Τραγίλογοι

Μερκούρεια 2021
Ανοιχτό Θέατρο Συκεών “Μάνος Κατράκης”
Σάββατο 21 Αυγούστου 2021

Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2021

Ώρα έναρξης: 21:00

Δήμος Νεάπολης Συκεών – Θεατρικό Εργαστήρι “Θέσπις”

Αποσπάσματα από αρχαίες τραγωδίες (Αντιγόνη – Εκάβη – Βάκχες – Ιφιγένεια – Αίθρα – Μήδεια – Ερμής)

Η θεατρική παράσταση του Θεατρικού Εργαστηρίου «ΘΕΣΠΙΣ», που παρουσιάστηκε στα «Μερκούρεια 2021», επαναλαμβάνεται την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου.

Την ευκαιρία σε όσους δεν είχαν τη δυνατότητα κατά τη διάρκεια των φετινών «Μερκουρείων 2021» να παρακολουθήσουν την πολύ ενδιαφέρουσα θεατρική παράσταση «Τραγίλογοι» -Αποσπάσματα από αρχαίες τραγωδίες (Αντιγόνη-Εκάβη-Βάκχες-Ιφιγένεια-Αίθρα-Μήδεια-Ερμής) από το Θεατρικό Εργαστήρι «ΘΕΣΠΙΣ» του δήμου Νεάπολης-Συκεών, σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη, προσφέρει η Κοινωφελής Επιχείρηση Υπηρεσιών Νεάπολης-Συκεών, με την επανάληψη της παράστασης, την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2021, στις 21:00, στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Συκεών «Μάνος Κατράκης», με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

ΤραγίλογοιΗ παράσταση «Τραγίλογοι», είναι μια σπονδυλωτή παρουσίαση από αποσπάσματα τραγωδιών, τα οποία εμπεριέχουν μια γραμμική παρουσίαση της γυναίκας μέσα στο αρχαίο δράμα. Με μονολόγους όπως της Μήδεια, της Εκάβης, της Αντιγόνης, της Αίθρας, της Ιφιγένειας, της Άλκηστης, αναδεικνύεται το μεγαλείο της τραγωδίας της υπερβατικότητας και των παθών.

Ωστόσο, προσθέσαμε και ένα υπέροχο απόσπασμα από τις Βάκχες με τον αμφίφυλο θεό Διόνυσο και τον Πενθέα, καθώς και ένα μονόλογο του Ερμή από τον Προμηθέα Δεσμώτη.

Το κάθε απόσπασμα πλαισιώνεται με χορικά, με μουσική και κίνηση ώστε να αναδειχτεί όσο καλύτερα γίνεται το μεγαλείο του αρχαίου λόγου, με εξαιρετικές μεταφράσεις των Γρυ- πάρη, Χειμωνά και Σταύρου.

Μια παράσταση ενιαία, σπονδυλωτή, που φωτίζει τα συγκε- κριμένα αποσπάσματα δίνοντας την ευκαιρία στον θεατή να έρθει πιο «κοντά» στις εννέα τραγωδίες, μέσα από μια μινιμα- λιστική αναπαραστατική προσέγγιση.

Η δική μας κατάθεση στα φετινά Μερκούρεια 2021.

Σκηνοθεσία – Μουσική επιμέλεια: Γεώργιος Κιουρτσίδης
Σκηνογραφία – Κοστούμια – Κινησιολογία: Άννα Μαρία Αγγελίδου

Παίζουν: Ροδούλα Αθανασίου Άννα Καρατζά Ειρήνη Λαυρεντιάδου Μαρία Φαρμάκη Ευθυμία Δανιηλίδου, Ευστρατία Καλογερούδη Βάσω Τσέκου, Εύα Πετρίδου

Τιμές εισιτηρίων

Είσοδος ελεύθερη

Κοινοποίηση
Εκκίνηση:

7 Σεπτεμβρίου 2021 21:00

Λήξη:

7 Σεπτεμβρίου 2021 23:00

Αμοιβές & Εισιτήρια

Δωρεάν

Αυτό το γεγονός δεν έχει κανένα κόστος εισόδου

Τόπος Διοργάνωσης

Διεύθυνση:

Καρόλου Κουν 13, Συκιές, Θεσσαλονίκη

GPS:

40.6496578, 22.9552863