραδόσεις μαζί με τη γυναίκα του, την επιβλητική Γκόλντε και τις έξι ανύπαντρες κόρες του, ζουν την απλή φτωχική ζωή τους στο χωριό Ανατέφκα, στην Ουκρανία, όμως τα προβλήματα της οικογένειας σύντομα θα φανούν ασήμαντα μπροστά στις διώξεις που θα αρχίσουν εναντίον του εβραϊκού πληθυσμού από το διεφθαρμένο τσαρικό καθεστώς. Μη έχοντας άλλη επιλογή, αναγκάζονται να τα μαζέψουν και να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους για πάντα.

Μια ιστορία, πλημμυρισμένη από χιούμορ και καλοσύνη, θέτει τα οικουμενικά ζητήματα της παράδοσης έναντι της αλλαγής, της πίστης έναντι της πραγματικότητας, της ελευθερίας έναντι της υποταγής. Το ταξίδι αυτογνωσίας του Τεβιέ, της οικογένειάς του και των χωρικών συνοδεύεται από πασίγνωστες και αγαπημένες μελωδίες, αλλά και από αξεπέραστες χορογραφίες που έχουν αφήσει εποχή.

Μια παράσταση γεμάτη τραγούδια και χορό με ζωντανή συνοδεία πιάνου επί σκηνής από την καθηγήτρια του τραγουδιού καθώς και από τα ίδια τα παιδιά μας ταξιδεύει σε έναν κόσμο γεμάτο αγάπη, χιούμορ, προξενιά και παρεξηγήσεις.

Συντελεστές
 • Σκηνοθεσία: Κρίτωνας Ζαχαριάδης, Παυλίνα Χαρέλα
 • Μουσική διδασκαλία: Μαρίνα Χονδροματίδου
 • Χορογραφίες: Νίκη Τριανταφυλλίδου
 • Γραφιστικά: Μαριλένα Δερμεντζίδου
 • Μακιγιάζ: Ελπίδα Κουμουριάδου
 • Παραγωγή: Σύλλογος πολιτιστικής ανάπτυξης Μακεδονίας Θράκης
Παίζουν ζωντανά επί σκηνής
 • Πιάνο: Μαρίνα Χονδροματίδου
 • Βιολί: Μαρία Κατσαρού
 • Παίζουν: Αθηνά Αντώναρου, Δανάη Βαβάτση, Κωνσταντίνος Γιώγλου, Ελισάβετ Γκαβακετασβίλι, Αναστασία Γκούμα, Νεφέλη Ισπυρλίδου, Μαρία Κατσαρού, Εύη Κοσμίδου, Χριστίνα Κοτζακοζίδου, Γιάννης Κωνσταντινίδης, Ελένη Κώστα, Βίκτωρ Μπιλιώνης, Άρης Παπαδόπουλος, Κέλλυ Ποντίκη, Θεόδωρος Ριτζούλης, Δανάη Σάκκου, Δέσποινα Τερζόγλου, Κωνσταντίνος Τούμπας.

Τμήματα Λυκείου
Grease

GreaseΗμέρες & ώρες παρααστάσεων
 • Τρίτη 18 Ιουνίου 2024: 21:30
 • Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024: 21:30

Το Grease είναι ένα από τα πιο εμπορικά, επιτυχημένα και μακροβιότερα μιούζικαλ. Μετά από πενηντατρία χρόνια, το ανέβασμά του κρίνεται ως τολμηρή επιλογή, μιας και μιλάμε για ένα έργο το οποίο στιγμάτισε γενιές και γενιές και ενυπάρχουν πολλαπλές οι απαιτήσεις της κίνησης, του ρυθμός, του χορού, της πρόζας και του τραγουδιού.

 


Τα ραντεβού αποφασίστηκαν και όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν τις παραστάσεις δεν έχουν παρά να κάνουν μια τηλεφωνική κράτηση στα τηλέφωνα του θεάτρου 2310423925

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας την επόμενη χρονιά και σας περιμένουμε να ξεκινήσουμε από Σεπτέμβριο και μαζί, αυτό το μαγικό ταξίδι……

24 χρόνια θεατρικά εργαστήρια στο Σοφούλη!

24 χρόνια γινόμαστε παιδιά με τα παιδιά, και βρίσκουμε το δημιουργικό παιδί μέσα σε κάθε ενήλικα. Πλέον είναι πιο φανερό από ποτέ, πόσο αναγκαίο είναι να βρίσκουμε μέσα μας υγιείς τρόπους έκφρασης των συναισθημάτων μας, να μάθουμε ξανά να συνεργαζόμαστε, να γινόμαστε ομάδα, να βρίσκουμε κοινό κίνητρο και σκοπό. Και πάνω από όλα να είμαστε ανθρώπινοι, να αποδεχόμαστε και να αγαπάμε τον διπλανό μας και μαζί να δημιουργούμε.

Οι φωτογραφίες είναι από παραστάσεις προηγούμενων ετών

Το Θέατρο Σοφούλη διαθέτει πρόσβαση για ΑμεΑ.

Τιμές εισιτηρίων

 • Γενική είσοδος: 7 €
Εκκίνηση:

19 Ιουνίου 2024 21:30

Λήξη:

19 Ιουνίου 2024 23:30

Αμοιβές & Εισιτήρια

Δωρεάν

Αυτό το γεγονός δεν έχει κανένα κόστος εισόδου

Τόπος Διοργάνωσης

Διεύθυνση:

Τραπεζούντος 5 & Σοφούλη, Καλαμαριά

GPS:

40.5887278, 22.9454874