Μίλτος Πολυχρονίδης

Μίλτος Πολυχρονίδης
Κοινοποίηση
Ημερομηνία Δημοσίευσης: 14/12/2012

Αθανάσιος Ιορδανίδης

Του Αθανάσιου Ιορδανίδη

H Sindos Concert Band στα πλαίσια των Χριστουγέννων θα παρουσιάσει ένα Χριστουγεννιάτικο μουσικό πρόγραμμα. Ο Μίλτος Πολυχρονίδης, Μαέστρος της Sindos Concert Band μίλησε στο Thessaloniki City Guide για την ιστορία της ορχήστρας.

Είστε μαέστρος στην Ορχήστρα Νέων Σίνδου από το 1993, σχεδόν 20 χρόνια. Ποια είναι η ιστορία της ορχήστρας;

Μίλτος ΠολυχρονίδηςΙδρύθηκε το 1984 ως φιλαρμονική Σίνδου και δάσκαλος της ήταν ο Γεώργιος Αβράμογλου. Από το 1993 μετονομάστηκε ως Ορχήστρα Νέων Σίνδου (Sindos Concert Band). Σήμερα αποτελεί τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Δέλτα, συμπληρώνοντας τις πολλές και ποικίλες δραστηριότητές του. Στη μέχρι σήμερα διαδρομή της έχει δώσει συναυλίες στα πλαίσια θεσμών, όπως Φεστιβάλ Φιλαρμονικών, συνάντηση Ορχηστρών και συμμετέχει ενεργά σε όλες τις μουσικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις σε τοπικό και ευρύτερο πεδίο.

Το ρεπερτόριο της καλύπτει όλες τις μουσικές τάσεις ( Συμφωνική μουσική, σύγχρονες συνθέσεις, μουσική κινηματογράφου, Ελληνική μουσική, Swing, Jazz, Pop & Rock ).

Πόσα μέλη έχει η ορχήστρα και από τι όργανα αποτελείται;

Η ορχήστρα αποτελείται από 45 μέλη και τα όργανα της είναι πνευστά και κρουστά.

Sindos Concert Band

Πώς μπορεί να γίνει κάποιος μέλος στην ορχήστρα;

Το μόνο εύκολο. Nα έχει μεγάλη όρεξη για τη μουσική και να γνωρίζει κάποιο μουσικό όργανο.

Έχετε συμμετάσχει σε πολλά φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Μιλήστε μας για τις διακρίσεις που έχει πάρει η ορχήστρα.

Έχει δώσει παραστάσεις στα πλαίσια του προγράμματος Youth for Europe στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας, έχει λάβει μέρος στο φεστιβάλ Βέλιγκραντ της Βουλγαρίας, συμμετείχε στις Διεθνείς Εκδηλώσεις της Μελβούρνης Αυστραλίας, με την ονομασία «Melbourne International Youth Festival Music and Dance 1997», τον Ιούλιο του ’98 έδωσε συναυλίες στο ετήσιο φεστιβάλ της Λευκάδας και την ίδια χρονιά διοργάνωσε τη Διεθνή Συνάντηση Νεανικών Ορχηστρών (Marching and Concert Band Festival), το καλοκαίρι του 99 έδωσε παραστάσεις σε πόλεις της Ουγγαρίας. Το Σεπτέμβριο του 2002 συμμετείχε σε διεθνές διαγωνισμό στο PIEVE DI BONO της Ιταλίας και τον Ιούλιο του 2004 έλαβε μέρος σε διεθνές Φεστιβάλ στο CHEB της Τσεχίας. Το Μάρτιο του 2005 συμμετείχε στο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ στο Παραλίμνι της Κύπρου ενώ τον Ιούνιο της ίδιας χρονιάς στο Spira Festival που έγινε στο Θέατρο Δάσους στη Θεσσαλονίκη. Τον Ιούλιο του 2006 συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Diffwinds στο Λουξεμβούργο όπου κέρδισε το 1ο βραβείο και τον Ιούλιο του 2007 στο Φεστιβάλ Σουκοβόλα της Πολωνίας. Τον Οκτώβριο του 2008 κέρδισε 3 χρυσά μετάλλια στο Διεθνές Φεστιβάλ MOR της Ουγγαρίας.

Μίλτος Πολυχρονίδης

Στο πλαίσιο των εορτών των Χριστουγέννων, ποιο το πρόγραμμα των εμφανίσεων – συναυλιών της ορχήστρας της Σίνδου;

Έχουμε 3 παραστάσεις για την περίοδο των εορτών. Συγκεκριμένα το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 13:00 στο Mediterranean Cosmos, την ίδια μέρα στο Πνευματικό κέντρο Ν. Μαλγάρων στις 20:30 και την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012, ώρα 20:30 στο Συνεδριακό κέντρο της Σίνδου.

Θα ακουστούν αποσπάσματα από τα έργα των : M. Ravel (BOLERO) Gioacchino Rossini (THE WILLIAM TELL), Peter Ilyich Tschaikowsky (SWAN LAKE), D. Shostakovich (WALTZ No 2), Johann Strauss (THE BLUE DANUBE WALTZ, ROSES OF THE SOUTH, TRITSCH – TRATSCH POLKA, PIZZICATO POLKA, RADETSKY MARCH), καθώς και Χριστουγεννιάτικες μελωδίες.

Ποιος ο προγραμματισμός συναυλιών για το 2013;

Προγραμματίζουμε 1ον μια μεγάλη παραγωγή με μουσική από κινηματογραφικές ταινίες, 2ον Αφιερώματα σε συνθέτες Συμφωνικών έργων και 3ον παραστάσεις με μουσική της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Sindos Concert Band
Μίλτος Πολυχρονίδης
Μαέστρος της Sindos Concert Band
www.youthbandfestival.gr
https://www.facebook.com/SindosConcertBand