Τζωρτζίνα Τσισμαλίδου – Cosmos Series | Ατομική έκθεση
Κοινοποίηση

Myró Gallery
Project Room
15-24 Δεκεμβρίου 2022

Ώρες Λειτουργίας:
Εγκαίνια: Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022: 19:00
Τρίτη, Τετάρτη: 12:00 – 18:00
Πέμπτη, Παρασκευή: 15:00 – 21:00
Σάββατο: 10:00 – 14:00

Τζωρτζίνα Τσισμαλίδου - Cosmos Series | Ατομική έκθεσηΗ Myró Gallery φιλοξενεί την ατομική έκθεση της Τζωρτζίνα Τσισμαλίδου «Cosmos Series», στο Project Room. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022 στις 19:00. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2022.

Η Τζωρτζίνα Τσισμαλίδου γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη και είναι τελειόφοιτη σπουδών Ψυχολογίας. Βρίσκει έμπνευση στην Τέχνη και της αρέσει να δημιουργεί συναρπαστικά έργα.

Έχει βραβευτεί με το «Panorama International Arts Award 2022» για τον πίνακά της με τίτλο «Enlightenment» από το «Panorama International Arts Festival 2022», το οποίο είχε σαν θέμα την παγκόσμια ειρήνη. Έχει λάβει την θέση της Executive Assistant του Youth Foundation για το Writers Capital International Foundation στον τομέα των τεχνών. Επίσης έχει βραβευτεί με Τιμητική Διάκριση για τον πίνακά της με τίτλο «Triumph Thunderbird» στον «1ο Πανελλήνιο Καλλιτεχνικό Διαγωνισμό» των εκδόσεων Κέφαλος. Έχει συμμετάσχει με ατομική έκθεση (8 πίνακες) στο Athens Art Festival 2022, πίνακές της έχουν γίνει τα εξώφυλλα δύο Ποιητικών Συλλογών και τα έργα της εκτίθενται στο Etsy.

Cosmos Series

«Το θέμα της συλλογής μου “Cosmos Series” είναι η εξερεύνηση του αστρονομικού κόσμου και η παρουσίαση μιας εκτενούς έρευνας του σύμπαντος βασισμένη σε εικόνες οι οποίες απαθανατίζουν την απεραντοσύνη του, αλλά και προτείνουν στο ανθρώπινο ένστικτο να προσπαθήσει να επιβάλει τάξη και μοτίβο σε ένα διαρκώς διευρυνόμενο ουράνιο άγνωστο.

Μέσα σε μια ατμόσφαιρα μαύρου διαστήματος που στροβιλίζεται με κυματιστά χρώματα, στρογγυλές μορφές επιπλέουν σαν πλανήτες και επικαλύπτονται με μικροσκοπικούς πυρήνες που κοιτάζουν τον θεατή. Χρώμα, μάζα και μοτίβο χρησιμοποιούνται για να μεταφέρουν μια ήρεμη δυναμική, ένα σχήμα που ανοίγει μια τέταρτη διάσταση – μια διάσταση πνευματικότητας.

Στην πιο απλή της μορφή, η συλλογή βασίζεται στο θαύμα της φύσης -την ευαλωτότητα και την ανθεκτικότητά της, το εφήμερο και την αντοχή της- και στον ατελείωτο θαυμασμό της για τον κόσμο.»

Τζωρτζίνα Τσισμαλίδου

Σχετικά με τη Myró Gallery

Η Myró Gallery ιδρύθηκε από τον Σταύρο Μυρωνίδη τον Ιούνιο του 2011. Από το 2020 και εξής υπεύθυνες για τη διαχείριση της είναι η Μαριάνα Ρωσσιάδου και Νικολέτα Λαζαρίδου. Η γκαλερί δίνει ιδιαίτερη σημασία στον αλληλοσεβασμό και το πνεύμα συνεργασίας, και στοχεύει μέσω της πρωτοποριακής προσέγγισης του να δράσει καταλυτικά στην ανάπτυξη και διαμόρφωση της νέας ελληνικής καλλιτεχνικής ταυτότητας, πάντα με συνεργατικό πνεύμα, ενθαρρύνοντας την πρωτότυπη δημιουργία και την καλλιτεχνική ελευθερία. Ο χώρος δεν δεσμεύει καλλιτέχνες, παρά το γεγονός ότι έχει διαχειριστεί με επιτυχία την δουλειά όσων την εμπιστεύτηκαν, επιτυγχάνοντας την ενεργή προώθηση της σε συλλέκτες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι συνεργασία με τους καλλιτέχνες αναπτύσσεται μέσα από διαφανείς διαδικασίες.

Ο χώρος δίνει έμφαση σε παραστατικές μορφές τέχνης, και την γλυπτική στην σύγχρονη τέχνη, ενώ δεν διστάζει να φιλοξενεί επιλεγμένες αναδρομικές εκθέσεις εγκαθιδρυμένων Ελλήνων δημιουργών, ή/και συλλογές. Η Myró Gallery επικεντρώνεται σε νέους Έλληνες και ξένους δημιουργούς, διαθέτει χώρους ειδικά για εγκαταστάσεις/δημιουργικά projects, φιλοξενεί εκδηλώσεις που συνδιαλέγονται με τις εικαστικές μορφές τέχνης και αναπτύσσει συνέργειες με άλλες πρωτοβουλίες & άλλους τομείς του Myró Group of Culture για την προώθηση του έργου των καλλιτεχνών της. Είναι η μοναδική γκαλερί στην Ελλάδα που προβάλλει συστηματικά την σύγχρονη γλυπτική σε μάρμαρο, και μία από τις λίγες στην Ευρώπη.

Για περισσότερες πληροφορίες ανατρέξτε στην ιστοσελίδα της Myró Gallery.

Εκκίνηση:

24 Δεκεμβρίου 2022 10:00

Λήξη:

24 Δεκεμβρίου 2022 14:00

Αμοιβές & Εισιτήρια

Δωρεάν

Αυτό το γεγονός δεν έχει κανένα κόστος εισόδου

Τόπος Διοργάνωσης

Διεύθυνση:

Νικηφόρου Φωκά 8

GPS:

40.6279975, 22.9489605