Thessalonikicityguide.gr


    Χρήσιμες πληροφορίες

Προσθήκη στα αγαπημένα Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2020  
Αρχική Σελίδα > ΠΟΛΗ Save page as pdf   send   print

Συλλογικότητες της πόλης


Η Θεσσαλονίκη είναι μια νεανική πόλη με τους νέους να αποτελούν το 50% περίπου του συνολικού πληθυσμού της. Οι νέοι είναι παντού, αναπτύσσουν πρωτοβουλίες, δημιουργούν ομάδες και νέα ρεύματα και ιδέες και διεκδικούν αυτά που τους αξίζουν. Οι ομάδες της πόλης σχεδιάζουν, συμμετέχουν, συνεργάζονται μεταξύ τους, ονειρεύονται και απαιτούν μια άλλη κοινωνία, μια άλλη πόλη. Στο πλαίσιο αυτό, η Θεσσαλονίκη ανακηρύχτηκε Ευρωπαΐκή Πρωτεύσουσα Νεολαίας 2014.
 
Με μεγάλη εμπειρία σε διοργάνωση πολιτιστικών-κοινωνικών γεγονότων, από την Μπιενάλε νέων δημιουργών της Ευρώπης και της Μεσογείου του 1986 μέχρι την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης του 1997, η πόλη της Θεσσαλονίκης έχει αποκτήσει πολλές και σύγχρονες υποδομές. Οι ομάδες της πόλης συνεργάζονται και οργανώνουν εκδηλώσεις και παρεμβάσεις, αποδεικνύοντας πως εκτός από ιστορία, παρελθόν και υποδομές, η πόλη έχει επίσης δυναμικό παρόν και μέλλον. Μερικές από τις πιο ενεργές ομάδες της πόλης που έχουν αλλάξει τα τελευταία χρόνια την εικόνα της, περιγράφονται παρακάτω:
 


ThessalonistasThessalonistas
Facebook

Οι thessAlonistas είναι μια δημιουργική ομάδα ανθρώπων διαφορετικών, ετερόκλητων, ανεξαρτήτου ηλικίας, από την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, με κοινό στόχο τη μεταμόρφωση της πόλης σε περισσότερο ανθρώπινη, χρωματιστή, ζωντανή, βιώσιμη και φιλική προς το περιβάλλον.
 
Το όνομα thessAlonistas επιλέχθηκε με μικρά αγγλικά γράμματα τονίζοντας το δεύτερο συνθετικό της λέξης. Το πρώτο συνθετικό, "thess", ευνόητα παραπέμπει στην πόλη της Θεσσαλονίκης, αλλά είναι επίσης ομόηχο του ελληνικού "θες", υπονοώντας την ερώτηση "θέλεις…;" Το δεύτερο συνθετικό προέκυψε μετά από μακρά συζήτηση στο "alonistas", ήτοι αυτοί που αλωνίζουν, οι "αλωνιστές". Επομένως, το όνομα thessAlonistas αποτελεί ένα εύηχο λογοπαίγνιο με μια κατάληξη που παραπέμπει σε μια πάγια κίνηση, μια πρωτοβουλία κατοίκων από τη μια άκρη της πόλης μέχρι την άλλη, που δεν πρόσκειται σε κομματικό σχηματισμό.

Παραδείγματα δράσεων της ομάδας είναι η μεταμόρφωση των λαμαρινών των έργων του μετρό με ζωγραφική τοίχου "γκράφιτι", ο καθαρισμός του ρέματος της Υφανέτ από σκουπίδια, το ''πρασίνισμα" των μπαλκονιών της πόλης μέσω μοιράσματος 800 περίπου κωνοφόρων και άλλων φυτών σε πολίτες της Θεσσαλονίκης, δεντρο-φύτευση στο Σέιχ Σου, ανάδειξη των προβληματικών σημείων του ποδηλατοδρόμου με σπρέι και μπογιές διαγράμμισης, κ.ά.Δίκτυο Κινήσεων Θεσσαλονίκης

Facebook

Πρόκειται για δίκτυο με κοινό σκοπό μια καλύτερη πόλη, στο οποίο συμμετέχουν διάφορες κοινωνικές κινήσεις και συλλογικότητες της Θεσσαλονίκης, όπως: Πολίτες κατά της Υποθαλάσσιας, Επιτροπή Πρωτοβουλίας Πολιτών για την Προστασία της Παραλιακής Ζώνης στο Καραμπουρνάκι, Green Attack - Μέτωπο για το περιβάλλον, Επιτροπή κατοίκων Καλαμαριάς για το Δημόσιο και κοινόχρηστο χαρακτήρα της πλαζ Αρετσού, Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία / World Naked Bike Ride και Παιδιά Εν Δράσει, Street panthers, Ένωση για τα δικαιώματα των πεζών, Πειρατές της Παραλιακής, Φίλοι Πρασίνου Θεσσαλονίκης, Φίλοι του Λαογραφικού Μουσείου, Επιτροπή κατοίκων στις 40 Εκκλησιές, κ.ά.
 

