John Jeff Touch

John Jeff Touch
Κοινοποίηση
Ημερομηνία Δημοσίευσης: 30/05/2012
Αθανάσιος Ιορδανίδης

Του Αθανάσιου Ιορδανίδη

Η WebΑrt παρουσιάζει τον John Jeff Touch, ο οποίος θα ανέβει στη σκηνή του BLOCK 33 στη Θεσσαλονίκη για μια ακόμα μοναδική εμφάνιση την Πέμπτη 31 Μαΐου 2012.

Ο John Jeff Touch μίλησε στο Thessaloniki City Guide για τη συναυλία και τα μελλοντικά του σχέδια.

Τι σκοπεύετε να μας παρουσιάσετε την Πέμπτη 31 Μαΐου στο Block 33;

John Jeff Touch

Photo by Efthymis Stavropoulos

Λίγο πριν την κυκλοφορία του νέο μου single “Battlefield” από τη WebArt Records παγκοσμίως, αποφάσισα να δώσω ένα δείγμα της νέας μου δουλειάς στον κόσμο μέσα από αυτή τη συναυλία. Επίσης θα παρουσιάσουμε κομμάτια της προηγούμενης δισκογραφικής μου δουλειάς “First Touch”, όπως και μερικά από τα πιο αγαπημένα μου κομμάτια, από καλλιτέχνες όπως Michael Jackson, Audioslave, Queen. Θέλω να επισημάνω ότι οι διασκευές που θα ακούσετε την Πέμπτη 31 Μαΐου θα είναι τουλάχιστον αντάξιες των original εκτελέσεων…

Πέρα από το δικό μας set θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε 3 πολύ αξιόλογα group.

Τους “Retrogress” οι οποίοι είναι και οι νικητές του διαγωνισμού συγκροτημάτων της WebArt οι οποίοι θα παρουσιάσουν για πρώτη φορά το νέο τους κομμάτι “Born to the end” το οποίο κυκλοφορεί τον Ιούνιο παγκοσμίως από την WebArt Records.

Τους “Great Eastern” οι οποίοι θα παρουσιάσουν επίσης το νέο τους κομμάτι “Almost Gone”, το οποίο κυκλοφορεί στις 14 Ιουνίου από τη WebArt Records.

Tους “Broken Tempo” οι οποίοι έχουν παρουσιαστεί ως support σε πολύ γνωστά συγκροτήματα και θα παρουσιάσουν κομμάτια από τη δισκογραφική τους δουλειά.

Πληροφορίες για τη WebArt Records και τις νέες κυκλοφορίες της μπορείτε να βρείτε στο official site της WebArt: www.webartag.com

Έχετε συνεργαστεί με πολλά διεθνή συγκροτήματα. Ένα από αυτά είναι και οι Deep Purple. Πείτε μας λίγα λόγια για τη συνεργασία σας.

Η συνεργασία προέκυψε μετά από την πρόταση που μου έκανε ο παραγωγός Sanny Χ, ο οποίος ανέλαβε την ενορχήστρωση και παραγωγή του 40th anniversary remix του “Smoke on the water”.

Συμμετείχα κι εγώ λοιπόν σ’ αυτή την μεγάλη παραγωγή κάνοντας πίσω φωνητικά.

Τα υπόλοιπα ονόματα είναι γνωστά και μη εξαιρετέα:

Orchestra Arrangement & Keyboards: Sanny X
Drums: Mikkey Dee (Motorhead)
Bass: Magnus Rosen (ex Hammerfall)
Additional Rhythm Guitars: Holy Zeke, Tery Naso
Backing Vocals: John Jeff Touch, Jeanette Olsson

Παράλληλα με την ενασχόλησή σας με το γκρουπ διδάσκετε φωνητική σε διάφορα ωδεία και μουσικές σχολές της Θεσσαλονίκης. Έχει αγγίξει αυτόν τον τομέα η κρίση; Δηλαδή κατά πόσο οι Έλληνες έχουν κάνει περικοπές εκτός από τη διασκέδασή τους και στη μουσική τους παιδεία;

Σίγουρα η κατάσταση αυτή γύρω μας, είναι εντελώς στημένη, έχει επηρεάσει όλους τους τομείς. Πλέον δεν μπορείς να προβλέψεις τίποτα.

