Φράκταλ
Κοινοποίηση

Θέατρο Σοφούλη
22 & 24 Ιανουαρίου 2024

Ώρα έναρξης: 20:30

Διάρκεια: 45′

Πληροφορίες

ΦράκταλΑπό την ομάδα «solid bottom»: μία παράσταση φόρος τιμής στις γιαγιάδες μας που ξεμακραίνουν.

Στις 22 και 24 Ιανουαρίου 2024, στις 20:30, στο «Θέατρο Σοφούλη» η ομάδα «solid bottom» παρουσιάζει τη χοροθεατρική παράσταση «φράκταλ».

4 γυναίκες προερχόμενες από τη χορευτική υποκουλτούρα της Ελλάδας υφαίνουν μνήμες των παιδικών τους χρόνων. Τα σώματα γεμάτα ανυπομονησία θέλουν να ξεμπροστιάσουν τη στοργή και την ντροπή του να μεγαλώνεις για να προστεθούν στην άπειρη λίστα ανθρώπων που αναρωτήθηκαν ποιοι είναι. Εξερευνώντας τη διανυσματική απόσταση ανάμεσα στον εαυτό, τον ρόλο και την ταυτότητα κατέληξαν στο χάος, επέστρεψαν πίσω και το πήραν πάλι από την αρχή.«Όπου κι αν πας πάντα να κοιτάζεις πίσω», είπε η θεία Λούλα που δεν έχει ταξιδέψει ποτέ στη ζωή της. Θείες έντρομες σε όλη την Ελλάδα αναρωτιούνται πότε οι ανιψιές τους οι χορεύτριες θα βρουν μια κανονική δουλειά. Κανονικά κορίτσια, κάνουν κανονική παράσταση, εμπνευσμένα από την κανονική Ελληνική οικογένεια για τα κανονικά σημάδια της κανονικότητας.

Η ομάδα «solid bottom» αποτελείται από τη Σοφία Μαρία Κατσαγγέλου, τη Μαρία Μόλαρη, τη Μαντώ Νόστη και την Ηλιάνα Χατζηαναστασίου, οι οποίες από το 2007 έχουν δημιουργήσει και συνεργαστεί σεδιάφορα projects με το «φ ρ ά κ τ α λ» να είναι η πρώτη τους χοροθεατρική παράσταση. Πυρηνικό στοιχείο της αντίληψης τους γύρω από την κίνηση είναι η μουσική, έτσι ήταν το πρώτο που δημιουργήθηκε για να δομηθεί επάνω της όλη η παράσταση. Οι φωνές των γιαγιάδων τους, το ούτι και το βιολί από τον Ηρακλή Γεκουσίδη, η αποτύπωση του ψυχολογικού υπόβαθρου και της ατμόσφαιρας από τον Headweller και το ριζίτικο τραγούδι μέσα από τη ματιά της Venus Volcanism είναι τα θεμέλια αυτού του έργου.

Συντελεστές

  • Σύνθεση: SOLID BOTTOM
  • Δραματουργία: Μαντώ Νοστή
  • Χορεύουν: Σοφία Μαρία Κατσαγγέλου, Μαρία Μόλαρη, Μαντώ Νόστη, Ηλιάνα Χατζηαναστασίου
  • Μουσική: Headweller (Electronics), Ηρακλής Γεκουσίδης (Ούτι & Βιολί), Ακούγεται το τραγούδι «Ourbeautiful peacock» από Venus Volcanism
  • Ενδυματολόγος: Pilefs
  • Trailer: Άγγελος Χατζηαναστασίου
  • Διεύθυνση Παραγωγής: MORE 64

Κρατήσεις θέσεων: 2310423925

Τιμές εισιτηρίων

  • Γενική είσοδος: 15 €

Προπώληση

Εκκίνηση:

24 Ιανουαρίου 2024 20:30

Λήξη:

24 Ιανουαρίου 2024 22:30

Αμοιβές & Εισιτήρια

Δωρεάν

Αυτό το γεγονός δεν έχει κανένα κόστος εισόδου

Τόπος Διοργάνωσης

Διεύθυνση:

Τραπεζούντος 5 & Σοφούλη, Καλαμαριά

GPS:

40.5887278, 22.9454874