Σεχραζάντ: ήχοι, εικόνες και παραμύθια της Ανατολής

Αίθουσα Τελετών Α.Π.Θ.
Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022

Ώρα έναρξης: 19:00

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για όλη την οικογένεια

Σεχραζάντ: ήχοι, εικόνες και παραμύθια της ΑνατολήςΗ Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης προσκαλεί μικρούς και μεγάλους σε ένα ευφάνταστο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που προσφέρει μία ξεχωριστή γνωριμία με το διάσημο συμφωνικό έργο «Σεχραζάντ» του Νικολάι Ρίμσκι-Κόρσακοφ. Με οδηγό τη μουσική, τον λόγο και την εικόνα ξεδιπλώνονται μύθοι και παραμύθια από την Ανατολή, μέσα από τη μαγευτική μουσική του σπουδαίου Ρώσου συνθέτη.

Μία συνεργασία με τη θεατρική ομάδα @theatraction

Η εταιρεία θεάτρου TheatrAction ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 2015 στη Θεσσαλονίκη από μία ομάδα καλλιτεχνών ως μία ανάγκη υπεράσπισης του κοινού τους οράματος: τη διάδοση της ιδέας της τέχνης που δύναται να ανοίξει στους θεατές ένα παράθυρο στον κόσμο διαφορετικό από εκείνα της τηλεόρασης ή του υπολογιστή. Με παραστάσεις σε θεατρικούς ή εναλλακτικούς χώρους, με δράσεις, δρώμενα, σεμινάρια και εργαστήρια επιδιώκεται η ευαισθητοποίηση του σύγχρονου ανθρώπου, έτσι ώστε αυτός να αναζητήσει μια διαφορετική κοινωνία, πολιτική και νοοτροπία για τον κόσμο. Μια κοινωνία που θα έχει επίκεντρο τον ίδιο τον άνθρωπο.

Για αυτό τον λόγο η εταιρεία έχει επενδύσει ιδιαίτερα στο παιδικό θέατρο. Με παραγωγές υψηλής αισθητικής, που δεν υποτιμούν την παιδική νοημοσύνη, σέβονται την παιδική ψυχή και καλλιεργούν τη σπουδαία ανθρώπινη δεξιότητα, την ενσυναίσθηση, στοχεύουν στη διάπλαση ενός θεατρόφιλου κοινού με καλλιτεχνική παιδεία και κριτήριο. Η ιδρυτική ομάδα πλαισιώνεται από αξιόλογους και σταθερούς συνεργάτες (ηθοποιούς, μουσικούς, χορευτές, τεχνικούς θεάτρου και κινηματογράφου, φωτογράφους, σκηνογράφους, εικαστικούς) που με τη συμβολή τους καθιστούν τους προορισμούς της και τα θεατρικά ταξίδια της σπουδαίες εμπειρίες για όλους τους συμμετέχοντες σε αυτά. Η σύμπραξη της TheatrAction με την ΚΟΘ στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Σεχραζάτ! Μύθοι ήχοι και εικόνες από την Ανατολή..» είναι η τρίτη στην σειρά μετά το «Εγώ, ο Μότσαρτ!» και το «Δάσος της Μελωδίας» και αποτελεί μεγάλη χαρά και τιμή για όλα τα μέλη της.

Συντελεστές

 • Διεύθυνση Ορχήστρας: Ελένη Παπακυριάκου
 • Ανάπλαση μύθου – δραματουργική επεξεργασία: Μάρι Χεκιμιάν
 • Σκηνοθετική επιμέλεια: Δέσποινα Σαρόγλου – Μάρι Χεκιμιάν
 • Εικονογράφηση-κουστούμια: Αγγελική Κουρμουλάκη
 • Αφήγηση: Φαίδων Γραμματικόπουλος, Θεοδοσία Δαμδούμη

Πρόγραμμα: Nikolai Rimsky-Korsakov (1844-1908): Σεχραζάντ, έργο 35

Τιμές εισιτηρίων

 • Κανονικό: 10 €
 • Παιδικό: 5 €
 • Δωρεάν είσοδος για όλους τους φοιτητές του Α.Π.Θ. και τους φοιτητές του ΤΜΕΤ του ΠΑΜΑΚ

Προπώληση

 • Εκδοτήριο Κ.Ο.Θ.
  Λ. Νίκης 73
  Τηλ. 2310236990
  Ώρες λειτουργίας: 8:00-15:00
 • Ηλεκτρονικό εισιτήριο: www.tsso.gr
Κοινοποίηση
Εκκίνηση:

5 Νοεμβρίου 2022 19:00

Λήξη:

5 Νοεμβρίου 2022 21:00

Αμοιβές & Εισιτήρια

Δωρεάν

Αυτό το γεγονός δεν έχει κανένα κόστος εισόδου

Τόπος Διοργάνωσης

Διεύθυνση:

Εγνατία

GPS:

40.6300235, 22.9563189