Ρίτα Αντωνοπούλου

Ρίτα Αντωνοπούλου
Κοινοποίηση
Ημερομηνία Δημοσίευσης: 01/02/2012

Αθανάσιος Ιορδανίδης

Του Αθανάσιου Ιορδανίδη

Η Ρίτα Αντωνοπούλου μίλησε στο Thessaloniki City Guide.

Πώς προέκυψε η συνεργασία σας με τον Θάνο Μικρούτσικο και τον Χρήστο Θηβαίο;

Με τον Θάνο Μικρούτσικο συνεργαζόμαστε από το 2006 και έχουμε κάνει μαζί και δύο δισκογραφικές δουλειές.  Με τον Χρήστο Θηβαίο ήταν μάλλον αναπόφευκτο να γίνει έτσι κι αλλιώς, το θέλαμε πάρα πολύ και τώρα μας δόθηκε η ευκαιρία.

Οι αρχικές σπουδές σας δεν έχουν σχέση με το τραγούδι αλλά με τη Γραφιστική. Πώς προέκυψε το τραγούδι και η υποκριτική;

Το τραγούδι προέκυψε σχεδόν παράλληλα με τις σπουδές γιατί το ήθελα πάντα. Προέκυψε λίγο τυχαία ένα βράδυ που είχα βγει με φίλους. Ανέβηκα και είπα ένα τραγούδι και μετά ήθελαν κι άλλο. Στο τέλος ήρθαν οι υπεύθυνοι του καταστήματος και μου είπαν ότι ήθελαν να πάω και την επόμενη μέρα και μου έδωσαν ένα φάκελο με χρήματα.  Αλλά επειδή ήμουν 18 χρονών έπρεπε να πάρω και την άδεια από τον μπαμπά ο οποίος παραδόξως την έδωσε και με πηγαινοέφερνε εκείνος το πρώτο διάστημα συνέχεια για να είναι σίγουρος ότι όλα είναι καλά.

Πότε ξεκινήσατε επαγγελματικά με το τραγούδι;

Ξεκίνησα αμέσως μετά το σχολείο με αυτές τις δουλειές που έκανα αλλά επί της ουσίας η πρώτη ουσιαστική συνεργασία ήταν το 2000 με τον Μίμη Πλέσσα και μετά προέκυψε ο Σταμάτης Κραουνάκης και μετά ο Θάνος Μικρούτσικος.

Ρίτα Αντωνοπούλου

Παρόλο που θεωρείστε νέα σχετικά στο χώρο, έχετε στο βιογραφικό σας πολύ σημαντικές συνεργασίες: Μίμης Πλέσσας, Σπείρα-σπείρα, Σταυρός του Νότου, Μύλος, Σφεντόνα, κ.ά. Ξεχωρίζετε κάποια δουλειά και συνεργασία σας;

Ξεχωρίζω πάντα την πρώτη δισκογραφική δουλειά που έκανα με τον Θάνο Μικρούτσικο για τη συνεργασία μου μαζί του γιατί ήταν ορόσημο για μένα, γιατί ήταν μια πολύ δύσκολη δουλειά και γιατί με γνώρισε στον κόσμο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Έχετε δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξή σας ότι θα θέλατε να ξανασυνεργαστείτε με τον Σταμάτη Κραουνάκη. Γενικά σας γοητεύει το μουσικό θέατρο;

Είναι κάτι το οποίο αγαπάω ιδιαίτερα και περιμένω πως και πως τη στιγμή που θα ξαναγίνει.

Η οικονομική κρίση τελικά έχει επηρεάσει τη μουσική;

Την έχει επηρεάσει κατά πολύ και μένει να δούμε πόσο ακόμη.  Το θέμα είναι ότι πάρα πολύ την εκμεταλλεύονται και στο όνομα της κρίσης μειώνονται τα πάντα. Κόβονται μεροκάματα, παροχές, διάφορα πράγματα και συνήθως την πληρώνουμε οι πιο μικροί. Εγώ θέλω να ελπίζω. Η μουσική ήταν πάντα αρωγός του κόσμου σε όλες τις κοινωνικές συνθήκες και ειδικά στις δύσκολες. Από αυτή τη δύσκολη κατάσταση θα βγουν ωραία πράγματα και ελπίζω να είμαστε εδώ για να τα υποστηρίξουμε όσο καλύτερα μπορούμε.

Υπάρχει κάποιο τραγούδι που έχετε ζηλέψει και θα θέλατε να έχετε  πρωτοερμηνεύσει ή δουλειά που θα θέλατε να έχετε συμμετάσχει;

Θα ήθελα να έχω πει το “Αυτή η Νύχτα Μένει”.

Σας ευχαριστώ πολύ.

Και εγώ ευχαριστώ.