 
SFINASFINA
Facebook

Η SFINA είναι μία παρεμβατική κολεκτίβα ανθρώπων (αιφνίδιος "όχλος") που ξεκίνησε τη δράση της τον Απρίλιο του 2008 στο πρότυπο άλλων διεθνών ομάδων flash mob. Ο όρος flash mob επινοήθηκε το 2003 για να αναδείξει μια ομάδα ανθρώπων που συγκεντρώνεται ξαφνικά σε έναν δημόσιο χώρο, εκτελεί μια ασυνήθιστη και μερικές φορές φαινομενικά άσκοπη πράξη για ένα σύντομο χρονικό διάστημα, και στη συνέχεια διαλύεται πάλι ξαφνικά. Στόχος της ομάδας SFINA είναι η δημιουργία άλλοτε υπερρεαλιστικών και άλλοτε παιχνιδιάρικων καταστάσεων, που αποσκοπούν στη διακοπή της ρουτίνας του αστικού τοπίου. Η οργάνωση των παρεμβάσεων γίνεται μέσα από ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης (όπως facebook, twitter) ή blogs. Παραδείγματα παρεμβάσεων της ομάδας είναι:
 • Camping Θεσσαλονίτσι. Τόπος συγκέντρωσης το κατώφλι του Λευκού Πύργου. Σενάριο: αντίσκηνα, ξαπλώστρες, αντηλιακά, σαγιονάρες, beach volley, ρακέτες, καλάμια ψαρέματος, νεροπίστολα, ομπρέλες θαλάσσης, σωσίβια και απαραίτητο ένδυμα, μαγιό. Σκοπός: η ανακίνηση του θέματος της ανεξέλεγκτης ρύπανσης του Θερμαϊκού κόλπου.
 • Tουρτομάχος. Τόπος συγκέντρωσης η παραλία Επανομής. Σενάριο: Μία ανελέητη μάχη μεταξύ Κρέμας και Σοκολάτας και μπουγέλωμα ως φυσική κατάληξη. Σκοπός: η απόλυτη ξεγνοιασιά.
 • Αναπαράσταση. Τόπος συγκέντρωσης το Άγαλμα του Βενιζέλου. Αντικείμενο: Καθρέπτης. Σενάριο: Διασκορπισμός της ομάδας σε διάφορα σημεία της πόλης και καθρεφτισμός των περαστικών, συνθέτοντας έναν τεράστιο ψηφιδωτό καθρέφτη. Σκοπός: να φέρει τον κάθε περαστικό αντιμέτωπο με τον εαυτό του.
Οι Ποδηλάτες Θεσσαλονίκης είναι μία πρωτοβουλία που έχει τους εξής σκοπούς:
 • τη δημιουργία ενός κοινού δικτυακού χώρου, που να χρησιμεύει στην επικοινωνία μεταξύ των ποδηλατών της πόλης,
 • τη διεξαγωγή συζητήσεων πάνω σε θέματα και προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ποδηλάτες της πόλης,
 • την επίλυση ζητημάτων που σχετίζονται με τη μετακίνηση με ποδήλατο στη Θεσσαλονίκη,
 • τη διοργάνωση δράσεων με σκοπό τη διεκδίκηση δικαιωμάτων για την ασφαλή μετακίνηση στους δρόμους της πόλης,
 • την ενθάρρυνση και εκπαίδευση νέων χρηστών του ποδηλάτου.
Οι Ποδηλάτες Θεσσαλονίκης πραγματοποιούν τακτικές ανοιχτές συναντήσεις και συμμετέχουν στο μηνιαίο Critical Mass Ride που γίνεται κάθε 1η Δευτέρα του μήνα στις 18:00  (στις 19:00 μ.μ. τους θερινούς μήνες) στο άγαλμα του Βενιζέλου στην πλατεία Αριστοτέλους με Εγνατία.
 
