Γεωργία Νταγάκη & The Short Distance
Κοινοποίηση

Μύλος Club
Παρασκευή 10 Μαΐου 2024

Ώρα προσέλευσης: 21:00
Ώρα έναρξης:
22:00

Πληροφορίες

Γεωργία Νταγάκη & The Short DistanceΓια τη Γεωργία Νταγάκη οι συστάσεις είναι περιττές.

Τα τελευταία 20 χρόνια έχει στιγματίσει την ελληνική μουσική με τα τραγούδια της, την αγαπημένη της κρητική λύρα, τις εκατοντάδες εμφανίσεις της, τις ξεχωριστές της συνεργασίες με Έλληνες αλλά και διεθνείς καλλιτέχνες όπως ο Eric Burdon και οι Animals, o Goran Bregovic, οι Violent Femmes κ.α.

Αυτοί που ξέρουν καλά τη Γεωργία, γνωρίζουν επίσης ότι είναι μία μουσικός που δεν εφησυχάζει ποτέ και προϊόν τέτοιας ανησυχίας είναι το ΕΡ “Short Distance” , από το οποίο πρόσφατα πήραμε μία γεύση με το πρώτο single “Matala”.

“Για μένα φάνταζε πάντα ”μικρή απόσταση” στο να μπορώ να ενώσω δικούς μου αγαπημένους μουσικούς κόσμους” μας λέει η ίδια για τη νέα της κυκλοφορία.

“Κόσμους που να αντικατοπτρίζουν το χθές και το σήμερα και που να σμίγουν τελικά τόσο αρμονικά μεταξύ τους στο τώρα, σαν να υπήρχαν από πάντα.

Ο τρόπος που αντιλαμβάνομαι την Κρητική μουσική και την ψυχεδέλεια που για μένα κουβαλά, ήταν και θα είναι πάντα ξεχωριστός στα δικά μου αυτιά και εδώ αποκαλύπτεται με τον καλύτερο τρόπο.

Έψαχνα καιρό μια νέα διάσταση που θα φέρει την κρητική λύρα κοντά στους δυτικούς τρόπους και ήχους, στην ηλεκτρονική μουσική, στο beat, χωρίς να χάνει τον δικό της τόσο έντονο, δυναμικό και αναλλοίωτο χαρακτήρα.

Η αρχική ιδέα του Πάνου Γεωργόπουλου μου κέντρισε το ενδιαφέρον και αρχίσαμε μέσα από τις ζωντανές μας εμφανίσεις να πειραματιζόμαστε σε αυτό το πλαίσιο πολύ πριν σας παρουσιάσουμε τα πρώτα κιόλας δείγματα.

Χαίρομαι πολύ που οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν ότι βρίσκει την ανταπόκριση του κοινού, σε μια εποχή όπου όλοι τελικά έχουμε την ανάγκη να χαθούμε για λίγο σε μια ονειρώδη κατάσταση.

Αυτός ο δίσκος, το “Short Distance”, το κάνει!

Οι ονομασίες των τραγουδιών προέρχονται από δικά μου αγαπημένα μέρη-χωριά της Κρήτης, του Ρεθύμνου των Χανίων και του Ηρακλείου, σε μια ανάγκη μου να σας τα παρουσιάσω και σας προτρέπω να τα επισκεφτείτε ακούγοντας φυσικά το ”Short Distance’’ ”

Η Κρητική λύρα λοιπόν συναντάει την ηλεκτρονική τέκνο μουσική και εκτός από το “Matala” ο δίσκος περιλαμβάνει και τα “Spili” , “Aptera” και “Pikris”.

