Κύματα των αηδονιών | Τάσος Σωτηρίου & Νίκος Τσοπ
Κοινοποίηση

Μικρή Σκηνή
Τετάρτη 29 Μαΐου 2024

Ώρα έναρξης: 21:00

Πληροφορίες

Κύματα των αηδονιών | Τάσος Σωτηρίου & Νίκος ΤσοπΤην Τετάρτη 29 Μαΐου 2024 στις 21:00 στη “Μικρή Σκηνή” στην Κ. Τούμπα, ο Τάσος Σωτηρίου με το BulBul Tarang του θα ενώσει τις μουσικές του δυνάμεις με τον Νίκο Τσόπογλου στην κιθάρα. Το BulBul Tarang ή αλλιώς Indian ή Punjabi banjo είναι ένα έγχορδο και πληκτροφόρο όργανο από την περιοχή Punjab και κυριολεκτικά σημαίνει ”Κύματα των Αηδονιών (Waves of Nightingales)”. Είναι εξέλιξη του Ιαπωνικού taishogoto που εκτιμάται πως έφτασε στην Νότια Ασία γύρω στο 1930. Σε αυτήν την προσπάθεια παρουσίασης του Βulbul Τarang και της ενσωμάτωσης του στην ελληνική μουσική ο Τάσος με τον Νίκο θα παίξουν μουσικές και τραγούδια από ένα μεγάλο στυλιστικό φάσμα. Aπό τραγούδια του Νικόλα Άσιμου, Θανάση Παπακωνσταντίνου και Νίκου Παπάζογλου έως παραδοσιακά, σμυρνέικα και ρεμπέτικα καθώς και κάποιες αυθεντικές συνθέσεις. Όλα αυτά με πνεύμα ενθουσιασμού, εξερεύνησης, πειραματισμού, αυτοσχεδιασμού και υγιής (δηλαδή μεγάλης) δόσης ψυχεδέλειας!

Ο Τάσος Σωτηρίου (TAS) είναι μουσικός και ηχολήπτης. Μέσα στο πέρασμα του χρόνου είχε την τύχη να ταξιδέψει και να εργαστεί σε πολλά και διάφορα μέρη του κόσμου, και κάπου εκεί στα ταξίδια του συνάντησε και ερωτεύτηκε το Bulbul Tarang και θέλει να σας το συστήσει. Από το 2019 έχει ως βάση του τη Μυτιλήνη και δίνει τον περισσότερο χρόνο του στο να πειραματίζεται ηχητικά και στυλιστικά αλλά και ως προς την εφαρμογή του οργάνου αυτού στην ελληνική μουσική πραγματικότητα. Έχει ιδρύσει το ΤΕΤΑΡΤΟ ΚΥΜΑ, μια ζωντανή μπάντα όπου το ροκ παντρεύεται με το ρεμπέτικο και είναι επίσης το ήμισυ του ντουέτου MYTILENOISE, ένα πειραματικό μουσικό σχήμα που μιξάρει αναλογικά όργανα (μπαγλαμαδάκι, σαντούρι, bulbul tarang και hand pans) με ηλεκτρονικά στοιχεία και live looping οπου οι world/ethnic επιροές συναντούν breakbeats και αυτοσχεδιαστική ατμόσφαιρα.

Ο Νίκος Τσόπογλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη όπου και γαλουχήθηκε μουσικά παίζοντας σε μπάντες από τα γυμνασιακά του χρόνια. Το 2017 ξεκίνησε μουσικές σπουδές στο Κονσερβατόριο της Ουτρέχτης στην Ολλανδία απ’ όπου και αποφοίτησε με πτυχίο στην Jazz & Pop κιθάρα. Πλέον έχει επιστρέψει στην Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη όπου δραστηριοποιείται ως μέλος στους KAPTEN ενώ παράλληλα συντονίζει το μουσικό σχήμα TSOP SKG.

Η “Μικρή Σκηνή” είναι μια μουσική και θεατρική σκηνή, χώρος πολιτισμού που στεγάζεται στο ιστορικό στούντιο “Αγροτικόν” στην Κ. Τούμπα και ξεκινάει με μεγάλα όνειρα να προσφέρει πολιτισμό και ψυχαγωγία στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Στόχος της είναι να φιλοξενεί συναυλίες διαφόρων ειδών μουσικής, θεατρικές παραστάσεις για ενήλικες και παιδιά, σεμινάρια και άλλες πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.

Κρατήσεις: 6944503542

Τιμές εισιτηρίων

  • Γενική είσοδος: 5 €
Εκκίνηση:

29 Μαΐου 2024 21:00

Λήξη:

29 Μαΐου 2024 23:00

Αμοιβές & Εισιτήρια

Δωρεάν

Αυτό το γεγονός δεν έχει κανένα κόστος εισόδου

Τόπος Διοργάνωσης

Διεύθυνση:

Επταλόφου 14, Κάτω Τούμπα

GPS:

40.6107813, 22.971752