Σπύρος Αλεξίου

Σπύρος Αλεξίου
Κοινοποίηση
Ημερομηνία Δημοσίευσης: 27/06/2023
Αθανάσιος Ιορδανίδης

Του Αθανάσιου Ιορδανίδη

Το Thessaloniki Tango Party είναι ένα φεστιβάλ για όλους, ελεύθερο και χωρίς κόστος συμμετοχής, με Ευρωπαϊκό βεληνεκές που πραγματοποιούμε για 4η συνεχή χρονιά με φιλανθρωπικό, τουριστικό και καλλιτεχνικό χαρακτήρα.

Απευθύνεται σε εντελώς αρχάριους, σε λιγότερο αρχάριους και σε αυτούς που είναι ήδη χορευτές. Επίσης, είναι ανοιχτό για όλους και όλες ανεξαρτήτου φύλου, φυλής, ηλικίας και χορευτικής εμπειρίας.

Σπύρος ΑλεξίουΟ Σπύρος Αλεξίου αποτελεί αναμφίβολα έναν από τους κορυφαίους και πιο δραστήριους διοργανωτές πολιτιστικών χορευτικών εκδηλώσεων στη Βόρεια Ελλάδα από το 2017. Η δουλειά του έχει κερδίσει την εκτίμηση και το σεβασμό τόσο του κοινού όσο και των τοπικών μέσων ενημέρωσης, καθώς έχει καταφέρει να προσελκύσει μεγάλο αριθμό πολιτών στη Θεσσαλονίκη με τις εκδηλώσεις του.

Οι εκδηλώσεις του Σπύρου Αλεξίου έχουν γίνει γνωστές για την ευρύτητα, την ποικιλία τους και την κοινωνική τους ευαισθησία. Με την εξαιρετική οργάνωση και την προσεγμένη παραγωγή του, καταφέρνει να δημιουργήσει μια μοναδική ατμόσφαιρα, με στόχο πάντα την εμπειρία του κοινού.

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά επιτεύγματα του Σπύρου Αλεξίου είναι η επιτυχημένη συνεργασία του με το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης από το 2018. Με τις διοργανώσεις του, έχει καταφέρει να προβάλει και να αναδείξει την πολιτιστική και τουριστική αξία του μουσείου και της πόλης της Θεσσαλονίκης.

Πώς ξεκίνησε η ιδέα για το φεστιβάλ και ποιος ήταν ο αρχικός του σκοπός;

Η ιδέα για το Thessaloniki Tango Party ξεκίνησε από τη στιγμή που άρχισα να οργανώνω ελεύθερες και υπαίθριες εκδηλώσεις πριν από αρκετά χρόνια. Η αγάπη μου για την πόλη της Θεσσαλονίκης και το πάθος μου για τον χορό ως μέσο έκφρασης και επικοινωνίας με οδήγησαν στο όραμα ενός μεγάλου τάνγκο πάρτι. Ο αρχικός σκοπός ήταν να δημιουργηθεί ένας χώρος όπου οι λάτρεις του τάνγκο θα μπορούσαν να συναντηθούν, να χορέψουν και να απολαύσουν τη μαγεία αυτού του υπέροχου χορού μαζί. Καθ’ όλη τη διάρκεια των ετών, το φεστιβάλ αυτό έχει εξελιχθεί σε ένα σημαντικό γεγονός του πολιτιστικού ημερολογίου, προσελκύοντας καλλιτέχνες και επισκέπτες από όλο τον κόσμο, ενισχύοντας την αγάπη για το τάνγκο και την ανταλλαγή πολιτιστικών εμπειριών.

Thessaloniki Tango Party 2023Ποιο είναι το θέμα ή η φιλοσοφία πίσω από το φεστιβάλ;

Η φιλοσοφία πίσω από το Thessaloniki Tango Party είναι να προσφέρει μια ολοκληρωμένη εμπειρία στους συμμετέχοντες, όπου μπορούν να απολαύσουν το χορό, να αλληλεπιδρούν με άλλους, να επικοινωνούν και να εξελίσσονται σε ένα φιλικό και καλλιεργημένο περιβάλλον. Το φεστιβάλ συνδυάζει την αγάπη για το τάνγκο με την κοινότητα των χορευτών, προσφέροντας ευκαιρίες για εκμάθηση, συνεισφορά και διασκέδαση. Είναι ένας χώρος όπου οι άνθρωποι μπορούν να εκφραστούν μέσα από τον χορό, να συνδεθούν με άλλους με παρόμοια ενδιαφέροντα και να απολαύσουν μια εναλλακτική και μοναδική εμπειρία.

Ποιος είναι ο ρόλος σας στο φεστιβάλ και ποιες είναι οι κύριες του ευθύνες;

Έχω οργανωτικό και συντονιστικό ρόλο, επιβλέποντας την ομαλή διεξαγωγή των εκδηλώσεων. Οι κύριες ευθύνες μου περιλαμβάνουν την κατάρτιση του προγράμματος του φεστιβάλ, καθώς και τον συντονισμό των μουσικοχορευτικών επιδείξεων. Επιπλέον, αναλαμβάνω την επικοινωνία με τους συνεργάτες, τους χορηγούς και το κοινό, εξασφαλίζοντας την ομαλή λειτουργία του φεστιβάλ και την επίτευξη των στόχων του.

