Simone Mongelli: Bodyterranean – The Show
Κοινοποίηση

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης Μ2
Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2021

Ώρα έναρξης: 21:00

Διοργάνωση: ΟΜΜΘ σε συνεργασία με το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών

Χριστούγεννα στο Μέγαρο

Μουσική χωρίς όργανα

Simone Mongelli: Bodyterranean - The ShowΟ ήχος του σώματος, η φωνή, η παράδοση: αρχέγονα συστατικά για μία πολύ σύγχρονη και πρωτοποριακή παράσταση, που συνδυάζει ρυθμό και κίνηση, μουσική και θέατρο, χωρίς κανένα άλλο μέσο εκτός από το ίδιο το ανθρώπινο σώμα.

Ο Simone Mongelli και η ομάδα του παρουσιάζουν το Bodyterranean, ένα έργο βασισμένο στο ομώνυμο άλμπουμ που ο Ιταλός καλλιτέχνης κυκλοφόρησε στα τέλη του 2016, χρησιμοποιώντας αποκλειστικά τους ήχους του σώματος και της φωνής. Η δουλειά του ήρθε ως αποτέλεσμα μίας μακρόχρονης έρευνας πάνω στο πάντρεμα της σύγχρονης γλώσσας της Body Music με την αρχαία γλώσσα της παράδοσης της Ελλάδας και της Ιταλίας.
Με το βάδισμα του σύγχρονου μουσικού, ο Simone ανακάλυψε και εξερεύνησε τους δρόμους της παράδοσης, μέχρι που η προσωπική του καλλιτεχνική αναζήτηση συναντήθηκε με τις ανάγκες και τα συναισθήματα των λαών που γέννησαν εκείνους τους πολιτισμούς.

Το Bodyterranean είναι η ενσάρκωση αυτής της συνάντησης, μία παράσταση με ταυτότητα και ρίζες, πρωτότυπη για την Πανευρωπαϊκή σκηνή. Με μοναδικά μέσα το σώμα και τη φωνή, ο Simone Mongelli και η πολυτάλαντη ομάδα του, παρουσιάζουν ένα πλούσιο και δυναμικό έργο, με μία ποιητική αφηγηματικότητα να γεννιέται από τον ρυθμό και την πολυρυθμία, τη μελωδία και την πολυφωνία, την κίνηση και τις έντονες ατμόσφαιρες.

Στο άλμπουμ συνέπραξε με σπουδαίους καλλιτέχνες από τον διεθνή κύκλο της Body Music όπως τους Max Pollak, Bryan Dyer, Antwan Davis και Raùl Cabrera και από την ελληνική σκηνή της παραδοσιακής και a cappella μουσικής όπως την Αρετή Κετιμέ, τη Μαρία Κώτη, τον Μάνο Αχαλινωτόπουλο (στα φωνητικά), τον Αλέξανδρο Καψοκαβάδη, τα φωνητικά σύνολα Πλειάδες και Stringless, τους beat-boxers Word of Mouth και τον Θάνο Δασκαλόπουλο.

Η παράσταση έκανε την πρεμιέρα της στην Αθήνα τον Οκτώβριο του 2017, στο πλαίσιο του International Body Music Festival, το σημαντικότερο φεστιβάλ του είδους παγκοσμίως, με καλλιτεχνικό διευθυντή τον Keith Terry, αποσπώντας τα θετικά σχόλια του κοινού και της κριτικής. Από τότε έχει παρουσιαστεί σε διάφορες πόλεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, απολαμβάνοντας παντού ενθουσιώδη υποδοχή.

Simone Mongelli: σύλληψη, συνθέσεις και διασκευές παραδοσιακού υλικού, ενορχηστρώσεις, σκηνοθεσία, body percussion, vocal percussion, φωνητικά
Σίσσυ Πιντέλα: φωνητικά, body percussion, χορός
Φώτης Φωτόπουλος: φωνητικά, body percussion
Λήδα Δουμουλιάκα: τραγούδι, φωνητικά, body percussion, χορός
Μιχάλης Κωτσόγιαννης: τραγούδι, φωνητικά, body percussion, vocal percussion
Ναταλία Λαμπαδάκη: τραγούδι, φωνητικά, body percussion
Ελπινίκη Σαριπανίδου: φωνητικά, body percussion

Μενέλαος Ορανός: σχεδιασμός φωτισμού
Νικόλας Σταυριανουδάκης: ήχος
Κωνσταντίνα Κρίγκου: κοστούμια
Happy Artists artwork