Συντελεστές

  • Παραγωγή: Πάνος Γεωργόπουλος, Γεωργία Νταγάκη
  • Σύνθεση: Πάνος Γεωργόπουλος, Γεωργία Νταγάκη
  • Κρητική Λύρα: Γεωργία Νταγάκη
  • Synths: Γιώργος Χριστοδουλάκος, Πάνος Γεωργόπουλος, Νίκος Χατζάκης
  • Μίξη, Mastering: Γιώργος Χριστοδουλάκος
  • Artwork: Πάνος Γεωργόπουλος, Δέσποινα Ζητάκη
  • Διοργάνωση – Παραγωγή: ΚazandB Concerts

Η Γεωργία Νταγάκη είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά πρόσωπα της σύγχρονης ελληνικής μουσικής και η μόνη γυναίκα μουσικός που έχει ταυτιστεί με την Κρητική λύρα, διαδίδοντας τον ήχο της σε όλο τον κόσμο μέσα από σημαντικές συνεργασίες με διεθνείς καλλιτέχνες και συναυλίες της σε Ελλάδα και εξωτερικό. Μια εκπρόσωπος της σύγχρονης ελληνικής μουσικής, μέλος της world/ethnic μουσικής κοινότητας.

Κατάγεται από την Κρήτη, μεγάλωσε στην Αθήνα και ξεκίνησε από δώδεκα ετών να παίζει λύρα, και να συνθέτει τα πρώτα της τραγούδια.

Μετά την αποφοίτηση από το Μουσικό Γυμνάσιο, συνέχισε τις σπουδές της στο Εθνικό Ωδείο Περιστερίου με μαθήματα πιάνου, θεωρίας της μουσικής και τραγουδιού. Αργότερα συνέχισε τις σπουδές στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών (Μανώλη Καλομοίρη) απ’ όπου πήρε το πτυχίο της στο Σύγχρονο Τραγούδι. Έχει διδαχθεί επίσης μαθήματα Οργανογνωσίας, Ιστορίας της Μουσικής, Αρμονίας και Solfege .

Μέσα από την συνεχή της αναζήτηση για ένα σύγχρονο εκφραστικό αποτέλεσμα που να περιλαμβάνει την παράδοση που αγαπά αλλά και το μουσικό παρόν, ξεχώρισε για τα πρωτότυπα παντρέματα μεταξύ ελληνικής και διεθνούς μουσικής, ακουστικού και ηλεκτρικού ήχου, με ένα πρωτότυπο και αυθεντικά προσωπικό τρόπο.

To 2009 κυκλοφόρησε στο εξωτερικό από την γερμανική εταιρεία world μουσικής «Network Medien το album της “Askardamykti” σε παραγωγή του Νίκου Ζούδιαρη απ όπου ξεχώρισε το τραγούδι “Καράβι της φυγής” και ‘’ Πανσέληνος’’ ενώ παράλληλα πραγματοποίησε περιοδεία με τον Goran Brecovic ανοίγοντας τις συναυλίες του.

Το 2014 κυκλοφορεί το επόμενο album “Φόβος/Phobie” που κυκλοφόρησε από την γερμανική εταιρεία Monopol Records. Το mastering και η επεξεργασία ήχου, έγιναν στα ιστορικά Hansa studios του Βερολίνου. Μέσα σε λίγους μήνες, κατάφερε να ανέβει στο TOP 20 των World Music Charts της Ευρώπης!

Στο μουσικό της ταξίδι, ευτύχησε να συνεργαστεί με σπουδαίους διεθνείς καλλιτέχνες.

Μια από τις σημαντικότερες στιγμές της καριέρας της είναι η συνεργασία της με τον θρύλο της rock Eric Burdon και τους Animals, με τους οποίους και πραγματοποίησε μεγάλη περιοδεία που περιλάμβανε 25 πόλεις στην Ευρώπη το 2009.

Μία συνεργασία που έδωσε την ευκαιρία στην Γεωργία Νταγάκη να χαρίσει ελληνικό χρώμα με την κρητική της λύρα, σε μεγάλα τραγούδια της rock όπως τα: «The house of the rising sun», «Don’t let me be misunderstood», «Mercy’s hand», «Give me the night» αλλά και να ερμηνεύσει το τραγούδι της «Πανσέληνος» διασκευασμένο και παιγμένο από τους Animals.

Η συνεργασία αυτή εκφράστηκε και δισκογραφικά με την Γεωργία να συμμετέχει στην ηχογράφηση 4 τραγουδιών στον δίσκο του Eric Burdon “Athens Traffic Live”, το 2005.

Στις σημαντικές επίσης συνεργασίες της επί σκηνής σημειώνουμε και αυτή με τους θρυλικούς Violent Femmes από την Αμερική.

