Βασίλης Λέκκας – Δρόμοι στο φως
Κοινοποίηση

Music Events Live
Στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ
Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης
Τόξο της ΧΑΝΘ
Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022

Ώρα έναρξης: 21:30

Βασίλης Λέκκας - Δρόμοι στο φωςΟ Βασίλης Λέκκας, με φάρο τους δρόμους του «Αρχάγγελου», του Μίκη Θεοδωράκη, παρουσιάζει μια μουσική παράσταση με αφορμή την συμπλήρωση 100 χρόνων από την καταστροφή της Σμύρνης. Ένα μουσικό ταξίδι, που περιγράφει την περιπέτεια των ανθρώπων που βίωσαν την προσφυγιά και τον ξεριζωμό. Η παράσταση στηρίζεται σε επιλογές ενός ρεπερτόριο ιδιαίτερης σημασίας, με αναφορές στους σημαντικότερους συνθέτες του τόπου μας, όπως ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Μίκης Θεοδωράκης, και ο Γιάννης Μαρκόπουλος, που μαζί τους ο ίδιος συνεργάστηκε δισκογραφικά σε πρώτες εκτελέσεις.

Εξίσου σημαντικές είναι οι δισκογραφικές συνεργασίες του με τους Γιάννη Σπάθα και Γιώργο Τρανταλίδη, εκφραστές της ελληνικής και όχι μόνο μουσικής, που πολλά από τα τραγούδια τους θα ακουστούν στην παράσταση, καθώς και τραγούδια από την πρόσφατη δισκογραφική συνεργασία του με τον Γιώργο Καζαντζή, με τίτλο: «ΚΑΤΑΡΤΙ ΚΙ ΑΤΜΟΣ». Η παράσταση συγκεντρώνει και το έργο σπουδαίων ποιητών και στιχουργών όπως ο Ν. Γκάτσος, ο Οδ. Ελύτης, ο Γ. Σεφέρης, ο Γ. Ρίτσος, ο Ν. Καββαδίας, ο Μ. Γκανάς, η Λ. Νικολακοπούλου, ο Α. Δαβαράκης, ο Ε. Αρανίτσης, Μάνος Ελευθερίου, Μαρία Παπαδάκη, Γιάννης Σπυρόπουλος-Μπαχ.

Με το δυναμικό λυρισμό, την ειλικρίνεια και την επαναστατικότητα της έκφρασης που διακρίνει την ερμηνεία του, γίνεται ο ιδανικός εκφραστής των έργων αυτών.

Τιμές εισιτηρίων:

Δωρεάν είσοδος με το εισιτήριο τη ΔΕΘ.

Εκκίνηση:

12 Σεπτεμβρίου 2022 21:30

Λήξη:

12 Σεπτεμβρίου 2022 23:30

Αμοιβές & Εισιτήρια

Δωρεάν

Αυτό το γεγονός δεν έχει κανένα κόστος εισόδου

Τόπος Διοργάνωσης

Διεύθυνση:

Εγνατία 154

GPS:

40.6276637, 22.9550758