Μαυρίκιος Μαυρικίου

Μαυρίκιος Μαυρικίου
Κοινοποίηση
Ημερομηνία Δημοσίευσης: 21/03/2023
Αθανάσιος Ιορδανίδης

Του Αθανάσιου Ιορδανίδη

Μαυρίκιος Μαυρικίου: Με πρεσβεύουν οι οικογενειακές αξίες

Τον γνωρίσαμε μέσα από διάφορα talent show και ενθουσιαστήκαμε με το πλούσιο βιογραφικό του. Είναι αλήθεια πως πρόκειται για έναν άκρως ευγενικό άτομο με σημαία του τις οικογενειακές αξίες, όπως μας αναφέρει. Ας δούμε όμως τι είπε ο Μαυρίκιος Μαυρικίου για την παράσταση «Το κλουβί με τις Τρελές» και για πολλά άλλα.

Πρωταγωνιστείτε στην παράσταση «Το κλουβί με τις τρελές», που έρχεται στη Θεσσαλονίκη. Πείτε μας λίγα λόγια για τον ρόλο σας.

Μαυρίκιος ΜαυρικίουΠρόκειται για έναν εμβληματικό ρόλο και χαίρομαι ιδιαίτερα που τον υπηρετώ. Το σημαντικότερο όλων κατά την ταπεινή μου γνώμη είναι η ισορροπία ανάμεσα στις κωμικές σκηνές και τις δραματικές. Τεράστιο ευχαριστώ στους συνεργάτες μου και τον Βασίλη Πλατάκη, σκηνοθέτη του έργου για την καθοδήγηση. Το μεγαλύτερο ευχαριστώ στο κοινό, που με αγκάλιασε και με έκανε να νιώσω πραγματικά την αγάπη και την υποστήριξη του.

Είστε η Drag Queen, με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Ζαζά Napoli. Κατά τη γνώμη μας πολλές Drag Queen, ακόμη και στις μέρες μας ζουν στο περιθώριο της κοινωνίας. Ποια όμως είναι η δική σας γνώμη;

Είναι γεγονός… όλα αυτά όμως θα έπρεπε να μην ισχύουν πλέον στις μέρες μας. Ο καθένας μπορεί να είναι και να κάνει ό,τι θέλει από τη στιγμή που δεν προσβάλλει τον δίπλα του.

Επί σκηνής είστε ζευγάρι με τον Μπαλντί τα τελευταία 20 χρόνια. Ποια όμως είναι η επαγγελματική και η προσωπική σας σχέση με τον Γιώργο Παράσχο; Αλήθεια, για τόσο δύσκολους ρόλους η προσωπική σχέση επιβάλλεται να είναι καλή;

Με τον Γιώργο έχουμε μια άψογη σχέση τόσο σε φιλικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο. Ωστόσο έχει τύχει να έχουμε ανέβει στη σκηνή για παράσταση και μετά από παρεξήγηση και σύντομο καυγαδάκι και η ερμηνεία μας ήταν ακριβώς η ίδια με τις άλλες μέρες. Αυτό είναι θέμα επαγγελματισμού και νομίζω πως έχουμε και οι δύο αρκετό.

Τι πιστεύετε πως κάνει ξεχωριστό αυτό το έργο και σημειώνει αλλεπάλληλα sold out παγκοσμίως;

Τα διαχρονικά κοινωνικά μηνύματα σε συνδυασμό με τα κωμικά στοιχεία και τις φαντασμαγορικές σκηνές σκηνικών – μπαλέτου – κοστουμιών κλπ.

Πείτε μας η «διαφορετικότητα» και οι «οικογενειακές αξίες», που είναι ο κύριος άξονας αυτού του έργου, μπορούν να συνυπάρξουν στις μέρες μας και στην ελληνική κοινωνία;

Πιστεύω πως ναι! Με πρεσβεύουν οι οικογενειακές αξίες γιατί μέσα σε αυτές μεγάλωσα. Πιστεύω σε αυτές. Ζω με αυτές. Όσον αφορά την διαφορετικότητα, μόνο ο σεβασμός σε αυτήν μπορεί να μας οδηγήσει μπροστά.

Η καλλιέργεια της αξίας της διαφορετικότητας συνεπάγεται την έννοια της αποδοχής. Εσείς πώς πιστεύετε πως θα μπορούσε να καλλιεργηθεί αυτή η αξία στη σύγχρονη εποχή;

Μαυρίκιος ΜαυρικίουΦυσικά. Αυτά ξεκινάνε από την οικογένεια και συνεχίζουν με το σχολείο και την εκπαίδευση / επιμόρφωση του ανθρώπου. Ανυπομονώ να γίνω πατέρας για να καλλιεργήσω και στα δικά μου παιδιά αυτή την αξία και όχι μόνο.

Είστε ένας άνθρωπος με πολλές επαγγελματικές ιδιότητες. Αν μπορούσατε να επιλέξετε μόνο μία ποια θα ήταν αυτή;

Είμαι κατ’ αρχήν καλλιτέχνης! Μουσικός – τραγουδιστής – ηθοποιός και μετά όλα τα άλλα.

Ακούσαμε το νέο σας τραγούδι «Εγώ είμαι Εσύ», που το ερμηνεύετε με την Ιλάειρα Ζήση και ενθουσιαστήκαμε πολύ. Μάλιστα μας θύμισε άλλες, πιο ρομαντικές εποχές από τη σημερινή. Αλήθεια, τι άλλο να περιμένουμε από εσάς και γιατί όχι ακόμη και με παρέα τη σύζυγό σας;

Μαυρίκιος ΜαυρικίουΣας ευχαριστούμε θερμά! Όλη μας η καθημερινότητα είναι ρομαντική και μας αρέσει πολύ αυτό. Ετοιμάζουμε πολλά και διάφορα με την Ιλάειρα, τραγούδια, συναυλίες, θέατρο, τηλεοπτικά κλπ. και ανυπομονούμε να σας τα ανακοινώσουμε σύντομα με λεπτομέρειες! Προς το παρόν σας περιμένουμε από Τετάρτη μέχρι Κυριακή στο θέατρο Αθήναιον για εφτά συγκλονιστικές μουσικοθεατρικές παραστάσεις. Να είστε πάντα καλά!

“Το κλουβί με τις τρελές” στο Θέατρο Αθήναιον