1ος Διεθνής Διαγωνισμός Χορωδιών ΧΑΝΘ Τάσος Παππάς 2024
Κοινοποίηση

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2024

Ώρα έναρξης: 11:00

Διοργάνωση: Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με Τομέα Εκπαίδευσης & Πολιτισμού ΧΑΝΘ, τον Δήμος Θεσσαλονίκης & Το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης

Πληροφορίες

1ος Διεθνής Διαγωνισμός Χορωδιών ΧΑΝΘ Τάσος Παππάς 2024Ο Διαγωνισμός Χορωδιών Τάσος Παππάς είναι αφιερωμένος στη μνήμη του Τάσου Παππά (1926-1970).

Η ιδέα του διαγωνισμού στο όνομά του γεννήθηκε μετά από μια συναυλία-αφιέρωμα στο έργο του, στη γενέτειρά του τη Φλώρινα, τον Δεκέμβριο του 2017, που διοργανώθηκε από την καταξιωμένη πιανίστα Δόμνα Ευνουχίδου, η οποία υπήρξε μαθήτριά του στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης.

Ο Τάσος Παππάς αφιέρωσε τη σύντομη ζωή του στη διάδοση της χορωδιακής ιδέας, καταβάλλοντας ακούραστες προσπάθειες τόσο για την άψογη προετοιμασία των χορωδιών, όσο και για την έντεχνη και ιδιαίτερη εναρμόνιση των φωνών. Τα λιγοστά έργα που άφησε πίσω του, λόγω του πρόωρου θανάτου του, αποτελούν δείγμα μεγάλου συνθετικού ταλέντου και ταυτόχρονα προσφέρουν υλικό́ για μετέπειτα ενορχηστρώσεις.

Πέθανε νέος, χωρίς να προλάβει να πραγματοποιήσει το μεγάλο του όνειρο, τη δημιουργία μιας δεύτερης Λυρικής Σκηνής με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Επιτροπή

  • Εριφύλη Δαμιανού: Μαέστρος της χορωδίας «Γιάννης Μάντακας» ΑΠΘ
  • Μαίρη Κωνσταντινίδου: Διευθύντρια Μικτής Χορωδίας Θεσσαλονίκης
  • Μαρία Έμμα Μελιγκοπούλου: Επίκουρη Καθηγήτρια, ΤΜΕΤ Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Τιμές εισιτηρίων

  • Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου
Εκκίνηση:

3 Φεβρουαρίου 2024 11:00

Λήξη:

3 Φεβρουαρίου 2024 13:00

Αμοιβές & Εισιτήρια

Δωρεάν

Αυτό το γεγονός δεν έχει κανένα κόστος εισόδου

Τόπος Διοργάνωσης

Διεύθυνση:

25ης Μαρτίου και Παραλία

GPS:

40.598346, 22.948513