Τιμητική εκδήλωση αφιερωμένη στον Πίτερ Μπρουκ και «Shakespeare Resonance. Η αλληγορική μεταφορά στον Σαίξπηρ»

57α Δημήτρια
Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος
Βασιλικό Θέατρο
Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022

Ώρα έναρξης: 12:00

Workshop με την Marie-Hélène Estienne

Fortunately we will never know who was Shakespeare!
Peter Brook

Πίτερ ΜπρουκΤο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος σε συνεργασία με το 57o Φεστιβάλ Δημητρίων διοργανώνουν εκδήλωση, την Κυριακή 9 Οκτωβρίου, προς τιμήν του Πίτερ Μπρουκ, με αφορμή την παράσταση «Tempest Project», η οποία φιλοξενείται στο πρόγραμμα των φετινών Δημητρίων.

Η παράσταση «Tempest Project», σε διασκευή και σκηνοθεσία Πίτερ Μπρουκ και Μαρί Ελέν Εστιέν, θα παρουσιαστεί στις 8 και 9 Οκτωβρίου 2022, στις 21.00, στο Βασιλικό Θέατρο, στο πλαίσιο του 57ου Φεστιβάλ Δημητρίων.

Πριν από την παράσταση της Κυριακής 9 Οκτωβρίου, στις 12:00 το μεσημέρι, το κοινό της πόλης θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει εκδήλωση αφιερωμένη στο έργο του μεγάλου θεατράνθρωπου της εποχής μας, ο οποίος απεβίωσε στις 2 Ιουλίου 2022, σε ηλικία 97 ετών. Κοινό, συμμετέχοντες και καλλιτέχνες θα συναντηθούν στο Βασιλικό Θέατρο για να αποτίσουν έναν διακριτικό φόρο τιμής στον μεγάλο δάσκαλο και ερευνητή Πίτερ Μπρουκ.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα μιλήσει ο θίασος για τον τρόπο συνεργασίας με τον σκηνοθέτη, ενώ παράλληλα θα παρουσιαστεί βιντεοσκοπημένο υλικό από τη διαδικασία του «Tempest Project» και θα ακολουθήσει ομιλία του ομότιμου καθηγητή θεατρολογίας του Α.Π.Θ., κ. Σάββα Πατσαλίδη. Στη συνέχεια, θα διεξαχθεί δίωρο workshop, με τίτλο «Shakespeare Resonance / Η αλληγορική μεταφορά στον Σαίξπηρ», το οποίο θα συντονίσει η Μαρί Ελέν Εστιέν, σκηνοθέτιδα, δραματουργός και συνεργάτιδα του Μπρουκ, καθώς και μέλη του θιάσου.

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στην αγγλική γλώσσα και απευθύνεται σε ηθοποιούς, σπουδαστές δραματικών σχολών, καθώς και σε φοιτητές της κατεύθυνσης υποκριτικής/σκηνοθεσίας (του Τμήματος Θεάτρου του Α.Π.Θ.). Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποστείλουν ηλεκτρονικά ένα σύντομο βιογραφικό (προσωπικά στοιχεία, έτος φοίτησης, κατεύθυνση και σχολή – για την περίπτωση των σπουδαστών) στο drama@ntng.gr.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας καθώς το σεμινάριο απευθύνεται σε περιορισμένο αριθμό ατόμων.

Το workshop θα είναι ανοιχτό στο κοινό.

Κοινοποίηση
Εκκίνηση:

9 Οκτωβρίου 2022 12:00

Λήξη:

9 Οκτωβρίου 2022 14:00

Αμοιβές & Εισιτήρια

Δωρεάν

Αυτό το γεγονός δεν έχει κανένα κόστος εισόδου

Τόπος Διοργάνωσης

Διεύθυνση:

Πλατεία Λευκού Πύργου

GPS:

40.625405333604, 22.949797425409