Αδαμαντία
Κοινοποίηση

Artbox Fargani Theater
Κυριακή 31 Μαρτίου 2024

Ώρα έναρξης: 20:00

Διάρκεια: 90 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

Πληροφορίες

ΑδαμαντίαΤο Θέατρο ‘Οψεις Καρδίτσας έρχεται στον Πολυχώρο Artbox Fargani (πρώην κινηματοθέατρο Φαργκάνη) για μία παράσταση με την “Αδαμαντία” του Παναγιώτη Μέντη, σε σκηνοθεσία Θανάση Θεολόγη.

Η συγκλονιστική βιογραφία της Αδαμαντίας Χρυσάφη, παρουσιάστηκε φέτος το χειμώνα στην Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου “Όψεις” με μεγάλη επιτυχία . ‘Επειτα, απέσπασε τις καλύτερες κριτικές αφού καθήλωσε μικρούς και μεγάλους θεατές στο κατάμεστο από κόσμο Αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ» στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων για δυο παραστάσεις, ενώ τώρα σειρά έχει η όμορφη Θεσσαλονίκη, πόλη στην οποία έζησε και δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά για πολλά χρόνια η Αδαμαντία Χρυσάφη, συγκεκριμένα στην περιοχή της Καμάρας, κι αποτελεί πολύ σημαντικό κομμάτι στην ιστορία της ζωής της.

Σε αυτή τη συγκινητική παραγωγή, που σκηνοθέτησε ο σπουδαίος Θανάσης Θεολόγης, η ηθοποιός Βασιλική Μακρή, δίνει σάρκα και οστά στο ρόλο της “Αδαμαντίας”. Με σθένος, περίσσια συγκίνηση αλλά και χιούμορ η ίδια μαζί με τους Λεωνίδα Αργυρόπουλο και Ιφιγένεια Γκουντέλα, ξεδιπλώνουν στη σκηνή τη ζωή μιας απλής γυναίκας, της Αδαμαντίας Χρυσάφη, η οποία όπως επισημαίνει ο συγγραφέας Παναγιώτης Μέντης, αγωνιά να επιβιώσει χτίζοντας στην άμμο της αφρικανικής ερήμου τη διαρκώς μετέωρη προσωπική της περιπέτεια. Γυναίκα και άνδρας, μάνα και πατέρας σε μια οικογένεια που της ζητά να απολογηθεί για όσα λαχτάρησε, αλλά ποτέ δεν έζησε.

Η μουσική του Λουκά Θάνου δημιουργεί μια μοναδική ατμόσφαιρα, σχεδόν κατανυκτική και παρασέρνει τον θεατή στο ταξίδι της Αδαμαντίας από ένα νησί του Αιγαίου, στη Θεσσαλονίκη, στην Αλεξάνδρεια, στο Κάιρο, στην Αθήνα. Ελλάδα και Αίγυπτος, αλλά πουθενά ρίζα και φιλόξενη πατρίδα. Η Ελλάδα μετά τον εμφύλιο, η Ελλάδα του Καραμανλή, της δικτατορίας, η Ελλάδα του Ανδρέα, παράλληλα με την Αίγυπτο του Νάσερ, του Σαντάτ, του Μουμπάρακ. Γεγονότα στο Σουέζ και στην Κύπρο, Πόλεμος των έξι ημερών, Πολυτεχνείο…Και δίπλα σε όλα αυτά η ζωή μιας γυναίκας, που πρέπει να φέρει εις πέρας αυτά που είναι οι δικές της προτεραιότητες, που πρέπει να μεγαλώσει τα παιδιά της μέσα σε ένα περιβάλλον που απαιτεί διαρκείς συμβάσεις και συμβιβασμούς.

Τα σκηνικά είναι του Παύλου Βησσαρίου, τα κοστούμια επιμελείται η Ευγενία Βησσαρίου, το video art και τις φωτογραφίες ο Βασίλης Στάθης και την επικοινωνία-προώθηση της παράστασης ανέλαβε η Νταίζη Λεμπέση.

Συντελεστές

Του Παναγιώτη Μέντη

Σκηνοθεσία Θανάση Θεολόγη

Τιμές εισιτηρίων

  • Κανονικό: 15 €
  • Μειωμένο (Φοιτητικό, ανέργων, άντω των 65, ατέλεια, ΑμεΑ): 12 €

Προπώληση

Εκκίνηση:

31 Μαρτίου 2024 20:00

Λήξη:

31 Μαρτίου 2024 22:00

Αμοιβές & Εισιτήρια

Δωρεάν

Αυτό το γεγονός δεν έχει κανένα κόστος εισόδου

Τόπος Διοργάνωσης

Διεύθυνση:

Αγίου Παντελεήμονος 10, Θεσσαλονίκη

GPS:

40.632813219555, 22.951291054487