Από το Σμυρναίικο τραγούδι στο μουσικό πέλαγος του Μική Θεοδωράκη και το Άξιον Εστί <h3><strong>ΑΛΛΑΓΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ</strong></h3>
Κοινοποίηση

Ανάκτορο Γαλερίου
Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022

Νέα ημερομηνία: Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022

Ώρα έναρξης: 18:30

Αλλαγή ημερομηνίας

Η προγραμματισμένη για 21 Σεπτεμβρίου 2022 συναυλία στο Ανάκτορο του Γαλερίου αναβάλλεται για την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022 λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων. Όλες οι ονομαστικές κρατήσεις εισόδου που έχουν γίνει
ισχύουν κανονικά για τη νέα ημερομηνία.


Αφηγητής ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας

Από το Σμυρναίικο τραγούδι στο μουσικό πέλαγος του Μική Θεοδωράκη και το Άξιον ΕστίΓια τα 100 χρόνια της Μικρασιατικής Καταστροφής αλλά και της πρόσφατης απώλειας της μεγάλης προσωπικότητας του Μίκη Θεοδωράκη, το Ωδείο Άνω Πόλης διοργανώνει επετειακή συναυλία, στο Ανάκτορο Γαλερίου (πλατεία Ναυαρίνου) την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022, στις 18:30 σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης, η οποία θα περιλαμβάνει τις εξής θεματικές ενότητες:

Στο πρώτο μέρος θα εμφανιστεί παραδοσιακό σύνολο το οποίο θα πλαισιώνουν καταξιωμένοι παραδοσιακοί μουσικοί, καθηγητές και μαθητές του Ωδείου Άνω Πόλης, σε επιλεγμένο δημοφιλές Σμυρναίικο ρεπερτόριο.

Στο δεύτερο μέρος η συμφωνική ορχήστρα, η λαϊκή ορχήστρα, η μικτή χορωδία και σολίστ του Ωδείου, θα εκτελέσουν αποσπάσματα από το «Άξιον εστί» του διάσημου Έλληνα συνθέτη καθώς και γνωστά λαϊκά τραγούδια του, πολύ δημοφιλή στο ελληνικό κοινό.

Συμμετέχουν: Συμφωνική, Παραδοσιακή & Λαϊκή Ορχήστρα καθώς και η Μικτή Χορωδία του Ωδείου Άνω Πόλης υπό την διεύθυνση του αρχιμουσικού Παναγιώτη Διαμαντή. Σολίστ-λαϊκός τραγουδιστής Θέμης Ροδαμίτης. Αφηγητής ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Εμφανίζονται χορευτές της Σχολής Χορού Χαλίκια.

Από το Σεπτέμβρη του 2012 το Ωδείο Άνω Πόλης άρχισε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, συμμετέχοντας στον διεθνή κύκλο μουσικής δωματίου και σε πολλές άλλες συναυλίες του καλλιτεχνικού του προγράμματος.

Επίσης διοργανώνει και παρουσιάζει τις μουσικές εκδηλώσεις σε συνεργασία με το ΚΘΒΕ, την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, το διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής δωματίου “Magna Graecia” της πόλης Tropea της Ιταλίας, την Ένωση Ελλήνων Ρουμανίας καθώς και σε πολλά ελληνικά φεστιβάλ. Χάρη στην προσφορά και την εξαιρετική δουλειά του διδακτικού προσωπικού μας, το Ωδείο μας έχει καθιερωθεί ως ένα από τα καλύτερα ωδεία της χώρας.

Ο Θέμης Ροδαμίτης έχει εμφανιστεί ως τραγουδιστής σε επιλεγμένες κυρίως θεματικές συναυλίες. Είναι καλλιτεχνικός διευθυντής σε γνωστά φεστιβάλ της Ελλάδας, ραδιοφωνικός παραγωγός και επιμελητής λογοτεχνικών και μουσικών προγραμμάτων.

Ο Παναγιώτης Διαμαντής ως αρχιμουσικός έχει συνεργαστεί με τις πιο μεγάλες συμφωνικές ορχήστρες της Ελλάδας και της Ευρώπης, δημιουργώντας ένα πολύ πλούσιο ρεπερτόριο και αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές. Έχει πολυετή εκπαιδευτική εμπειρία ως καθηγητής και διευθυντής. Ίδρυσε και διευθύνει από το 2006 το Ωδείο «Άνω Πόλης» – Θεσ/νίκης.

Τιμές εισιτηρίων

Η είσοδος είναι ελεύθερη με τηλεφωνική κράτηση στο 2310263703 και ώρες 11:00 – 13:00.

Εκκίνηση:

22 Σεπτεμβρίου 2022 18:30

Λήξη:

22 Σεπτεμβρίου 2022 20:30

Αμοιβές & Εισιτήρια

Δωρεάν

Αυτό το γεγονός δεν έχει κανένα κόστος εισόδου

Τόπος Διοργάνωσης

Διεύθυνση:

Πλατεία Ναυαρίνου

GPS:

40.63040664239502, 22.949405728840613