Το Critical Mass Ride - CMR  ή "Κρίσιμη Μάζα", αποτελεί θεσμό στο εξωτερικό, αλλά και στην Αθήνα, όπου διοργανώνεται επίσης την ίδια ώρα και κάθε πρώτη Δευτέρα του μήνα. Η γενική ιδέα είναι μία μαζική βόλτα με ποδήλατα, ξεκινώντας από ένα προκαθορισμένο σημείο εκκίνησης κάθε μήνα, μια συγκεκριμένη μέρα, με κύριο σκοπό την προβολή του ποδηλάτου.
 

Η ομάδα BikeRespect αποτελείται από τους ποδηλάτες της πόλης, οι οποίοι βγαίνουν από την ανωνυμία, έχοντας τη σχέση τους με το ποδήλατο σαν σημείο αναφοράς για την καθημερινότητά τους. Με την ελπίδα για καλύτερες μέρες στην αντιμετώπιση τόσο από το κράτος όσο από τους υπόλοιπους οδηγούς - χρήστες των δημοσίων δρόμων καταφέρνουν να συνδυάζουν μετακίνηση, ψυχαγωγία, άθληση με κυκλοφοριακό κομφούζιο, απαιτητικά επαγγέλματα και ακραίες καιρικές συνθήκες για ποδήλατο. Η προσπάθειά τους είναι αξιέπαινη και σίγουρα δεν έχουν ανάγκη να τους δώσουμε παράσημα, διότι γνωρίζουν από μόνοι τους πόσο ζωτικής σημασίας είναι για αυτούς και το περιβάλλον τους, να χρησιμοποιούν ποδήλατο καθημερινά.
 
Η ομάδα διοργανώνει εβδομαδιαίες δράσεις (κάθε Δευτέρα και Τετάρτη), τις λεγόμενες Κρίσιμες Μάζες, με σκοπό:
 • να κάνει έντονη την παρουσία της στους δρόμους της πόλης,
 • να εμπνεύσει ασφάλεια σε όσους θέλουν να ξεκινήσουν με το ποδήλατο, ενθαρρύνοντας τους να δοκιμάσουν,
 • να γίνει σημείο αναφοράς απανταχού του ποδηλατικού κόσμου, προωθώντας την κεντρική της ιδέα,
 • να εκπαιδεύσει τους νέους οδηγούς ποδηλάτου, σε "οδηγική συνείδηση",
 • να προβάλλει την επιλογή των μελών της για τη χρήση ποδηλάτου, προσελκύοντας το ενδιαφέρον του κόσμου και των μέσων μαζικής ενημέρωσης,
 • να προάγει την κοινωνικότητα μεταξύ αγνώστων φέρνοντας κοντά ανθρώπους που μέχρι στιγμής έκαναν μοναχικές βόλτες στην πόλη.
Τα Παιδιά Εν Δράσει είναι μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που δημιουργήθηκε το Νοέμβριο του 2003 από νέους και νέες της Θεσσαλονίκης. Τα μέλη της οργάνωσης ασχολούνται κυρίως με τις τέχνες και την έκφραση. Οι κατηγορίες που δραστηριοποιούνται είναι τέσσερις: νέοι, παιδιά, αστικό τοπίο και τέχνες.
 
H ομάδα οργανώνει ψυχαγωγικές παραστάσεις με κλόουν, ξυλοπόδαρους, ζογκλέρ, ταχυδακτυλουργούς, μίμους, χορευτές, που απευθύνονται σε παιδιά από μη προνομιούχο περιβάλλον. Παράλληλα, γράφει και εκδίδει παιδικά παραμύθια και μουσικά CD, τα οποία διανέμει δωρεάν μετά τις παραστάσεις. Προωθεί και συντονίζει νεανικά προγράμματα εθελοντισμού σε τοπικό, εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο. Δραστηριοποιείται επίσης έντονα σε ζητήματα που αφορούν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της πόλης, και τη διεκδίκηση και αξιοποίηση των ελεύθερων δημόσιων χώρων της πόλης. Σε αυτό το πλαίσιο, οργανώνει φεστιβάλ δρόμου, δράσεις σε πάρκα, πλατείες, πεζοδρόμια και εγκαταλελειμμένα στρατόπεδα. Τέλος, οργανώνει καλλιτεχνικές δράσεις που έχουν στόχο την προώθηση μη διαδεδομένων μορφών τέχνης και έκφρασης όπως το θέατρο δρόμου, το τσίρκο, η φωτογραφία και ο χορός.
 

