Μάνος Λοΐζος – Λαϊκά και μη
Κοινοποίηση

Μικρή Σκηνή
Σάββατο 30 Μαρτίου 2024

Ώρα έναρξης: 21:30

Πληροφορίες

Μάνος Λοΐζος - Λαϊκά και μηΜετά από δύο sold out συναυλίες, το αφιέρωμα στον Μάνο Λοΐζο, με τίτλο “Μάνος Λοΐζος: λαϊκά και μή”, παρουσιάζεται από πολλούς γνωστούς μουσικούς της πόλης μας, για τελευταία φορά στην φετινή σεζόν, το Σάββατο 30 Μαρτίου 2024 στις 21:30, στη “Μικρή Σκηνή”, το νέο πολιτιστικό στέκι της πόλης μας στην Κ. Τούμπα, Επταλόφου 14, σε έναν χώρο όπου έχει γραφτεί μεγάλη ιστορία και που φιλοξενεί ποιοτικές παραστάσεις μουσικής και θεάτρου.

Ο Μάνος Λοΐζος βρίσκεται πίσω από μεγάλες ή μικρές στιγμές της καθημερινής μας ζωής ίσως περισσότερο από κάθε άλλο Έλληνα σύνθετη: Όλοι ερωτευτήκαμε με το «Σ’ ακολουθώ», χορέψαμε με την «Ευδοκία» και το «Φαντάρο», κρυφοχαμογελάσαμε με τον «Κουταλιανό», θρηνήσαμε μια απώλεια με το «Όλα σε θυμίζουν», επαναστατήσαμε εναντίον μιας αδικίας με την «Τσιμινιέρα».

Μοναδικός μελωδός ως δημιουργός, εξαιρετικά ταλαντούχος ως ενορχηστρωτής, στιβαρή προσωπικότητα και συνειδητοποιημένος πολίτης, κατάφερε μόλις μέσα σε 45 χρόνια ζωής  να αφήσει πραγματικά διαμάντια αλλά και τεράστιες επιτυχίες ως παρακαταθήκη στην ελληνική τραγουδοποιία.

Στο αφιέρωμα που θα παρουσιαστεί στην Μικρή Σκηνή θα κάνουν την εμφάνισή τους οι πολλαπλές μουσικές «προσωπικότητες» αυτού του πολύπλευρου συνθέτη: Τραγούδια ερωτικά, λαϊκά αλλά και πολιτικά, τραγούδια από τον Ελληνικό κινηματογράφο, τραγούδια που άλλαξαν την δισκογραφία και έβαλαν τις βάσεις για την «έντεχνη» σκηνή που ακολούθησε.

Συντελεστές

  • Κάλια Αναστασιάδου: τραγούδι
  • Γιάννης Γεωργαντάς: τραγούδι, κιθάρα
  • Γιάννης Φιλιππουπολίτης: πιάνο, τραγούδι
  • Γιάννης Γεωργιλάς: κιθάρα
  • Μανόλης Μπάσης: μπουζούκι, τζουράς
  • Πανορμίτης Μπούμπας: βιολί
  • Φιλική συμμετοχή: Κώστας Ματσίγκος

Η “Μικρή Σκηνή” είναι μια μουσική και θεατρική σκηνή, χώρος πολιτισμού που στεγάζεται στο ιστορικό στούντιο “Αγροτικόν” στην Κ. Τούμπα και  ξεκινάει με μεγάλα όνειρα να προσφέρει πολιτισμό και ψυχαγωγία στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Στόχος της είναι να φιλοξενεί συναυλίες διαφόρων ειδών μουσικής, θεατρικές παραστάσεις για ενήλικες και παιδιά, σεμινάρια και άλλες πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.

Κρατήσεις: 6944503542

Τιμές εισιτηρίων

  • Γενική είσοδος: 10 €
Εκκίνηση:

30 Μαρτίου 2024 21:30

Λήξη:

30 Μαρτίου 2024 23:30

Αμοιβές & Εισιτήρια

Δωρεάν

Αυτό το γεγονός δεν έχει κανένα κόστος εισόδου

Τόπος Διοργάνωσης

Διεύθυνση:

Επταλόφου 14, Κάτω Τούμπα

GPS:

40.6107813, 22.971752