Οι Νεράιδες του Πόντου

Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Νεάπολης
Δευτέρα 11 Ιουλίου 2022

Ώρα έναρξης: 21:00

Οι Νεράιδες του ΠόντουΚαθηλωτικά κείμενα, Συγκλονιστικές ερμηνείες, Ζωντανή μουσική συναυλιακού τύπου με λύρα, λαούτο, κοντραμπάσο, βιολί, αγγείο, φλογέρα, κρουστά, χορογραφίες, κοστούμια μιας άλλης εποχής, ατμοσφαιρικά σκηνικά, ευφυή σκηνοθετικά ευρήματα…

Οι Νεράιδες του Πόντου είναι μια μουσικοθεατρική παράσταση, που διατρέχει μια ταραγμένη εποχή μέσα από τραγούδια και ιστορίες. Τα τραγούδια είναι κυρίως παραδοσιακά, ενώ οι ιστορίες είναι αντλημένες από το ομώνυμο μυθιστόρημα της Αγγελικής Παμπουκίδου, γραμμένες στη Νέα Ελληνική, με κάποια χορικά στην Ποντιακή. Στο κέντρο της παράστασης βρίσκεται η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Το γεγονός πλαισιώνεται από αναφορές στην ζωή των ανθρώπων πριν από την καταστροφή, καθώς και μετά, στην προσαρμογή τους στη νέα πατρίδα και την άνθηση μιας νέας ζωής. Αφορμή για την παράσταση αποτέλεσε η θλιβερή επέτειος των εκατό χρόνων. Αιτία, το διαρκές χρέος κάθε ευαίσθητου και συνειδητοποιημένου ανθρώπου που αντιλαμβάνεται τον αγώνα ενάντια στην Αδικία ως προσωπικό του καθήκον.

Συντελεστές

Σκηνοθετική Επιμέλεια: Θεώνη Κοσμά – Αγγελική Παμπουκίδου
Μουσική Επιμέλεια: Θοδωρής Κοτίδης
Παίζουν οι μουσικοί: Θοδωρής Κοτίδης (Λύρα), Βασίλης Κασούρας (Λαούτο), Μαριλένα Μιχαήλοβιτς (Βιολί), Δημήτρης Γουμπερίτσης (Κοντραμπάσο), Πέτρος Ζώης (Κρουστά), Γιάννης Καμπάς (Πνευστά)
Παίζουν και τραγουδούν: Όλγα Κουτσώνου, Αγγελική Παμπουκίδου, Χριστίνα Κεμανετζίδου,Ανθή Κοτίδου, Αναστασία Κοτίδου
Έκτακτη συμμετοχή: Μπάμπης Κεμανετζίδης, Σχολή Εκμάθησης Νταουλιού Κώστα Ζώη

Τιμές εισιτηρίων

Προπώληση: 8 €

Προπώληση

ticketservices.gr

Κοινοποίηση
Εκκίνηση:

11 Ιουλίου 2022 21:00

Λήξη:

11 Ιουλίου 2022 23:00

Αμοιβές & Εισιτήρια

Δωρεάν

Αυτό το γεγονός δεν έχει κανένα κόστος εισόδου

Τόπος Διοργάνωσης

Διεύθυνση:

Ματρόζου 22, 56728 Νεάπολη

GPS:

40.6531158, 22.9456403