 
Σχεδία στην ΠόληΣχεδία στην Πόλη

Η Σχεδία στην πόλη είναι μια Μη Κυβερνητική Οργάνωση που δημιουργήθηκε το 1999 στη Θεσσαλονίκη, από μια μικρή ομάδα νέων παιδαγωγών, εμψυχωτών και καλλιτεχνών που μοιράστηκε την ανάγκη για δημιουργικές δράσεις και παρεμβάσεις στην πόλη. Η ομάδα συνεργάζεται με άλλες καλλιτεχνικές ομάδες, κοινωνικές οργανώσεις, δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, διοργανώνοντας σεμινάρια, εθελοντικά προγράμματα και δράσεις ενημέρωσης του κοινού.

 

 
ThessΔίκτυο
Δίκτυο Εθελοντικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης - ThessΔΙΚΤΥΟ

Το ThessΔΙΚΤΥΟ είναι μια πρώτη προσπάθεια των εθελοντικών οργανώσεων της Θεσσαλονίκης να δημιουργήσουν ένα σχήμα, όπου ανεξάρτητα από τη νομική μορφή, το αντικείμενο ενασχόλησης, το μέγεθος και τα χρόνια δράσης της κάθε εθελοντικής οργάνωσης, να γνωρίσουν το έργο και τη λειτουργία των υπολοίπων οργανώσεων και να δικτυωθούν τόσο σε τοπικό, όσο και σε περιφερειακό επίπεδο. Ακόμη, να αναδείξουν την αξία του εθελοντισμού ως μια από τις κύριες κοινωνικές προτεραιότητες του σήμερα, αλλά και να αναλάβουν δράσεις που θα υποστηρίξουν την ανάδειξη της Θεσσαλονίκης ως κέντρου για θέματα εθελοντισμού.
 
Ανάμεσα στις θεματικές προτεραιότητες του Δικτύου είναι το περιβάλλον, η ποιότητα ζωής, ο δημιουργικός ελεύθερος χρόνος, ο πολιτισμός, οι νέοι, το παιδί, τα άτομα με αναπηρία, οι μετανάστες, η πολιτιστική κληρονομιά, κ.ά.
 

 
DYNAMO
ΔΥΝΑΜΟ project-space

Το ΔΥΝΑΜΟ project-space είναι ένας μη-κερδοσκοπικός φορέας ο οποίος διοργανώνει και φιλοξενεί εκθέσεις, εργαστήρια, διαλέξεις, performance και πειραματικές εκδόσεις από το χώρο των εικαστικών, της αρχιτεκτονικής, και του design από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Δρα ως μια πλατφόρμα συνεργασίας και ανταλλαγής ιδεών μεταξύ διαφορετικών τεχνών και είναι ανοιχτό σε προτάσεις για projects και συνεργασίες. Το ΔΥΝΑΜΟ διαθέτει χώρο εργασίας για νέους δημιουργούς (αρχιτέκτονες, καλλιτέχνες, designers, γραφίστες, επιμελητές, φοιτητές, κ.α.) που αναζητούν ένα προσωρινό χώρο εργασίας.
 
Διαθέτει επίσης εκθεσιακό χώρο, χώρο σεμιναρίων, βιβλιοθήκη, επισκέψιμο αρχείο με ντοσιέ εργασιών (portfolio) δημιουργών και πωλητήριο. Μελλοντικά πρόκειται να δημιουργήσει πρόγραμμα φιλοξενίας και ανταλλαγών για νέους δημιουργούς σε συνεργασία με αντίστοιχα Project Spaces του εξωτερικού.
 

 
Scoopa Upcycling
Scoopa upcycling

Η Scoopa είναι μία ομάδα νέων καλλιτεχνών, που δημιουργεί προσιτό design από αντικείμενα που δεν θέλει να καταλήξουν στους κάδους απορριμμάτων και τις χωματερές. Mία εταιρεία upcycling, όπου με καινοτόμο σχεδιασμό φρεσκάρει ξεχασμένες πρώτες ύλες και τους δίνει καινούργιο σκοπό χρήσης. Ο κάθε πολίτης μπορεί να συμμετάσχει στη δημιουργική διαδικασία, υποστηρίζοντας την προσπάθεια της ομάδας να μειώσει τον όγκο απορριμμάτων της πόλης, παραχωρώντας παλιά και φαινομενικά άχρηστα αντικείμενα ή συμμετέχοντας στις δράσεις κοινωνικού εθελοντισμού που διοργανώνει.
 

