15-17 Απριλίου 2022 - Ημέρες Λατρευτικής Μουσικής
27-28 Μαΐου 2022 - Κονσέρτα Μπετόβεν

Έπειτα από διετή απουσία, το Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης επιστρέφει δυναμικά στα καλλιτεχνικά δρώμενα της πόλης την άνοιξη του 2022.

Το πρόγραμμα του φετινού φεστιβάλ έχει δύο άξονες. Ο πρώτος αναφέρεται στη λατρευτική μουσική για σόλο πιάνο και παίρνει τη μορφή ενός τριήμερου αφιερώματος, που λαμβάνει χώρα την εβδομάδα πριν το Πάσχα. Το πρόγραμμα περιδιαβαίνει συνθετικές ανησυχίες με επίκεντρο το θείο, από την Αναγέννηση έως σήμερα, όπως αποτυπώθηκαν για τον πιανιστικό ήχο σε μεταγραφές ή πρωτότυπα έργα. Συναισθήματα μετάνοιας, ευλάβειας, λύτρωσης, εξιλέωσης αναμοχλεύονται μέσα από τον πλούσιο και πολυδιάστατο ήχο σημαντικών πιανιστών.

Ο δεύτερος άξονας είναι η παρουσίαση, σε συνεργασία με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, των πέντε κονσέρτων για πιάνο και ορχήστρα του Μπετόβεν, με αφορμή τη συμπλήρωση, το 2020, 250 ετών από τη γέννηση του μεγάλου Γερμανού συνθέτη. Σε έναν εορτασμό που χρειάστηκε να περιμένει δυο χρόνια, αναγνωρισμένοι Έλληνες πιανίστες συμπράττουν με την ΚΟΘ για δύο μοναδικές βραδιές, ερμηνεύοντας ορισμένα από τα πιο δημοφιλή και αγαπημένα έργα του σπουδαίου μουσουργού.

Το Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης 2022 είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Σταύρου Σταύρου.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.tpf.gr

Τίποτα δεν βρέθηκε

Συγνώμη, αλλά δε βρέθηκαν αποτελέσματα. Η αναζήτηση θα βοηθούσε να βρείτε τα σχετικά άρθρα.