Κριτικές

Είπαν για το Bodyterranean:

“With his recording Bodyterranean, Simone Mongelli has created one of the finest recordings of body music around. He succeeds in capturing the energy of the art form plus the range, the subtlety and the nuance of sounds the body can make: qualities that are challenging and elusive to capture when recording body music. The music is beautiful, dynamic, rich and multi-dimensional — a satisfying new standard in body music recordings”.
Keith Terry – founder & artistic director of the International Body Music Festival

“Bodyterranean conveys an enormous depth of knowledge of Greek music tradition and at the same time a playful lightness in the creative approach to this music material, in which the joy of singing, moving together and being rhythmically in-tune is in the foreground. […] The atmospheric warmth of Bodyterranean touched the hearts of the audience”.
Sylvia Mograbi – internationally acknowledged dancer and body music performer

“Στην παράσταση του Mongelli, η θεατρική σκηνή διευρύνεται νοητά και χάνει τις πεπερασμένες χωρικές διαστάσεις της. […] Το Bodyterranean -The Show έχει την ατμόσφαιρα μιας οικείας μουσικής μνήμης που μας συγκίνησε και μας έκανε να σκεφτούμε πως η αλήθεια βρίσκεται στην απλότητα”.
Μαρία Στέλλα Μπινίκου – Δημοσιογράφος – Artic.gr

“Μας ταξιδέψατε χίλια χρόνια πίσω και χίλια χρόνια μπροστά”
Ανδρέας Σώκος – Αστροφυσικός, μετά την παράσταση

“Κατά την διάρκεια ενός τραγουδιού, έκλεισα τα μάτια μου και ήταν σαν να ονειρεύομαι: ήταν ένα φανταστικό όνειρο…”
Μία θεατής

Τιμές εισιτηρίων

15€, 10€ (μειωμένο)

Προπώληση

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Σάββατο: 10:00 – 18:00
Πλατεία Αριστοτέλους (Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα, Τετάρτη και Σάββατο: 10:00 – 15:30 / Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή: 10:00 – 14:00 και 17:30 – 20:00
www.ticketservices.gr

Πριν από την αγορά εισιτηρίου, είναι απαραίτητο να ενημερωθείτε σχετικά με τις: Οδηγίες για την ασφαλή διεξαγωγή εκδηλώσεων σε κλειστούς χώρους

Οδηγίες για την ασφαλή διεξαγωγή εκδηλώσεων σε κλειστούς χώρους

Κατά τη διεξαγωγή όλων των εκδηλώσεων θα τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα με βάση τις ισχύουσες Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις και τις υποδείξεις του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ.

Τα κυριότερα σημεία είναι τα εξής:

  • Κατά την είσοδο και έξοδο του κοινού, αλλά και όπου αλλού χρειάζεται, θα πρέπει να τηρούνται ουρές με αποστάσεις 1,5 μέτρου.
  • Ο συντονισμός της ροής και η τοποθέτηση των θεατών στις θέσεις τους γίνεται μόνο από τους ταξιθέτες.
  • Η χρήση μάσκας από τους θεατές είναι υποχρεωτική καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής τους σε όλους τους χώρους του Μεγάρου Μουσικής.
  • Δεν προβλέπεται διάλειμμα.
  • Η είσοδος στις εκδηλώσεις θα επιτρέπεται μόνο σε όσους έχουν εισιτήρια τυπωμένα ή αποθηκευμένα στο κινητό τους σε μορφή pdf.

ΠΡΟΣΟΧΗ:

Σε συνέχεια της ισχύουσας ΚΥΑ, για την είσοδο των θεατών σε κλειστούς χώρους είναι απαραίτητη η επίδειξη:

  • πιστοποιητικού εμβολιασμού ή
  • πιστοποιητικού νόσησης
  • Self-test 24 ωρών για ανηλίκους από 4 έως 17 ετών

συνδυαστικά προς: αστυνομική ταυτότητα ή δίπλωμα οδήγησης ή διαβατήριο ή άλλο αποδεικτικό ταυτότητας, προκειμένου να διενεργείται έλεγχος ταυτοπροσωπίας

Εκκίνηση:

11 Δεκεμβρίου 2021 21:00

Λήξη:

11 Δεκεμβρίου 2021 23:00

Αμοιβές & Εισιτήρια

Δωρεάν

Αυτό το γεγονός δεν έχει κανένα κόστος εισόδου

Τόπος Διοργάνωσης

Διεύθυνση:

25ης Μαρτίου και Παραλία

GPS:

40.598346, 22.948513