Μαρία Στεφάνου

Μαρία Στεφάνου
Κοινοποίηση
Ημερομηνία Δημοσίευσης: 21/12/2023
Αθανάσιος Ιορδανίδης

Του Αθανάσιου Ιορδανίδη

H Stefanou Productions παρουσιάζει το μουσικοθεατρικό υπερθέαμα που λάτρεψαν εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές στο πλήρως ανακαινισμένο Radio City.

Πρόκειται για την αυθεντική Ελληνική all family musical δημιουργία της Μαρίας Στεφάνου, βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της ιδίας, σε πρωτότυπη μουσική και στίχους της.

Ένα βήμα τη φορά - The musicalΜια παράσταση εγκεκριμένη από ψυχολόγους και παιδοψυχολόγους για όλη την οικογένεια που έχουν αγαπήσει και παρακολουθήσει από Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια και ΕΠΑΛ (!!!)

Η Μαρία Στεφάνου μίλησε στο Thessaloniki City Guide για το musical που έχει χαρακτηριστεί αυτογνωσίας και έχει ξεπεράσει τις 130 παραστάσεις.

Για 7η χρονιά παρουσιάζετε το Musical «Ένα Βήμα τη φορά», ένα μουσικό έργο αυτογνωσίας αφιερωμένο στα συναισθήματα. Πείτε μας δυο λόγια για την παράσταση.

Πρόκειται για το πρώτο musical που έχει λάβει τον χαρακτηρισμό musical αυτογνωσίας λόγο της θεματολογίας της προσέγγισης και του περιεχομένου του. Παρουσιάζει το περπάτημα των ανθρώπων προς την αγάπη εαυτού μέσα από την δρόμο των συναισθημάτων και την ιστορία ενός μικρού κοριτσιού που ψάχνει να βρει τον εαυτό της.

Την αγαπημένη μας Ερμιόνη.

Μετά από τόσα χρόνια, το έργο το έχει αγκαλιάσει ο κόσμος. Ποια είναι τα σχόλια που σας λένε;

Μαρία ΣτεφάνουΗ αλήθεια είναι ότι τα λόγια των θεατών με βοήθησαν σε έναν μεγάλο βαθμό να αρχίζω να συνειδητοποιώ αυτό που έχω δημιουργήσει και αυτό που προσφέρουμε στα παιδιά, τους γονείς και τους ανθρώπους. Ανάμεσα στα όσα έχουμε ακούσει είναι ότι το έργο μας πρέπει να διδάσκετε στα σχολεία… ότι άνθρωποι σαν εμάς χρειάζεται να είναι στο υπουργείο παιδείας… μας λένε συχνά ότι το έργο μας τους έχει αλλάξει τη ζωή. Ότι ήταν ό,τι καλύτερο έχουν δει ποτέ. Ότι το είδαν ακριβώς την στιγμή που το είχαν ανάγκη. Ότι αυτό πρέπει να το δουν όλοι οι γονείς και όλοι οι άνθρωποι.

Πολλές φορές επίσης μας λένε, “γιατί υπάρχει τέτοιο πράγμα στην Θεσσαλονίκη και δεν το γνωρίζαμε”; Αλλά και για την εκτέλεσή του, μας έχουν πει ότι ήταν σαν να βλέπουν το Broadway στην Ελλάδα.

Είστε μία πολυτάλαντη και πολύπλευρη καλλιτέχνης, συγγραφέας, σκηνοθέτης, χορογράφος, συνθέτης και στιχουργός. Στις παραστάσεις σας συνδυάζετε όλες τις δεξιότητές σας;

Εγώ είμαι συγγραφέας. Αυτή είναι η ουσία μου. Όλα τα άλλα που είμαι, που γεννήθηκαν ή που έγιναν κατά καιρούς είναι λόγο της ευκολίας που έχω να μετατρέπω ότι μου βγαίνει αρχικά με λέξεις, σε εικόνα, σε ήχο και σε ρυθμό. Όμως είναι απλά τα παρακλάδια του αρχικού δέντρου μου που είναι η συγγραφή.

Μιλήστε μας λίγο για τους υπόλοιπους συντελεστές της παράστασης.

Κάθε χρόνο έχω την χαρά να συνεργάζομαι και με σταθερά ωραίους συντελεστές άλλα και φυσικά καινούργιους. Στα 7 χρόνια της πορείας μας έχουν περάσει πολλοί αξιόλογοι καλλιτέχνες από την σκηνή και το έργο μας. Ο Άγγελος Ρούσσος για παράδειγμα τίμησε και υπηρέτησε υπέροχα τον ρόλο του περαστικού για πάνω από 200 παραστάσεις. Κάθε χρόνο βλέπω τι κενά έχω και συμπληρώνω με υπέροχους καινούργιους και εξίσου ταλαντούχους καλλιτέχνες τον θίασο του έργου μας. Φέτος οι εκλεκτοί συντελεστές μας είναι οι εξής:

Άγγελος Ρούσσος, Κώστας Μελίδης, Γιούλη Ευθυμίου, Ανδρομάχη Κοσκερίδου, Αφροδίτη Αναστασοπούλου, Ελένη Τιτίρλα, Στέφανος Δημόπουλος, Ελπίδα Ιακωβίδου, Νίκος Βόσσος, Αγάπη Καραγιάννη, Μαριλένα Μελέκου, Τάσος Κάκος, Ηλίας Μισιρλής, Νεκτάριος Ντόντουλος, Κική Τσαλίκη, Αλέξανδρος Παπαστόικος, Φιλιώ Ζαγοράκη, Παναγιώτης Καλίφης, Νεφέλη Κρεμέζη, Βαγγέλης Καρακατσης

Τεχνικοί: Γιάννης Μεβουλιώτης, Νίκος Ρωσσόπουλος, Κώστας Φωτίου

Β. Παραγωγής: Νίνα Χατζοπούλου, Νατάσα Μισαηλίδου

Μαρία ΣτεφάνουΠοια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Να αφοσιωθώ στις σχολές μουσικού θεάτρου μου στη Θεσσαλονίκη, καθώς φέτος είχαμε την έναρξη της νέας και πρώτης επίσημης σχολής μουσικού θεάτρου στη πόλη μας. Οι πρώτες εγκαταστάσεις μας είναι στην Χρυσοχόου 22 στο Φάληρο Θεσσαλονίκης όπου και συνεχίζουν να στεγάζονται τα ερασιτεχνικά τμήματα υποκριτικής μας και όλα τα ιδιαίτερα φωνητικής μας και οι νέες μας εγκαταστάσεις βρίσκονται Γαμβέτα 37 επίσης στο Φάληρο, όπου πραγματοποιούνται όλα τα τμήματα ερασιτεχνικά και επαγγελματικά musical καθώς επίσης όλα τα τμήματα latin και φυσικά όλη η παιδική μας ακαδημία μουσικού θεάτρου kids academy, tiny και baby και όλα τα αντίστοιχα παιδικά τους τμήματα χορού, τραγουδιού και υποκριτικής. Είμαστε εδώ για όλους όσους θέλουν να μας γνωρίσουν από κοντά και φυσικά μέσα από εμάς, τον υπέροχο κόσμο των τεχνών που πρεσβεύουμε.

Περισσότερα για την παράσταση “Ένα βήμα τη φορά”