Κοινοποίηση

Το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης μετονομάζεται σε ΜΟΜus – Πειραματικό Κέντρο Τεχνών και αποτελεί πλέον Διεύθυνση – Μουσείο στο νέο φορέα.

Ο Μητροπολιτικός Οργανισμός Μουσείων Εικαστικών Τεχνών Θεσσαλονίκης είναι πραγματικότητα!

Ο μεγαλύτερος νέος φορέας πολιτισμού για τη σύγχρονη τέχνη στη χώρα αποτελείται από:

  • Το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
  • Το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
  • Το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης
  • Το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης και
  • Το Μουσείο Άλεξ Μυλωνά.

Εκθέσεις και δράσεις με άξονες τη μοντέρνα και σύγχρονη τέχνη, τη φωτογραφία, τις πειραματικές τέχνες και τη γλυπτική αποτελούν το καλλιτεχνικό πρόγραμμα που λαμβάνει χώρα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Οι εκθέσεις του ΜΟΜus – Πειραματικό Κέντρο Τεχνών είναι περιοδικές.

Το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης αποτελεί αυτοτελές τμήμα του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης.

Υποστηρίζει σταθερά την καινοτόμο καλλιτεχνική δημιουργία σε όλες τις μορφές και τα είδη της. Στο τριπλό σχήμα καλλιτέχνης – έργο – κοινό, το Κ.Σ.Τ. δεν περιορίζεται στο ρόλο του διεκπεραιωτή, αλλά λειτουργεί ως ενεργός διαμεσολαβητής εμψυχώνοντας την επικοινωνία. Αφουγκράζεται την κοινωνική πραγματικότητα, ενημερώνεται γύρω από τις διεθνείς τάσεις της σύγχρονης τέχνης, συμμερίζεται τις προσδοκίες και τις ανησυχίες των καλλιτεχνών, συμμετέχει και συγκροτεί δίκτυα ανταλλαγών πολιτισμικού προϊόντος και εμπειρίας, επιδιώκει να στηρίξει τους νέους στα πρώτα τους επαγγελματικά εγχειρήματα, προσφέροντας ένα βήμα προβολής και θεωρητικής τεκμηρίωσης του έργου τους, προγραμματίζει και υλοποιεί εσωτερικές παραγωγές με ένα διευρυμένο πνεύμα απορρίπτοντας τους εκ των προτέρων αποκλεισμούς και τις αποκλειστικότητες, επιδιώκει γόνιμες συνεργασίες που υπηρετούν τον κοινό στόχο της πολύπλευρης υποστήριξης και προβολής του καλλιτεχνικού έργου.

H διερεύνηση της ποικιλομορφίας συστημάτων καλλιτεχνικής εκπαίδευσης, θεματικές εκθέσεις που αποτυπώνουν το πνεύμα της εποχής και αφιερώματα σε καταξιωμένους καλλιτέχνες αποτελούν τον πυρήνα του εκθεσιακού προγραμματισμού. Η διεύρυνση του κοινού, η υποστήριξη των εκθέσεων με παράλληλες δράσεις, τα εκπαιδευτικά προγράμματα, η δικτύωση και συνεργασία του Κ.Σ.Τ.Θ. με αντίστοιχα του εξωτερικού, η διεύρυνση της επικοινωνίας μέσω του διαδικτύου και η πραγματοποίηση καλλιτεχνικών δράσεων στο δημόσιο χώρο συγκαταλέγονται στις βασικές προτεραιότητες του Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης, το οποίο προσανατολίζεται κυρίως στη σχέση της τέχνης με την πολιτική, το φύλο και το δημόσιο χώρο.

Πηγή φωτογραφίας: www.cact.gr

Διεύθυνση

Διεύθυνση:

Αποθήκη Β1, Λιμάνι Θεσσαλονίκης

GPS:

40.6323977, 22.9355337

Τηλέφωνο:
Ιστός:
Σχεδιασμός της διαδρομής μου

Ώρες λειτουργίας

Δευτέρα

Κλειστά

Τρίτη

10:00-18:00

Τετάρτη

10:00-18:00

Πέμπτη

12:00-20:00

Παρασκευή

10:00-18:00

Σάββατο

10:00-18:00

Κυριακή

10:00-18:00

Τελευταία είσοδος επισκεπτών: 30 λεπτά πριν από τη λήξη του ωραρίου / Αργίες - Κλειστά: 25.12 Χριστούγεννα, 26.12 δεύτερη μέρα Χριστουγέννων, 01.01 Πρωτοχρονιά, 06.01 Θεοφάνεια, Καθαρά Δευτέρα, 25.03 Εθνική επέτειος - Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, Κυριακή του Πάσχα, Δευτέρα του Πάσχα, 01.05 Πρωτομαγιά, Αγίου Πνεύματος, 15.08 Δεκαπενταύγουστος - Κοίμηση της Θεοτόκου, 26.10 Αγίου Δημητρίου, 28.10 Εθνική επέτειος.

Προβολή 1 από 1 επερχόμενες εκδηλώσεις

Ταξινόμιση ανά:
Σειρά: