Βασίλης Κανελλόπουλος

Βασίλης Κανελλόπουλος
Κοινοποίηση
Ημερομηνία Δημοσίευσης: 12/03/2024
Αθανάσιος Ιορδανίδης

Του Αθανάσιου Ιορδανίδη

Βασίλης Κανελλόπουλος: «Θα ήθελα να έχω υπέροχες συνεργασίες, να κάνουμε έργα που να αγγίζουν τον κόσμο και να βάζουμε ένα λιθαράκι κάθε φορά ώστε να γίνεται καλύτερος ο κόσμος μας!»

Το έργο του Θανάση Τριαρίδη, Lebensraum ή αλλιώς Ζωτικός χώρος, σε σκηνοθεσία Αντώνη Καραγιάννη, με τη Βερόνικα Αργέντζη και τον Βασίλη Κανελλόπουλο, ξεκίνησε το ταξίδι του από τη Θεσσαλονίκη, γενέτειρα όλων των συντελεστών.

Ο Βασίλης Κανελλόπουλος μιλάει στο Thessaloniki City Guide για το έργο αλλά και την συμμετοχή του στην τηλεοπτική σειρά «Ψυχοκόρες».

Βασίλης ΚανελλόπουλοςΠρωταγωνιστείτε στο έργο Ζωτικός Χώρος / Lebensraum, «ένα μονόπρακτο πείραμα για την καλοσύνη», που παρουσιάζεται στο Θέατρο Αθήναιον. Μιλήστε μας λίγο για την παράσταση.

Το θεατρικό αυτό δεν έχει καμία σχέση με τις θεατρικές παραστάσεις όπως τις ξέρετε. Δεν θα χρειαστεί να ανεβείτε στη σκηνή ασφαλώς, αλλά πολλές φορές θα σκεφτείτε αν πρέπει να δράσετε ή όχι! Είναι ένα εκπληκτικό κείμενο του Θανάση Τριαρίδη που τόσο όμορφα έχει σκηνοθετήσει και φωτίσει ο Αντώνης Καραγιάννης. Όσο για την Βερόνικα Αργέντζη μπορώ να πω ότι είναι μεγάλη η χαρά μου, που συνεργάζομαι με μία τέτοια κυρία, έναν υπέροχο άνθρωπο και μία μεγάλη καλλιτέχνη.

Πότε ξεκίνησε η καριέρα σας ως ηθοποιός; Ποιος ήταν ο πρώτος σας ρόλος;

Χμ! Ξεκίνησα σαν ηθοποιός, στην αρχή ερασιτεχνικά κάπου στο 2006 σε διάφορες ερασιτεχνικές ομάδες της Θεσσαλονίκης αλλά επαγγελματικά πρώτη φορά ανέβηκα στο σανίδι το 2009 αν θυμάμαι καλά, με την παράσταση «Αριζόνα», με συμπρωταγωνίστρια μου την Πένυ Φυλακτάκη. Ο ρόλος μου έφερε το όνομα Τζωρτζ.

Βασίλης Κανελλόπουλος

Συμμετέχετε επίσης στην δραματική σειρά εποχής στον Ant+ «Ψυχοκόρες». Είναι η 1η σας τηλεοπτική δουλειά;

Ναι είναι η 1η μου εμφάνιση στην τηλεόραση με ενεργό ρόλο. Η δουλειά αυτή ήταν μια μεγάλη χαρά για εμένα και πέρασα υπέροχα. Φτάνει να σας πω ότι, ενώ έχουν τελειώσει τα γυρίσματα σχεδόν 6 μήνες τώρα, ακόμα βρισκόμαστε πολύ συχνά με τους συναδέλφους, ειδικά με το Νατσέικο, όπου ήμουν και εγώ. Έχουμε γίνει μια μεγάλη υπέροχη παρέα!

Ποιος είναι ο αγαπημένος σας ρόλος που έχετε υποδυθεί μέχρι σήμερα;

Αλήθεια δεν μπορώ να ξεχωρίσω! Όλες τις δουλειές μου τις αγάπησα, όλοι μου οι ρόλοι είχαν κάτι από εμένα ή είχαν κάτι που θα ήθελα να είχα εγώ.

Ποια είναι η κύρια πηγή έμπνευσής σας ως ηθοποιός, όταν υποδύεστε κάποιον ρόλο;

Το μυστικό είναι να παρατηρείς. Έξω στο δρόμο εννοώ. Τους συνανθρώπους μας, δίπλα μας. Πάντα βρίσκεις κάτι που θα σε βοηθήσει να εμπνευστείς για να δημιουργήσεις τον χαρακτήρα σου.

Ποια είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που έχετε αντιμετωπίσει στην καριέρα σας;

Αν θα φύγω από την πόλη μου τη Θεσσαλονίκη ή όχι! Χαχα! Άντεξα αρκετά χρόνια επάνω αλλά τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην Αθήνα για όλα τα επόμενα επαγγελματικά μου βήματα.

Εκτός από ηθοποιός έχετε σπουδάσει και μουσικός. Για ποιο λόγο επιλέξατε τον χώρο της υποκριτικής;

Η αλήθεια είναι ότι σπούδασα στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, στο τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης, όπου βέβαια παρακολούθησα όλα τα μαθήματα που αφορούσαν και το τμήμα υποκριτικής αλλά παράλληλα επέλεξα να ειδικευτώ στα χάλκινα πνευστά, την μεγάλη μου αγάπη από πιτσιρικάς. Αργότερα απλώς άρχισαν να έρχονται περισσότερες προτάσεις για εργασία στον χώρο του θεάτρου αλλά δεν έχω αφήσει και τη μουσική. Πριν λίγο καιρό μπήκα στούντιο και ηχογραφήσαμε το πρώτο μου μουσικό κομμάτι, σε στίχους και μουσική, δικά μου και περιμένω να ολοκληρωθεί το βίντεο κλιπ για να το βγάλω προς τα έξω. Έχω στόχο να ηχογραφήσω και μερικά ακόμα κομμάτια που έχω έτοιμα το επόμενο διάστημα.

Βασίλης Κανελλόπουλος

Ποια είναι η επόμενη μεγάλη σας επαγγελματική πρόκληση;

Να γίνω ο Νάτσης στη θέση του Νάτση και να τον καπακώσω τον μπατζανάκη μου τον Στράτο (όποιος βλέπει ψυχοκόρες καταλαβαίνει).

Ποια είναι τα όνειρά σας για το μέλλον;

Θα ήθελα να έχω υπέροχες συνεργασίες, να κάνουμε έργα που να αγγίζουν τον κόσμο και να βάζουμε ένα λιθαράκι κάθε φορά ώστε να γίνεται καλύτερος ο κόσμος μας! Να κάνουμε τους ανθρώπους να ψάχνουν αφορμές για να δεθούν και όχι για να χωριστούν.

Περισσότερα για την παράσταση “Ζωτικός Χώρος / Lebensraum”