Κοινοποίηση

Το Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο κτίστηκε με χρήματα του ζεύγους Βαφόπουλου σε οικόπεδο που παραχωρήθηκε από τον Δήμο Θεσσαλονίκης, στην οδό Γ. Βαφόπουλου 3 στην Ανατολική Θεσσαλονίκη.

Το κτιριακό του συγκρότημα είναι διαρρυθμισμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να προσφέρεται για κάθε είδους πνευματικές, καλλιτεχνικές και εικαστικές εκδηλώσεις.

Χάρη στις δωρεές ενός ή περισσοτέρων έργων των συμμετεχόντων, από την αρχή ακόμα της λειτουργίας του Βαφοπουλείου, δημιoυργήθηκε μια αξιοσημείωτη συλλoγή έργων τέχνης, γεγονός που oδήγησε στην απόφαση της μόνιμης έκθεσής της σε δύο χώρους 6ου ορόφου του κτιρίου, διαμορφωμένους με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες.

Συλλογές

Λόγω του τρόπου με τον οποίο συγκροτήθηκε, Η συλλογή της Πινακοθήκης του Βαφοπουλείου χαρακτηρίζεται από ποικιλία εκφραστικών τύπων και ποιοτικές διαβαθμίσεις.

Η συλλoγή, καλύπτει μέρος της σύγχρονης εικαστικής δημιουργίας. Αρκετοί από τους καλλιτέχνες που την εκπροσωπούν με έργα τους, έχουν διαγράψει μια μακρόχρονη και ιδιαίτερα σημαντική πορεία στον τομέα τους, όχι μόνο στον ελλαδικό χώρο αλλά και το εξωτερικό, ενώ οι προσπάθειες πολλών από τους νεότερους στα δρώμενα της τέχνης, αποτελούν αξιόπιστα δείγματα δουλειάς, θετικά βήματα στη σύγχρονη εικαστική πραγματικότητα.

Πηγή φωτογραφίας: thessaloniki.gr

Διεύθυνση

Διεύθυνση:

Γ. Βαφοπούλου 3

GPS:

40.5971683, 22.9532246

Τηλέφωνο:
Σχεδιασμός της διαδρομής μου