Panx Romana και Novel 729

Φεστιβάλ Καλοκαιριού
Θέατρο Κήπου
Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022

Ώρα προσέλευσης: 20:00
Ώρα έναρξης:
21:00

“40 χρόνια Panx”

Special Guest: NOVEL 729

Panx Romana

Panx Romana και Novel 729Ένα από τα πιο ιστορικά και διαχρονικά συγκροτήματα της εγχώριας μουσικής σκηνής, οι Panx Romana, “Σημαίνουν Συναγερμό” και μας προσκαλούν σε ένα οδοιπορικό 40 ετών, με μουσικές ιστορίες ελευθερίας, από την “Διατάραξη Κοινής Ησυχίας” μέχρι σήμερα. Θα μοιραστούν τη σκηνή με αδέλφια μουσικούς, με ροκάδες και ραπάδες, σε μια μεγάλη γιορτή – ηχοθέαμα για ανήσυχα παιδιά!

Panx Romana και η φωτιά καλά ακόμα καίει… Δε σπάσανε, πιστεύουν ακόμα, έχουν κάτι να πουν, και πάντα φωνάζουν: “Σπάσε τη Γραμμή, Κράτος Κλειστόν, Ράδιο Κατάληψη για ελεύθερα παιδιά”, πυροδοτώντας διαχρονικά το συναίσθημα και την αντίσταση στα σκοτάδια της ζωής. Σε μια εποχή που καταρρέει, οι Panx Romana με τις καταιγιστικές μουσικές, τους αιχμηρούς και ουσιαστικούς στίχους και τη στάση ζωής τους, ενώνουν ολόκληρες γενιές μέσα από τραγούδια για ισότητα, ελευθερία, ανθρωπιά.

“Είναι η δύναμη του συνειδητοποιημένου rock’n’roll, που ζει το όνειρο ακόμα και αν μοιάζει ουτοπία. Όσο ουτοπικό είναι να κερδίσουμε, άλλο τόσο ουτοπικό είναι να νικηθούμε”, είναι η αγαπημένη φράση του Frank Panx.

Οι Panx Romana είναι το άσυλο των ημερών της αθωότητας “άτακτων”, αμούστακων νεαρών από τα ’70s. Προέρχονται από μια γενιά που μεγάλωσε την εποχή που η δικτατορία είχε καταλάβει την εξουσία στην Ελλάδα με την βία, και είχε φιμώσει κάθε ελεύθερη φωνή. Από αυτή την σκοτεινή περίοδο, οι Panx εμπνεύστηκαν το εφηβικό τους όνειρο να κάνουν μια μπάντα που θα είχε δυνατή φωνή και στάση ζωής, βασισμένη στην πράξη.

Έτσι γεννήθηκε αρχικά η ιδέα που πυροδότησε ο εμπρησμός του punk στις αρχές του 1977 μέσα από την πρώτη πανκ ροκ συμμορία της Αθήνας, και αφού πέρασε από τους Stress, TVC & Video Games, το 1982 δημιουργήθηκαν οι Panx Romana, που κλείνουν 40 χρόνια ζωής με την αρχική τους σύνθεση, με την οποία δραστηριοποιούνται στις ζωντανές τους εμφανίσεις και στο studio.

Tο όνομα του συγκροτήματος αποτελεί παραποίηση της λατινικής φράσης Pax Romana, που σημαίνει Ρωμαϊκή Ειρήνη. Η πρόσθεση του n, κάνει το Pax να ακούγεται σαν ο πληθυντικός αριθμός του punk, έτσι που θα μπορούσε πολύ ελεύθερα να μεταφραστεί σε Ρωμιοί πάνκηδες.

Δισκογραφία

Albums
  • (2016) Pax Americana
  • (1999) Κράτος Κλειστόν
  • (1993) Σπάσε Τη Γραμμή
  • (1992) Neonazis Stoppen
  • (1992) Nazis Raus
  • (1989) Αντάρτες Πόλεων
  • (1987) Παιδιά Στα Όπλα
EPs & Singles
  • (1996) Διαγωγή Κοσμία

Novel 729

Δισκογραφία

Albums
  • (2019) Καταφύγιο
EPs & Singles
  • (2022) Πανσέληνος
  • (2022) Στιγμές
  • (2022) Μην Φοβάσαι Όταν Πέφτω
  • (2022) Ηρεμία
  • (2021) Ένα Μέλλον Για Εμάς
  • (2021) Νάρκες
  • (2021) Όλο Φεύγω
  • (2020) Απομόνωση 2020
  • (2020) Σκέψεις Κόκκινες
  • (2020) Απόδραση
  • (2020) Για Πάντα Εδώ
  • (2020) Ευγνωμοσύνη
  • (2020) Hermanos
  • (2019) Amigos
  • (2019) Το Θυμάσαι
  • (2019) Κάπου Το ‘Χω Ξαναζήσει
  • (2019) Δεν Καταλαβαίνω
  • (2019) Είναι Άλλο
  • (2019) Ανασφάλεια

Η συναυλία πραγματοποιείται στα πλαίσια του Street Mode Live Sessions, τμήμα του 3ου Φεστιβάλ Καλοκαιριού 2022 του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Συμπαραγωγή: Street Mode & Made of Stone.

Τιμές Εισιτηρίων

Περιορισμένη προπώληση: 10 €
Προπώληση: 12 €

Προπώληση

  • viva.gr
  • Wind
  • Πολυχώρος WE
  • Nephilim Metal Musicstore
  • Rover Bar

Τιμές εισιτηρίων για όλα τα Street Mode Live Sessions

  • Limited Combo All Days Early Bird: 85 €
  • Combo All Days E-ticket: 99 €

Προπώληση για όλα τα Street Mode Live Sessions: viva.gr

Το εισιτήριο είναι αυστηρά προσωπικό και ανταλλάσεται στην είσοδο την πρώτη φορά με ειδικό βραχιολάκι (wristband) που επιτρέπει στον κάτοχο του την τάχιστη και απρόσκοπτη είσοδο του σε όλες τις μέρες των Street Mode Live Sessions 2022 στο Θέατρο Κήπου, χωρίς να χρειάζεται να περιμένει σε ουρές στα εκδοτήρια και τον έλεγχο εισιτηρίων. Διατίθενται σε αυστηρά περιορισμένο αριθμό μέχρι εξάντλησης.

*Αυστηρά περιορισμένος αριθμός εισιτηρίων, συστήνεται η έγκαιρη προσέλευση.

Εκκίνηση:

22 Ιουνίου 2022 21:00

Λήξη:

22 Ιουνίου 2022 23:00

Αμοιβές & Εισιτήρια

Δωρεάν

Αυτό το γεγονός δεν έχει κανένα κόστος εισόδου

Τόπος Διοργάνωσης

Διεύθυνση:

Νικ. Γερμανού

GPS:

40.6259178, 22.9515164