Ποιες προκλήσεις αντιμετωπίσατε κατά τη διάρκεια της οργάνωσης του φεστιβάλ;

Κατά τη διάρκεια της οργάνωσης του Thessaloniki Tango Party, αντιμετωπίσαμε μια σειρά προκλήσεων που απαιτούσαν δημιουργικότητα, επιμονή και συνεργασία. Αρχικά, αντιμετωπίσαμε προβλήματα στην εύρεση ενός κατάλληλου χώρου για το φεστιβάλ, αλλά με έρευνα και διαπραγματεύσεις καταφέραμε να βρούμε μια ιδανική τοποθεσία. Έπειτα, αντιμετωπίσαμε προκλήσεις στο σχεδιασμό και τη διαχείριση του προγράμματος, όπου απαιτούνταν να ισορροπήσουμε τις διάφορες καλλιτεχνικές κατηγορίες και να διασφαλίσουμε μια ομαλή ροή των εκδηλώσεων. Επιπλέον, υπήρξαν προκλήσεις στην προώθηση και την επικοινωνία του φεστιβάλ, αναζητώντας δημιουργικούς τρόπους για να προσελκύσουμε το κοινό και να δημιουργήσουμε ενδιαφέρον.

Ποιες είναι οι αξέχαστες στιγμές ή εμπειρίες που έχετε ζήσει με το φεστιβάλ;

Οι αξέχαστες στιγμές και εμπειρίες που ζήσαμε με το φεστιβάλ αποτέλεσαν μια απόλαυση για τις αισθήσεις μας. Η αναμέτρηση με τον κόσμο γεμάτο χαρά και ζωντάνια ήταν απολαυστική, ενώ τα χαμόγελα στα πρόσωπα των ανθρώπων δημιούργησαν ένα μοναδικό και αξέχαστο περιβάλλον.

Ποιες είναι οι μελλοντικές προοπτικές και στόχοι του φεστιβάλ;

Οι μελλοντικές προοπτικές και στόχοι του Thessaloniki Tango Party επικεντρώνονται στη διατήρηση και την ενίσχυση της εμπειρίας των θεατών. Με συνεχή καινοτομία, το φεστιβάλ αναζητά νέους τρόπους για να προσφέρει μοναδικές εμπειρίες και να εκπλήσσει το κοινό. Ο στόχος είναι να προσελκύσει κορυφαίους καλλιτέχνες, προσφέροντας ένα ποικίλο και συναρπαστικό πρόγραμμα. Επιπλέον, το φεστιβάλ δεσμεύεται να διατηρήσει ένα βιώσιμο περιβάλλον και να προωθήσει την κοινωνική ευαισθησία, προσφέροντας προγράμματα που ενισχύουν την τοπική κοινότητα και περιβάλλον. Μέσα από αυτές τις προσπάθειες, το φεστιβάλ στοχεύει να γίνει ένα από τα κορυφαία πολιτιστικά γεγονότα στην Ευρώπη, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία σε όλους τους θεατές.

Πώς βλέπετε το ρόλο του φεστιβάλ στην τοπική κοινότητα και τον πολιτισμό;

Το φεστιβάλ Thessaloniki Tango Party διαδραματίζει έναν σημαντικό ρόλο στην τοπική κοινότητα και τον πολιτισμό προωθώντας την εκτίμηση και ανάδειξη αυτού του χορού. Μέσω των εκδηλώσεων του φεστιβάλ, δημιουργείται μια πλατφόρμα συνάντησης για λάτρεις του τάνγκο, από επαγγελματίες χορευτές έως αρχάριους, που μοιράζονται την ίδια αγάπη για αυτήν την εκφραστική μορφή τέχνης. Επιπλέον, το φεστιβάλ προσφέρει στους κατοίκους της πόλης την ευκαιρία να εμβαθύνουν στον κόσμο του τάνγκο μέσω μαθημάτων, εργαστηρίων και παραστάσεων, επιτρέποντας την ανάπτυξη γνώσεων και δεξιοτήτων στον χορό.

Επίσης συμβάλλει στην πολιτιστική ζωή της πόλης, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα πλούσιας πολιτιστικής ανταλλαγής και δημιουργικότητας μέσω παραστάσεων, συναυλιών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.

Οι καλλιτέχνες και οι θεατές από διάφορα μέρη του κόσμου συναντιούνται, δημιουργώντας έναν πολυπολιτισμικό χώρο ανταλλαγής ιδεών και εμπειριών. Επιπλέον, το φεστιβάλ έχει θετικό οικονομικό αντίκτυπο στην πόλη, καθώς προσελκύει τουρίστες και επισκέπτες που συνεισφέρουν στα έσοδα των τοπικών επιχειρήσεων, όπως ξενοδοχεία, εστιατόρια και καταστήματα.

Συνολικά, το φεστιβάλ Thessaloniki Tango Party προάγει τον τάνγκο ως μορφή τέχνης και πολιτισμού, ενισχύοντας την πολυπολιτισμικότητα και δημιουργώντας κοινωνική συνοχή στην τοπική κοινότητα. Μέσω του φεστιβάλ, οι κάτοικοι έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν, να εκπαιδευτούν και να απολαύσουν αυτήν την εκλεπτυσμένη μορφή τέχνης, ενώ η πόλη επωφελείται οικονομικά από την αύξηση του τουρισμού και την επισκεψιμότητα.