Το Μουρμούρισμα της Σπείρας
Κοινοποίηση

56α Δημήτρια
Γενί Τζαμί

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021

Ώρα έναρξης: 21:00

Οπτικοακουστική – ηχομουσική performance

56α Δημήτρια

Μια ξεχωριστή δράση στην καρδιά του Γενί Τζαμί, όπου γλυπτική και μουσική παντρεύονται μπροστά στα μάτια του θεατή σε μια performance με στόχο να αναδείξει τα θεμελιώδη και αρχετυπικά χαρακτηριστικά τόσο της εικαστικής δημιουργίας όσο και της ηχητικής σύνθεσης – ως σώμα ενιαίο.

Μια γιορτή γήινων αισθήσεων και δημιουργικότητας, που δίνει σχήμα στο ασχημάτιστο, δομή στο απροσδιόριστο και στερεότητα στο αφηρημένο της μάζας του πηλού.

Όσο ο κεραμίστας Έκτορας Μαυρίδης θα πλάθει ένα τεράστιο κομμάτι πηλού στον τροχό, για να δημιουργήσει μια φόρμα οικεία και παγκόσμια, τόσο η μουσική θα ενισχύει τη δυναμική της στιγμής. Με την φωνή της σπουδαίας τραγουδίστριας Σαβίνας Γιαννάτου, το κοντραμπάσο του Δημήτρη Τίγκα και τους ηλεκτρονικούς ήχους του Κωστή Δρυγιανάκη, θα ερμηνεύσει ο καθένας τους με τον δικό του τρόπο αυτό που βλέπει, ακούει και αισθάνεται, δηλώνοντας, κάθε πτυχή της ανθρώπινης έκφρασης, δηλαδή την ουσία της ίδιας της δημιουργίας. Όσο η ώρα περνά, η απροσδιόριστη μάζα παίρνει μορφή, και ο κεραμίστας συνδέεται ακόμη πιο βαθιά με το έργο του, ενώ ο θεατής παρακολουθεί μια σφιχτοδεμένη συνέργεια, όπου όλα γίνονται ένα.

“Ο τροχός του κεραμίστα και ο ίδιος ο κεραμίστας είναι παραγωγοί επιτελεστικών δράσεων στην κατασκευή τρισδιάστατων ελίκων που βρίσκονται ενσωματωμένες στα καθημερινής χρήσης δοχεία. Η απτή πληροφορία και η μηχανική που εμπλέκονται στην κατασκευή των αγγείων αυτών γεννούν μουσικά κείμενα, σχεδιάζουν και διαμορφώνουν συνθέσεις που δένονται μεταξύ τους σε μια πράξη μουσικού αυτοσχεδιασμού με τον ρυθμό και τη δυναμική διάρθρωση σε πρωτεύοντα ρόλο.”

Το Μουρμούρισμα της ΣπείραςΣυνέργεια

Έκτορας Μαυρίδης (κεραμική)
Σαβίνα Γιαννάτου (φωνητικά)
Κωστής Δρυγιανάκης (ηλεκτρονικά)
Δημήτρης Τίγκας (κοντραμπάσο)

Εκκίνηση:

19 Οκτωβρίου 2021 21:00

Λήξη:

19 Οκτωβρίου 2021 23:00

Αμοιβές & Εισιτήρια

Δωρεάν

Αυτό το γεγονός δεν έχει κανένα κόστος εισόδου

Τόπος Διοργάνωσης

Διεύθυνση:

Αρχαιολογικού Μουσείου 30

GPS:

40.6155306, 22.9566837