The Ocean

Principal Club Theater
Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022

Ώρα έναρξης: 20:30

The OceanΜία από τις κορυφαίες ηθοποιούς παγκοσμίως στη post progressive metal, post rock σκηνή από το Kreuzberg του Βερολίνου έρχεται στη Θεσσαλονίκη! Μαζί δύο επερχόμενα και πολλά υποσχόμενα εναλλακτικά post metal συγκροτήματα, οι LLNN από την Κοπεγχάγη & οι PLAYGROUNDED με έδρα το Ρότερνταμ και την Αθήνα.

«Ακτινοβόλος κατάρρευση… Πλανητική κλίμακα… Τα απρεπή λάθη μας άνοιξαν το δρόμο

Η αλήθεια γνωστή πολύ πριν από τις τελευταίες μας πράξεις… και ο κόσμος που ξέρουμε θα πέσει στις φλόγες…»

Ιδρύθηκε από τον κιθαρίστα και συνθέτη Robin Staps στην αυγή της χιλιετίας, το The Ocean αμέσως ξεχώρισε.

Συνενώνοντας ένα κοινό όραμα απεριόριστης ηχητικής εξερεύνησης και βαρύτητας που απελευθερώνεται κατευθείαν από το έντερο, το γερμανικό σύνολο απέκτησε γρήγορα μια τρομερή φήμη ως τυπικοί φορείς για το νεφελώδες αλλά ασταμάτητο κίνημα του post-metal.

Ταυτόχρονα σεβαστός ως ένα από τα πιο καταστροφικά ζωντανά συγκροτήματα της σύγχρονης βαριάς μουσικής, οι The Ocean έγιναν τακτικό στοιχείο στην ευρωπαϊκή πίστα φεστιβάλ, εμφανιζόμενοι σε λογαριασμούς metal φεστιβάλ όπως το Hellfest, το Wacken, το Resurrection ή το Summer Breeze όσο και στο mainstream rock. ανοιχτά όπως το Roskilde, το Dour ή το Pukkelpop και τα εσωτερικά φεστιβάλ μπουτίκ των γευστών όπως το Roadburn ή το Dunk! Κατά τη διάρκεια της ιστορικής τους καριέρας, οι The Ocean έκαναν περιοδείες στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική με εμβληματικούς και επιδραστικούς καλλιτέχνες όπως οι Opeth, Mastodon, Mono, Cult Of Luna, The Dillinger Escape Plan, Anathema, Between The Buried And Me και Devin Townsend. Η Pelagic Records του συγκροτήματος έχει γίνει μια από τις κορυφαίες δισκογραφικές στον κόσμο για post-rock και post-metal, με έναν κατάλογο 150 φυσικών κυκλοφοριών από το 2009.

Τις τελευταίες δύο δεκαετίες, το συγκρότημα βρίσκεται σε μια διαρκή κατάσταση εξέλιξης, κυκλοφορώντας μια σταθερή διαδοχή πρωτοποριακών και αναγνωρισμένων άλμπουμ που όλα προσπάθησαν να προωθήσουν τη βαριά μουσική, αγκαλιάζοντας εξίσου το εγκεφαλικό, το αρχέγονο και το ανεξήγητο. Από τη δυσοίωνη δύναμη και δυναμικό του ντεμπούτου του 2004, το ντεμπούτο των Fluxion και Metal Blade, το Aeolian, που περιγράφηκε ως “σύνθετο, συντριπτικό και ανελέητα σφιχτό” (Kerrang!), μέχρι το άλμπουμ διπλής ιδέας Precambrian το 2007, ένα “Teutonic paean to Earth’s geology” ) και το μανιφέστο του δικέφαλου άθεου των Ηλιοκεντρικών και Ανθρωποκεντρικών (και τα δύο 2010), Staps και ένα διαχρονικά ρευστό καστ μουσικών χαρακτήρων έχουν μεθοδικά χτίσει μια μοναδική μουσική κληρονομιά.

Το σημαντικό άλμπουμ του 2013 Pelagial, που περιγράφεται ως «Μια κινηματογραφική ωδή στις μεταβαλλόμενες διαθέσεις, τις διχοτομικές επιρροές και τη μουσική προσωποποίηση της βύθισης προς τα βαθύτερα υποβρύχια σημεία του πλανήτη» από τον Rock Sound, ήταν άλλο ένα ορόσημο για το συγκρότημα. Η πιο εννοιολογική δουλειά τους μέχρι σήμερα, το άλμπουμ κατατάχθηκε #3 στα “Καλύτερα Metal Albums Of 2013” του LoudWire, #5 στο “2013 Best Heavy Metal Albums” του About.com και πρόσφατα εμφανίστηκε στο “The Best 66 Metal Albums Of The Decade” του LoudWire “λίστα.