 
Άλλη Όψη
Άλλη Όψη

Η Άλλη Όψη είναι ένα σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, το οποίο συστάθηκε από νέους τον Ιούνιο 2007 στη Θεσσαλονίκη και απαρτίζεται από άμισθους εθελοντές. Κύρια δράση της Άλλης Όψης είναι η οργάνωση εκπαιδευτικού προγράμματος που απευθύνεται σε ανθρώπους με τετραπληγία ή παραπληγία κυρίως λόγω κάκωσης νωτιαίου μυελού, καθώς και σε άτομα με ακρωτηριασμό. Στόχος του προγράμματος είναι η απόκτηση υψηλότερου επιπέδου αυτονομίας μέσω της ομότιμης υποστήριξης και εκπαίδευσης.
 
Μέχρι σήμερα, η Άλλη Όψη έχει πραγματοποιήσει δύο εκπαιδευτικά προγράμματα, το πρώτο το 2007 στην Καβάλα, το δεύτερο και το τρίτο το 2008 και το 2009 αντίστοιχα, στον Κολινδρό Πιερίας.
 


Άρτος - Δράση
Άρτος - Δράση

Το φιλανθρωπικό σωματείο Αρτος - Δραση είναι μια μη κερδοσκοπική εθελοντική οργάνωση που ιδρύθηκε το 1998 για να υποστηρίζει άτομα, οικογένειες και ομάδες πληθυσμού με προβλήματα επιβίωσης. Οι στόχοι του Άρτος-Δράση επικεντρώνονται:

 
 • στη Σίτιση, με την αναζήτηση, συγκέντρωση και διανομή σε κέντρα εξυπηρέτησης απόρων, των μεγάλων περισσευμάτων καθαρών και ποιοτικά αποδεκτών τροφίμων ή μαγειρεμένων τροφών,
 • στην Ανθρώπινη Υποστήριξη ανθρώπων που βρέθηκαν στο περιθώριο της κοινωνίας, και
 • στη διάδοση του Εθελοντισμού και την καλύτερη εκπροσώπησή του.
Η έδρα του σωματείου βρίσκεται στην Αθήνα, ενώ το παράρτημα της οργάνωσης στη Θεσσαλονίκη στεγάζεται στην οδό Ιπποκράτους 28 (τηλ. 2310435655, e-mail: dsavvi@tee.gr). Το παράρτημα της Θεσσαλονίκης έχει εφαρμόσει δύο προγράμματα εξασφάλισης τροφίμων για να τα παρέχει σε φτωχές οικογένειες της πόλης: το πρόγραμμα το "καλάθι του Άρτος-Δράση" και το πρόγραμμα "η σακούλα της νοικοκυράς".
 
Το πρόγραμμα το "καλάθι του Άρτος-Δράση" δίνει τη δυνατότητα σε καταναλωτές να τοποθετούν τρόφιμα διαρκείας (ξηρά τροφή) σε ειδικά τοποθετημένα καλάθια στην έξοδο επιλεγμένων καταστημάτων της σειράς σούπερ μάρκετ Μασούτης. Το πρόγραμμα "η σακούλα της νοικοκυράς" είναι ένα δίκτυο από νοικοκυρές που μια φορά το μήνα προσφέρουν μια σακούλα με κρέας ή ψάρι, τυρί, φρούτα κλπ. (νωπή τροφή) σε έναν εθελοντή του Άρτος-Δράση. Ο εθελοντής διανέμει την ξηρά και νωπή τροφή αλλά και είδη πρώτης ανάγκης (όπως απορρυπαντικά, πάνες για μωρά ή ηλικιωμένους) στην οικογένεια που υποστηρίζεται από την οργάνωση. Παράλληλα, το Άρτος-Δράση παρέχει στις οικογένειες ηθική στήριξη και πληροφορίες για υπηρεσίες και οργανώσεις που μπορούν να βοηθήσουν ανάλογα με το πρόβλημα.
 


Ο Φωτογραφικός Όμιλος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΦΟΑΠΘ) είναι ένας μη κερδοσκοπικός, φοιτητικός, πολιτιστικός σύλλογος. Από το 1987, έτος ιδρύσεώς του, έως και σήμερα προωθεί τη φωτογραφία στο χώρο του ΑΠΘ αλλά και της Θεσσαλονίκης γενικότερα. Στον κύκλο δραστηριοτήτων του περιλαμβάνονται σεμινάρια φωτογραφίας, εκθέσεις, διαλέξεις και ποικίλες άλλες εκδηλώσεις φωτογραφικού κυρίως ενδιαφέροντος.
 

