Εγκαταστάθηκε απινιδωτής στην πλατεία Αριστοτέλους

Εγκαταστάθηκε απινιδωτής στην πλατεία Αριστοτέλους
Κοινοποίηση
Ημερομηνία Δημοσίευσης: 08/10/2021

Εγκαταστάθηκε απινιδωτής στην πλατεία ΑριστοτέλουςΈνας αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής εγκαταστάθηκε στην πλατεία Αριστοτέλους και συγκεκριμένα στο Aστυνομικό Tμήμα Λευκού Πύργου.

Ο απινιδωτής είναι ένα εξειδικευμένο εργαλείο το οποίο μπορεί να επαναφέρει έναν άνθρωπο από καρδιακό επεισόδιο. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και από απλό πολίτη, ο οποίος έχει παρακολουθήσει σχετικά μαθήματα.

Σε περίπτωση καρδιακού επεισοδίου, το ΕΚΑΒ καλείται άμεσα για να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες στον παθόντα. Ο απινιδωτής όμως μπορεί να χρησιμοποιηθεί άμεσα και να πολλαπλασιάσει τις πιθανότητες να επανέλθει ο άνθρωπος στις αισθήσεις του.

Ο κ. Βασίλης Μωυσίδης, εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θεσσαλονίκης σημείωσε ότι “είναι μία αξιέπαινη πράξη των Ηλεκτρολόγων Εργοληπτών. Ο απινιδωτής θα χρησιμοποιηθεί από κάποιον που έχει τις γνώσεις για να σώσει μια ζωή. Είδατε το καλοκαίρι στο Μουντιάλ, ο ποδοσφαιριστής της Δανίας χρειάστηκε απινιδωτή. Αν δεν είχαν, ο άνθρωπος σήμερα δεν θα ήταν στη ζωή“.

Ο κ. Γιάννης Αρκαλίδης, διασώστης του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης μίλησε για τη χρησιμότητα του απινιδωτή και για την εκπαίδευση που έχουν πολίτες ώστε να τον χρησιμοποιήσουν. “Είναι μία πολύτιμη βοήθεια για εμάς. Βολεύει το σημείο. Κάνει πιο εύκολη τη δουλειά μας. Υπάρχουν αρκετοί πολίτες που ξέρουν να το χρησιμοποιήσουν, έχουν κάνει σεμινάρια. Αποδίδει καρπούς και μας βοηθάει” υπογράμμισε.

Σύντομα, αναμένεται να εγκατασταθεί απινιδωτής και στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Πηγή: thestival.gr