Το θέμα είναι να αγαπάς αυτό που κάνεις και να το κάνεις με την ψυχή σου για να προσπερνάς το οποιοδήποτε εμπόδιο. Το κλειδί είναι να ασχολούμαστε με ότι μας κάνει να νιώθουμε καλά. Γι’ αυτό βλέπουμε τόση μιζέρια γύρω μας. Αν κάνεις κάτι με μεράκι δεν δίνεις και πολύ βαρύτητα στα προβλήματα και αργά η γρήγορα τα ξεπερνάς.

Ετοιμάζετε κάποια καινούρια δισκογραφική δουλειά;

John Jeff Touch - First TouchΣτα άμεσα σχέδια μου είναι η κυκλοφορία του νέου μου single “Battlefield” και έπειτα το επόμενου solo album μου “Warnings”.

Το “Warnings” είναι μια δουλειά που την ετοιμάζω εδώ και 2,5 χρόνια και θα κυκλοφορήσει τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Είναι ένα δυναμικό rock album με πολύ ιδιαίτερη ατμόσφαιρα. και στίχους που σκοπό έχουν να ταρακουνήσουν λίγο τον σύγχρονο άνθρωπο. Μουσικά είναι πολύ ξεχωριστό από μόνο του. Δεν μπορώ και δεν θέλω να το κατατάξω σε κάποιο μουσικό στυλ.

Οι στίχοι θα έλεγα ότι είναι βασισμένοι στο Ορθόδοξο Χριστιανικό πνεύμα και στους προβληματισμούς του σύγχρονου ανθρώπου.

Τα τελευταία χρόνια έχω αλλάξει τελείως στάση ζωής και συνειδητοποίησα πόσο επιπόλαια έβλεπα κάποια πράγματα.

Όταν ένας καλλιτέχνης ανεβαίνει στο stage ή βγάζει ένα δίσκο έχει μεγάλη ευθύνη για το τι θα μεταδώσει στον ακροατή.

Το νέο μου album είναι ακριβώς ότι σκέφτομαι και με προβληματίζει τα τελευταία χρόνια και αν μπορέσω να βοηθήσω κάποιους μέσα από τους στίχους μου θα ήταν ευχής έργον.

Υπάρχουν σχέδια για μελλοντικές εμφανίσεις μέσα στο καλοκαίρι ή το Σεπτέμβριο σε κάποιο φεστιβάλ ή μουσική σκηνή;

Το διάστημα του καλοκαιριού όπως είπα και πιο πάνω θα αφοσιωθώ στην ολοκλήρωση του νέου μου album “Warnings”, όπως και με παραγωγές που ετοιμάζουμε με την WebArt. Ετοιμάζουμε EP και Album των Great Eastern, Semina, The Retrogress, Jason Daron κ.α . Ως παραγωγός της Webart έχω πολύ μεγάλη ευθύνη για τον ήχο, του κάθε Group . Κάθε ένας από τους καλλιτέχνες μας έχει το δικό του στυλ και ύφος. Εγώ πρέπει να διατηρώ τα αυθεντικά στοιχεία του καθενός, να τα αναδεικνύω μέσα από τα τραγούδια τους και συγχρόνως να προσθέτω το κάτι ξεχωριστό.

Μέσα από το site της WebArt (www.webartag.com) θα μπορείτε να πληροφορηθείτε για οποιαδήποτε καλοκαιρινή μας συναυλία.

Παρόλα αυτά με την ολοκλήρωση και την κυκλοφορία του “Warnings” θα προγραμματιστεί σίγουρα μια σειρά συναυλιών.