Γιάννης Γεωργιάδης & Svetlana Smolina: Romance Passion
Κοινοποίηση

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης Μ2
Τετάρτη 10 Απριλίου 2024

Ώρα έναρξης: 20:30

Κύκλος Μουσικής Δωματίου

Ρεσιτάλ για βιολί και πιάνο

Διοργάνωση: Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Πληροφορίες

Γιάννης Γεωργιάδης & Svetlana Smolina: Romance PassionΟ βιολονίστας Γιάννης Γεωργιάδης και η πιανίστα Svetlana Smolina συναντιούνται στην σκηνή ερμηνεύοντας τρία από τα πλέον αναγνωρίσιμα έργα των Edvard Grieg, Aram Khachaturian και Rimsky Korsakov.

Η Σονάτα αρ. 3 σε ντο ελάσσονα του Σκανδιναβού συνθέτη περιέχει σε μεγάλο βαθμό λαϊκά μοτίβα και μελωδίες της χώρας του, μέσα από την περιγραφική μαγευτική ατμόσφαιρα των Νορβηγικών φιόρδ.

Ο Αράμ Χατσατουριάν εμπνεύστηκε από την ιστορία του ήρωα Θρακικής καταγωγής Σπάρτακο, συνθέτοντας την ομώνυμη μουσική μπαλέτου. Μέσα από την εξαίσια αλλά και επική μουσική του γραφή περιγράφει την μεγάλη επανάσταση των δούλων και άλλων καταπιεσμένων λαών εναντίον των Ρωμαίων, που έγινε υπό την καθοδήγηση του θρυλικού Σπάρτακου.

Η ρομαντική αλλά και γεμάτη θυελλώδες πάθος μουσική, που αναβιώνει τον μύθο της Σεχραζάτ, είναι το πλέον αναγνωρίσιμο έργο του Rimsky Korsakov. Μέσα από το αριστουργηματικά δομημένο σε πέντε μέρη έργο του συνθέτη, η μεταγραφή για βιολί και πιάνο των Matthias Fletzberger/Lidia Baich θέτει τα υψηλότερα όρια εκφραστικού λυρισμού και δεξιοτεχνίας από τους δυο σολίστ.

Πρόγραμμα

 • Edvard Grieg: Sonata in c minor op.45 for violin and piano
 • Aram Khachaturian: Adagio from the Spartacus Ballet Suite
 • Rimsky Korsakov: Scheherazade (arranged for violin and piano)

Συντελεστές

 • Γιάννης Γεωργιάδης: Βιολί
 • Svetlana Smolina: Πιάνο

Τιμές εισιτηρίων

 • Κανονικό: 20 €, 15 €
 • Μειωμένο: 10 €

Δικαιούχοι μειωμένου εισιτηρίου

 • Φοιτητές, μαθητές, παιδιά, άνεργοι, πολύτεκνοι, σπουδαστές ωδείων, κάτοχοι Κάρτας Αλληλεγγύης, κάτοχοι Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων, κάτοχοι Διεθνούς Φοιτητικής Ταυτότητας, ΑμεΑ, μέλη των Σωμάτων Ασφαλείας, σπουδαστές σε Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ), σε Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) και σε Κέντρα Δια Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ).
 • Τα φοιτητικά, τα μειωμένα ή άλλα ειδικά εισιτήρια είναι έγκυρα μόνο με την επίδειξη των απαραίτητων δικαιολογητικών κατά την είσοδο και εφόσον αυτά είναι σε ισχύ.
 • Για ανέργους απαιτείται η προσκόμιση της ηλεκτρονικής ανανέωσης της κάρτας ανεργίας.
 • Τα μειωμένα εισιτήρια δεν ισχύουν για φοιτητές του Ανοικτού Πανεπιστημίου και για φοιτητές που φέρουν φοιτητική ταυτότητα με την ένδειξη “Δεν ισχύει”.
Εκκίνηση:

10 Απριλίου 2024 20:30

Λήξη:

10 Απριλίου 2024 22:30

Αμοιβές & Εισιτήρια

Δωρεάν

Αυτό το γεγονός δεν έχει κανένα κόστος εισόδου

Τόπος Διοργάνωσης

Διεύθυνση:

25ης Μαρτίου και Παραλία

GPS:

40.598346, 22.948513