Όμως πολλές και ξεχωριστές είναι οι συνεργασίες της με ταλαντούχους Έλληνες δημιουργούς: Νίκος Ξυδάκης, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Νίκος Ζούδιαρης, Ελένη Βιτάλη, Μανώλης Μητσιάς, Ορφέας Περίδης, Πυξ Λαξ, Δημήτρης Ζερβουδάκης, Παναγιώτης Καλαντζόπουλος, Ευανθία Ρεμπούτσικα, Μιχάλης Χατζηγιάννης, μεταξύ άλλων.

Ιδιαίτερη καλλιτεχνική στιγμή, ήταν η συμμετοχή της στην θεατρική παράσταση «Αναφορά στον Γκρέκο» με πρωταγωνιστή τον Τάκη Χρυσικάκο, που ερμηνεύει τον Νίκο Καζαντζάκη και πρόσωπα του έργου του, καθώς η Γεωργία Νταγάκη με τη λύρα και το τραγούδι της συνομιλεί με τους πρωταγωνιστές του, τον Καπετάν Μιχάλη, τον Αλέξη Ζορμπά, τον Δομίνικο Θεοτοκόπουλο και την ωραία Ελένη του Ομήρου! Μία παράσταση με μεγάλη επιτυχία η οποία παίχτηκε τέσσερα χρόνια. Aνάμεσα στα τραγούδια της παράστασης και η «Πετροπέρδικα» τραγούδι που συμπεριλήφθηκε στο album “Φόβος/Phobie”.

Το 2021 κυκλοφορεί το επόμενο album με τίτλο «Pathos» ένας δίσκος που εμπεριέχει τα τραγούδια «Σύννεφο θα γίνω», «Ο χορός μου», αλλά και δυο διασκευές που ξεχώρισαν για την πρωτοτυπία τους όπως το γνωστό τραγούδι «Η τίγρη» αλλά και το παγκοσμίου γνωστό «Our darkness» της Anne Clark.

Μέσα στο 2024 αναμένεται να κυκλοφορήσουν δυο νέα Albums. Το πρώτο θα είναι ένα ΕP με τον τίτλο «Short Distance», ένα νέο ορχηστρικό project της Γεωργίας όπου η ηλεκτρονική μουσική και η ψυχεδέλεια συναντούν την Κρήτη καθώς και οι techno και trance ρυθμοί την κρητική λύρα. Λίγο αργότερα θα κυκλοφορήσει ο επόμενος προσωπικός δίσκος της με τίτλο «Απέραντη ευτυχία», ο οποίος θα εμπεριέχει εννέα ανέκδοτα τραγούδια σε μουσική του Πάνου Γεωργόπουλου και σε στίχους Γεράσιμου Ευαγγελάτου, Σάννυς Μπαλτζή, Κύριου Κ, κ.α

Πέρα από τις εμφανίσεις της σε μουσικές σκηνές και συναυλίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, συνεχίζει τις σπουδές της με μαθήματα κλασικού τραγουδιού, πιάνου και Αρμονίας ενώ παράλληλα διδάσκει Κρητική λύρα στο Εθνικό Ωδείο Περιστεριού, απ’ όπου και η ίδια ξεκίνησε ως μαθήτρια.

Για κρατήσεις θέσεων με τραπέζι τηλεφωνικά στο 2310510081
Εναλλακτικά: επικοινωνείτε με μήνυμα στο inbox της σελίδας στο Facebook Mylos Club Thessaloniki με το ονοματεπώνυμό σας, κινητό τηλέφωνο επικοινωνίας και τον αριθμό των ατόμων της κράτησης.

Τιμές εισιτηρίων

  • Προπώληση: 12 €

Προπώληση

Εκκίνηση:

10 Μαΐου 2024 22:00

Λήξη:

10 Μαΐου 2024 23:59

Αμοιβές & Εισιτήρια

Δωρεάν

Αυτό το γεγονός δεν έχει κανένα κόστος εισόδου

Τόπος Διοργάνωσης

Διεύθυνση:

Αν. Γεωργίου 56

GPS:

40.642795527197, 22.919125141366