Αταίριαστο ζευγάρι
Κοινοποίηση

«Μερκούρεια 2023»
Δήμος Νεάπολης – Συκεών
Ανοιχτό Θέατρο Συκεών “Μάνος Κατράκης”
Τρίτη 22 Αυγούστου 2023

Ώρα έναρξης: 21:00

Πληροφορίες

Καλοκαίρι 2023

Αταίριαστο ζευγάριΤο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης στην πλέον δημοφιλή κωμωδία του σπουδαίου μάστορα της σύγχρονης αμερικανικής κωμωδίας, Νιλ Σάιμον.

Μια παράσταση – σχόλιο πάνω στη μοναξιά, πάσης φύσεως, του σύγχρονου ανθρώπου. Ανέβηκε για πρώτη φορά στο Μπρόντγουεϊ το 1965. Μέσα από πανέξυπνους διαλόγους, ο αριστοτέχνης της κωμωδίας Σάιμον, φιλοτεχνεί μια εικόνα της τότε σύγχρονης Αμερικής, όταν το περίφημο αμερικάνικο όνειρο έχει πια ξεθωριάσει και δεν υπήρχε πια κάτι να το αντικαταστήσει στην καρδιά του μέσου πολίτη. Σήμερα το έργο παραμένει επίκαιρο και αποκτά άλλες διαστάσεις, θέτοντας ερωτήματα διαχρονικά και καθημερινά.

Δύο φίλες χωρίζουν από τους άντρες τους και αποφασίζουν να συγκατοικήσουν στο μεγάλο σπίτι της μιας. Και τότε αρχίζουν τα προβλήματα και δοκιμάζεται η φιλία τους, γιατί διαπιστώνουν πολύ γρήγορα ότι η αφόρητη τσαπατσουλιά και η ακαταστασία της μιας, δεν μπορεί να συνυπάρξει με την νοσηρή και ψυχαναγκαστική νοικοκυροσύνη της άλλης. Ένα κλασικό θηλυκό εργένικο διαμέρισμα. Μια σημερινή γυναικοπαρέα πού όταν οι πόρτες είναι κλειστές, λένε μεταξύ τους τα ΠΑΝΤΑ.. Γυναίκες χωρισμένες, γυναίκες παντρεμένες, γυναίκες μόνες.

Μια κωμωδία που υμνεί το δικαίωμα στο διαφορετικό, αλλά και στην συντροφικότητα. Μια τρυφερή και συνάμα κωμική ματιά πάνω στην φιλία, στον έρωτα, στις σχέσεις αντρών και γυναικών μέσα στον γάμο αλλά …και μετά από αυτόν.

Συντελεστές

  • Συγγραφέας: Νιλ Σάιμον
  • Μετάφραση: Δανάη Σταματοπούλου
  • Σκηνοθεσία: Λευτέρης Πλασκοβίτης
  • Παίζουν: Θεοδώρα Σιάρκου, Μαριάνθη Σοντάκη, Ισιδώρα Δωροπούλου, Βέρα Μακρομαρίδου, Δανάη Σταματοπούλου, Νίνα Φώσκολου, Αλέξανδρος Παπατριανταφύλου και Αλέξανδρος Χειλάς.

Τιμές εισιτηρίων

  • Κανονικό: 10 €
  • Μειωμένο: 5 €

Προπώληση

Εκκίνηση:

22 Αυγούστου 2023 21:00

Λήξη:

22 Αυγούστου 2023 23:00

Αμοιβές & Εισιτήρια

Δωρεάν

Αυτό το γεγονός δεν έχει κανένα κόστος εισόδου

Τόπος Διοργάνωσης

Διεύθυνση:

Καρόλου Κουν 13, Συκιές, Θεσσαλονίκη

GPS:

40.6496578, 22.9552863