Όλο σπίτι, κρεβάτι κι εκκλησία
Κοινοποίηση

Θέατρο Αμαλία
11, 12, 13 Απριλίου 2022

Ώρα έναρξης: 21:00

Διάρκεια παράστασης: 70 λεπτά χωρίς διάλειμμα

Θεταρική Ομάδα Μήδεια
Φράνκα Ράμε – Ντάριο Φο
Σκηνοθεσία: Εμμανουήλ Γ. Μαύρος

Όλο σπίτι, κρεβάτι κι εκκλησίαΈνα έργο που γράφτηκε για τις γυναίκες και αφορά τους άντρες.

2222μ.Χ.

Οι γυναίκες εδώ και χιλιάδες χρόνια κλαίνε, γελάνε, υποδουλώνονται, αγνοούνται, διαχωρίζονται, δολοφονούνται… Σε ένα μακρινό κόσμο σε μια άλλη διάσταση, σε μια άλλη εποχή με τις κοινωνίες να έχουν διαμορφωθεί περισσότερο τρομακτικές και ανεπιθύμητες, δυο γυναίκες βρίσκουν την δύναμη να αντισταθούν, Τα λόγια τους εκτοξεύουν σιδερένια καρφιά στους εγκεφάλους όλου του κόσμου.

Το έργο των Φράνκα Ράμε και Ντάριο Φο πραγματεύεται την κατάσταση της γυναίκας και τη θέση της, όχι μόνο στις “σύγχρονες” αλλά και στις μελλοντικές κοινωνίες, θίγοντας ζητήματα κοινωνικής, πολιτικής και οικογενειακής καταπίεσης και απόγνωσης. Για πρώτη φορά ανέβηκε το φθινόπωρο του ’77 από τη Φράνκα Ράμε σε μουσική Di Capri αλλά τότε δεν είχαν παιχτεί όλοι οι μονόλογοι λόγω της μεγάλης τους διάρκειας.

Ένα έργο που αποδεικνύεται προφητικό και παραμένει τραγικά επίκαιρο 45 χρόνια μετά το πρώτο του ανέβασμα. Κάθε μέρα γινόμαστε μάρτυρες μιας παγκόσμιας πανδημίας που χάνεται στα βάθη της ιστορίας και δεν αντιμετωπίστηκε ποτέ παρά το ότι άφησε και εξακολουθεί να αφήνει στο πέρασμά της χιλιάδες θύματα. Γυναικοκτονίες, βιασμοί, σεξουαλική παρενόχληση στον εργασιακό χώρο, ψυχολογική και σωματική βία.

Η αφύπνιση της κοινωνίας κρίνεται όχι απλά σημαντική αλλά απαραίτητη προκειμένου να καταργήσει την πατριαρχία, εγγενές στοιχείο της οποίας είναι η έμφυλη βία σε όλες τις μορφές της, ως σύστημα εξουσίας και οργάνωσης των κοινωνικών σχέσεων. Και προκειμένου να σταματήσει εδώ και τώρα το φαινόμενο της Πατριαρχίας και οι συνέπειές του είναι όχι απλά σημαντική αλλά απαραίτητη.

Από όλο το έργο της Φράνκα Ράμε που αριθμεί 9 μονολόγους θα παρουσιαστούν 2 μονόλογοι και 1 “πρόζα”: Μήδεια, Μονόλογος της πουτάνας στο φρενοκομείο, Εγώ η Ουλρίκε Μάινχοφ, προχωρώντας σε μια σύνδεση των ιστοριών μεταξύ τους παρουσιάζοντας ένα ενιαίο έργο που εξελίσσεται στο μακρινό μέλλον…

Συντελεστές

Συγγραφέας: Φράνκα Ράμε – Ντάριο Φο
Απόδοση – Διασκευή: Εμμανουήλ Γ. Μαύρος & Θεατρική Ομάδα ΜΗΔΕΙΑ
Σκηνοθεσία: Εμμανουήλ Γ. Μαύρος
Βοηθός Σκηνοθέτη: Ήρα Δαμίγου
Σκηνικά & Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Ρένα Σαντανούρη
Κοστούμια: Μάγδα Καλορίτη
Μουσική: Δημήτρης Ευαγγελινός
Φωτισμοί & Φωτογράφιση: Χριστίνα Φυλακτοπούλου
Σκηνοθέτης Trailer: Εμμανουήλ Γ. Μαύρος
Video Post Production: Μανώλης Πετρής
Σχεδιασμός Αφίσας: Ρένα Σανταμούρη
Επικοινωνία: Χρύσα Ματσαγκάνη
Παραγωγή: Medea Pictures

Διανομή (αλφαβητικά): Ήρα Δαμίγου, Στυλιανή Κλείδωνα

Τηλέφωνο κρατήσεων: 2310 842 509

Τιμές εισιτηρίων

Κανονικό:15 €
Προσφορά από goldmall.gr: 13 €

Εκκίνηση:

13 Απριλίου 2022 21:00

Λήξη:

13 Απριλίου 2022 22:10

Αμοιβές & Εισιτήρια

Δωρεάν

Αυτό το γεγονός δεν έχει κανένα κόστος εισόδου

Τόπος Διοργάνωσης

Διεύθυνση:

Αμαλίας 71

GPS:

40.6160727, 22.9577763