Βαλκανική Πλατεία 2022
Ανοιχτό Θέατρο Νεάπολης
Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2022
Ώρα έναρξης: 21:00
Περισσότεροι από 150 μουσικοί, χορευτές και ερασιτέχνες ηθοποιοί συμμετέχουν σε ένα από τα πιο αξιόλογα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης, με σκοπό την ανάδειξη πτυχών του νεότεορυ ελληνικού Πολιτισμού και της ιστορίας της Θεσσαλονίκης, σε μία σύμπραξη του δήμου Νεάπολης-Συκεών, της Κοινωφελούς του Επιχείησης (ΚΕΥΝΣ), των χορευτικών και πολιτιστικών του φορέων και συλλόγων και δεκάδων εθελοντών.
Ένα ονειρικό, και όχι μόνο, οδοιπορικό που καθηλώνει μνήμες και συνειδήσεις και διηγείται τις περιπέτειες ανθρώπων που ήρθαν αντιμέτωποι με τον παραλογισμό του πολέμου και συμπαρασύρθηκαν στη δίνη του.
Ανασκαλεύοντας ένα μωσαϊκό πολιτισμών, ανακαλύπτει κανείς χρωματιστές ψηφίδες, όνειρα, μουσικές, τραγούδια, χορούς. Τελικά θα μπορέσει ο Μανώλης να βρει τον πολυαγαπημένο του αδελφό ή μήπως όχι; Σίγουρα πάντως θα συνειδητοποιήσει ότι σε έναν πόλεμο δεν υπάρχουν νικητές ή ηττημένοι, αλλά μόνο νεκροί, καταστροφή και πόνος, μνησιπήμων πόνος.
Τιμές εισιτηρίων
Είσοδος ελεύθερη