Λόγος Λαϊκός | Παναγιώτης Μάργαρης &#8211; Φωτεινή Βελεσιώτου <p style="color:#d05756; font-weight="bold">ΑΚΥΡΩΣΗ</p>
Κοινοποίηση

Καλοκαίρι στο Θέατρο Κήπου 2024
Δήμος Θεσσαλονίκης
Δημοτικό Θέατρο Κήπου
Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024

Ώρα προσέλευσης: 20:00
Ώρα έναρξης:
 21:00

Ακύρωση

Η συναυλία ακυρώθηκε με ευθύνη της παραγωγού εταιρείας.

Πληροφορίες

Λόγος Λαϊκός | Παναγιώτης Μάργαρης - Φωτεινή Βελεσιώτου«Όταν η κλασική κιθάρα συναντά τη λαϊκή ποίηση…»

Την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024, στις 21:30, στο Θέατρο Κήπου, η μουσική παράσταση “Λόγος Λαϊκός”, με την κλασική κιθάρα να ενώνεται με τα μεγάλα τραγούδια των κορυφαίων μας λαϊκών στιχουργών και συνθετών.

Μια υψηλού επιπέδου καλλιτεχνική σύμπραξη, με τον διεθνούς φήμης κιθαρίστα Παναγιώτη Μάργαρη και τη μοναδική πηγαία ερμηνεύτρια Φωτεινή Βελεσιώτου.

Λίγα λόγια για την παράσταση

Μια ιδέα του Κώστα Μπαλαχούτη όπου η κλασική κιθάρα ενώνεται με τα μεγάλα τραγούδια κορυφαίων λαϊκών στιχουργών. Μια μοναδική σύμπραξη δύο ξεχωριστών καλλιτεχνών μέσα από ένα σεργιάνι στα χρόνια και τις στιγμές που σημάδεψαν ανεξίτηλα το ελληνικό τραγούδι και τις ζωές μας.

Ο βιρτουόζος κλασικός κιθαρίστας και συνθέτης Παναγιώτης Μάργαρης και η σπουδαία ερμηνεύτρια Φωτεινή Βελεσιώτου μας παρουσιάζουν τα παντοτινά διαμάντια του Μούτση, του Βίρβου, του Καλδάρα, του Γκάτσου, του Ξαρχάκου, του Ρασούλη και όχι μόνο.

Ένα «πανόραμα» ελληνικού τραγουδιού με άξονα τον λόγο, με την καλλιτεχνική φροντίδα του καταξιωμένου ερευνητή και στιχουργού Κώστα Μπαλαχούτη, ο οποίος και θα παρεμβαίνει διακριτικά και δημιουργικά στην παράσταση.

Μια καλλιτεχνική πρόταση με μοναδικό ειδικό βάρος, λιτή αριθμητικά, αλλά τόσο μεστή και ευφάνταστη στο αποτέλεσμά της. Τα τραγούδια που αγαπήσαμε και εξακολουθούμε να τραγουδάμε και να γιορτάζουμε μαζί τους, «γυμνά» με μια κιθάρα, αλλά τι κιθάρα, και με μια φωνή, αλλά τι φωνή!

Μια «βουτιά» στην ιστορία του ελληνικού τραγουδιού, ανάγοντας την διασκέδαση σε ουσιαστική ψυχαγωγία.

* Σε αυτή την παράσταση… η κλασική κιθάρα του Παναγιώτη Μάργαρη, κάνει επίσης μια ολιγόλεπτη ενδιαφέρουσα «μουσική στάση», για να συναντήσει… και την παραδοσιακή λαϊκή ποίηση, με εκλεκτούς καλεσμένους, τον ερμηνευτή Παναγιώτη Θεοδωρίδη και την Ειρήνη Σαχταρίδου, με επιλεγμένα τραγούδια από τον Πόντο και τη Θράκη μέχρι την Ήπειρο και τα νησιά…

Συντελεστές

  • Κλασική κιθάρα: Παναγιώτης Μάργαρης
  • Ερμηνεία: Φωτεινή Βελεσιώτου
  • Κείμενα – Αφήγηση: Κώστας Μπαλαχούτης
  • Special Guests: Παναγιώτης Θεοδωρίδης | Ειρήνη Σαχταρίδου

Τιμές εισιτηρίων

  • Από 12 €

Προπώληση

  • more.com (by viva)
  • Πληροφορίες και τηλεφωνικές κρατήσεις εισιτηρίων στο τηλέφωνο 2461050815

Αμοιβές & Εισιτήρια

Δωρεάν

Αυτό το γεγονός δεν έχει κανένα κόστος εισόδου

Τόπος Διοργάνωσης

Διεύθυνση:

Νικ. Γερμανού

GPS:

40.6259178, 22.9515164