 
Το Lindy Hop Greece είναι μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρία με έδρα τη Θεσσαλονίκη που έχει ως στόχο την προώθηση του swing χορού, της μουσικής και των τεχνών του μεσοπολέμου (20's- 40's) γενικότερα. Το Lindy Hop ήρθε στην Ελλάδα τον Οκτώβρη του 2006 από μια παρέα Ελβετών που χόρευαν στη παραλία της Θεσσαλονίκης. Ο Ελβετός Michael Widmer ίδρυσε τη Swing Dance Association στην πόλη του, τη Βέρνη και μαζί με τον Αλέξανδρο Μαρίνη και τη Μαρία Τσιτρούδη, δημιούργησαν την πρώτη Lindy Hop κοινότητα στην Ελλάδα, το Lindy Hop Greece. Σήμερα μαζί με τη Χριστίνα Λουκάκη, διδάσκουν, χορεύουν και οργανώνουν shows στην Ελλάδα και την Ευρώπη.
 
Με μαθήματα, σεμινάρια, swing party και παραστάσεις σε γνωστούς χώρους και εκδηλώσεις της Θεσσαλονίκης (Block 33, Sante, Principal Club Theater, Μύλος, Interni, spitimou, Partisan, "Ευχαριστούμε που ενοχλείτε", "Θεσσαλονίκη Αλλιώς", "Θέρμης Δρώμενα", παραλία), με διεθνείς συμμετοχές σε φεστιβάλ και workshop του εξωτερικού και με συνεργασίες με γνωστά συγκροτήματα όπως Caravan Palace, Parov Stelar Band, κ.ά,. φέρνει τη swing ατμόσφαιρα στην πόλη της Θεσσαλονίκης.
 
Χαρακτηριστική στιγμή της χορευτικής ομάδας, είναι η θεαματική εισβολή της στην αίθουσα του Ολύμπιον κατά την απονομή των βραβείων στην Τελετή Λήξης του 50ου Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης τον Νοέμβριο του 2009. Οι θεατές παρακολουθούσαν εκστασιασμένοι και συμμετείχαν στο ρυθμό της swing χορογραφίας, που αναπαριστούσε σκηνή της γνωστής ταινίας Swing Kids. Το 2010, το Lindy Hop Greece οργάνωσε τη SwingALONICA, ένα τετραήμερο φεστιβάλ με workshops, θεματικά party με live μπάντες και djs και πάνω από 1000 άτομα να χορεύουν σε ρυθμούς swing. Τον Ιούλιο του 2010 οργάνωσε στον Αρμενιστή Χαλκιδικής το "Swing n' Swim", που αποτέλεσε το πρώτο διεθνές lindy hop dance camp στην Ελλάδα.
 

 
Free Hugs
Free Hugs

Πρόκειται για ομάδα ανθρώπων που οργανώνει κατά καιρούς συγκεντρώσεις σε πολυσύχναστους δρόμους κρατώντας ένα χαρτόνι που γράφει "Free Hugs" ή "Δωρεάν Αγκαλιές, και απλά περιμένει να δώσει και να πάρει αγκαλιές. Αν σκεφτεί κανείς πόσο σημαντική είναι κάποιες φορές μία ζεστή αγκαλιά και ένα φιλικό χτύπημα στην πλάτη, έστω και από έναν ξένο, η ιδέα αυτή ίσως να μη φαντάζει και τόσο περίεργη. Εμπνευστής της Free Hugs Campaign, μίας παγκόσμιας καμπάνιας που χαρίζει δωρεάν αγκαλιές σε όποιον τις έχει ανάγκη είναι ο Αυστραλός Juan Mann. Περισσότερα στην ιστοσελίδα:


Share

Facebook Follow us on Twitter  Youtube channel 

    Ημερολόγιο Εκδηλώσεων
Σεπτέμβριος 20
ΚυΔεΤρΤεΠεΠαΣα
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
       
Αναζήτηση εκδήλωσης
 έως Προσφορές Thessaloniki City Guide 

Άδεια Creative Commons
Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας χορηγείται με άδεια
Creative Commons
Αναφορά Δημιουργού 3.0 Ελλάδα

Τρόποι διαφήμισης της επιχείρησής σας
Θέσεις εργασίας | Site map | Όροι χρήσης / Πολιτική Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Credits
Συνήθεις Ερωτήσεις

©  2011-2020 thessalonikicityguide.gr
Πολιτιστικός και Τουριστικός
Οδηγός της Θεσσαλονίκης


Powered by NetGraphics