Στη μέση της παγκόσμιας πανδημίας, οι The Ocean πρόκειται να ολοκληρώσουν την πιο φιλόδοξη, γενική και συναρπαστική προσπάθειά τους μέχρι σήμερα. Το 2018, κυκλοφόρησαν το Phanerozoic I: Palaeozoic – το πρώτο μισό ενός εκτεταμένου αλλά εξαιρετικά συνεκτικού άλμπουμ concept palaeontology. Ο Φανεροζωικός αιώνας είναι το τρέχον κεφάλαιο στην ιστορία της Γης. ένα κεφάλαιο που ξεκίνησε πριν από 541 εκατομμύρια χρόνια, μετά το τέλος της Προκάμβριας. Ο ενεστώτας είναι ο Φανεροζωικός – ζούμε σε αυτόν. Κατά τη διάρκεια αυτών των 541 εκατομμυρίων ετών, συνέβη η εξέλιξη και η διαφοροποίηση της φυτικής και ζωικής ζωής στη Γη και η καταστροφή της σε πέντε γεγονότα μαζικής εξαφάνισης.

Χαιρετίστηκε ευρέως ως το καλύτερο έργο τους μέχρι σήμερα, το Phanerozoic I γέμισε στιγμές μελωδικής λαμπρότητας με ανοιχτά μάτια, παράλληλα με την αναμενόμενη στρέβλωση και ύφανση των συμβάσεων μετά το μέταλ. Μπήκε στα επίσημα γερμανικά τσαρτ άλμπουμ στο #41, ενώ σημείωσε επίσης το συγκρότημα τις πρώτες του σημαντικές θέσεις στα chart στις ΗΠΑ.

“Περίεργα, ναι, το πρώτο μέρος του Phanerozoic είναι πραγματικά ένα άλμπουμ “χωρίς τύψεις”, το οποίο είναι αρκετά σπάνιο”, λέει ο Staps. “Ίσως ακόμη και η πρώτη φορά που μπορώ να το πω αυτό. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι ακούγεται όσο το δυνατόν καλύτερα, και το υλικό δεν έχει γίνει βαρετό κατά τη διάρκεια των 130+ συναυλιών που έχουμε παίξει από την κυκλοφορία του άλμπουμ. Είναι πολύ καλά ζωντανά- δοκιμαστεί και τώρα».

Τον Σεπτέμβριο του 2020, το The Ocean είναι έτοιμο να κυκλοφορήσει τα πολυαναμενόμενα τελικά μέρη του φαινοζωικού ταξιδιού. Η ολοκλήρωση του άλμπουμ χρειάστηκε περισσότερο από το αναμενόμενο, λόγω του βαρύ προγράμματος περιοδειών του συγκροτήματος από την κυκλοφορία του Phanerozoic I: οι εντυπώσεις από αυτές τις περιπέτειες στην Ινδία, τη Ρωσία, το Καζακστάν, την Αρμενία, τη Γεωργία, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία και την Ευρώπη καταγράφονται στις 130 σελίδες Phanerozoic photo-book που θα κυκλοφορήσει μαζί με το Μέρος II. Σε αντίθεση με τη συνθετική αμεσότητα του Phanerozoic I, το νέο άλμπουμ – Phanerozoic II: Mesozoic | Καινοζωικό – είναι ένα πολύ πιο προοδευτικό και διεστραμμένο έργο.

«Το Phanerozoic II είναι πιο πειραματικό, πιο εκλεκτικό σε μουσικό στυλ και σκηνοθεσία και πιο ποικίλο όσον αφορά τους ρυθμούς, τους ρυθμούς, την κιθάρα και τη χρήση ηλεκτρονικών», σημειώνει ο Staps.

Τιμές εισιτηρίων

  • Early Bird: 17 €
  • Προπώληση: 20 €
  • Κανονικό: 23 €

Προπώληση

viva.gr

Κοινοποίηση
Εκκίνηση:

27 Σεπτεμβρίου 2022 20:30

Λήξη:

27 Σεπτεμβρίου 2022 22:30

Αμοιβές & Εισιτήρια

Δωρεάν

Αυτό το γεγονός δεν έχει κανένα κόστος εισόδου

Τόπος Διοργάνωσης

Διεύθυνση:

Ανδρέου Γεωργίου 56

GPS:

40.6422704, 22.9186048