Ο Ραφτάκος των Λέξεων<h3><strong>ΑΚΥΡΩΣΗ</strong></h3>
Κοινοποίηση

Θέατρο Αμαλία
2, 9, 16 & 23 Ιανουαρίου 2022
6, 13, 20 & 27 Φεβρουαρίου 2022
13 & 20 Μαρτίου 2022
17 Απριλίου 2022

Ώρα έναρξης: 11:30

Ακύρωση παραστάσεων

Φίλες και φίλοι του Μικρού Βορρά, δυστυχώς, η προγραμματισμένη παράσταση της παιδικής παράστασης «Ο Ραφτάκος των λέξεων», στην Θεσσαλονίκη, την Κυριακή 17 Απριλίου 2022, ακυρώνεται λόγω θετικού κρούσματος στον θίασο.

Όσοι θεατές έχουν κλείσει ηλεκτρονικά τα εισιτήριά τους, θα λάβουν ενημέρωση από την Ticket Services & την Goldmall και θα γίνει επιστροφή χρημάτων.

Παρακαλούνται όσοι θεατές προμηθεύτηκαν τα εισιτήριά τους από το ταμείο του Θεάτρου Αμαλία να προσέλθουν στο θέατρο για να τους γίνει επιστροφή χρημάτων (Αμαλίας 71, Θεσσαλονίκη, τηλ: 2310842509).

Για όλα τα νεότερα θα σας κρατάμε ενήμερους.

Σας ευχαριστούμε πολύ,

Η ομάδα του Μικρού Βορρά

Μικρός Βορράς

«Απ΄ ό,τι κάλλη έχει άνθρωπος, τα λόγια έχουν τη χάρη
να κάμουσιν κάθε καρδιάν παρηγοριά να πάρει»

Ο Ραφτάκος των ΛέξεωνΜετά από τέσσερα χρόνια παρουσίας, η sold out παράσταση του Μικρού Βορρά, βασισμένη στο ομώνυμο best seller του Αντώνη Παπαθεοδούλου, ανεβαίνει ξανά στην σκηνή για το κοινό της Θεσσαλονίκης. Από 2 Ιανουαρίου 2022 και κάθε Κυριακή, ο αγαπημένος μας Ράφτης στήνει το ραφείο του στο Θέατρο Αμαλία και περιμένει μικρούς και μεγάλους για να φτιάξει τα πιο όμορφα και μοναδικά ρούχα με… λέξεις!

Οι ηθοποιοί γίνονται ένα με τα παιδιά. Συστήνουν μουσικά όργανα, μαγεύουν με την αφήγησή τους και μέσα από τη διάδραση και το παιχνίδι χαρίζουν στους μικρούς θεατές μια παράσταση εμπειρία.

Φρέσκο, τρυφερό, συγκινητικό… ένα έργο που κατορθώνει με τον πιο ευαίσθητο τρόπο να μιλήσει στη ψυχή των παιδιών για δύσκολες και αφηρημένες έννοιες. Για την φωτεινή δύναμη της γλώσσας, τη ζεστασιά της αγάπης και της επικοινωνίας, αλλά και για την βαθιά εσωτερική ικανοποίηση που αντλεί εκείνος που κάνει τη δουλειά του με μεράκι και αγάπη.

Η ιστορία του Ραφτάκου

Σε μια μικρή πόλη, που ίσως να μοιάζει με τις υπόλοιπες, ζει ένας ταπεινός και ιδιαίτερος ράφτης που δεν μοιάζει όμως με κανέναν άλλο!

Ένας ράφτης που ντύνει όλη την πόλη με ρούχα μαγικά, που γίνονται άλλοτε δροσερά και άλλοτε ζεστά. Δεν χρησιμοποιεί μάλλινη ή μεταξωτή κλωστή, αλλά χρησιμοποιεί το μυστικό του, που κανένας από τους κατοίκους της πόλης δεν έχει προσέξει… τις λέξεις!

Περνάει όμως ο καιρός, η μικρή πόλη μεγαλώνει και ο κόσμος αρχίζει να ακολουθεί την μόδα. Όλοι ξεχνούν τον ραφτάκο και αγοράζουν έτοιμα ρούχα από τα μαγαζιά, αυτά που βλέπουν στις διαφημίσεις. Κάποτε στην πόλη, όμως, πέφτει ένας φοβερός χειμώνας και οι κάτοικοι κάνουν ότι μπορούν για να ζεσταθούν. Όμως δεν καταφέρνουν τίποτα και τότε… ξαναθυμούνται τον ραφτάκο τους…. Και τον αναζητούν!

Ένας ράφτης διαφορετικός. Που υφαίνει με λέξεις, που ζεσταίνει και δροσίζει τους ανθρώπους της πόλης με ρούχα πλεγμένα με αγάπη και φροντίδα. Ο Ραφτάκος των Λέξεων από τις εκδόσεις Μεταίχμιο είναι ένα «διαμάντι» των καιρών μας.

Για παιδιά ηλικίας 4+.

Διάρκεια Παράστασης: 1 ώρα και 10 λεπτά

Συντελεστές

Συγγραφέας: Αντώνης Παπαθεοδούλου
Θεατρική διασκευή: Μικρός Βορράς
Σκηνοθεσία: Τάσος Ράτζος
Σκηνικό – Κοστούμια: Ελένη Ιωαννίδου
Μουσική: Θοδωρής Παπαδημητρίου
Επιμέλεια κίνησης: Λένα Μοσχά
Συνεργάτης στο διαδραστικό μέρος: Φλώρα Σπύρου
Σχεδιασμός αφίσας: Ντόρη Λούκρη
Βοηθός σκηνοθέτη: Πολυξένη Αϊμαλιώτη
Διδασκαλία Τραγουδιών: Έλσα Μουρατίδου
Επικοινωνία: Μαρία Χατζηαστερίου
Παίζουν: Ανθή Ιωαννίδου, Γιώργος Μιχαλάκος, Γιώργος Τερζής

Τιμές εισιτηρίων

 • Προσφορά από goldmall.gr: 10 €
 • Προπώληση
  • Κανονικό: 10 €
  • Μειωμένο: 8 €
 • Την ημέρα της παράστασης
  • Κανονικό: 12 €
  • Μειωμένο: 10 €

Τα μειωμένα εισιτήρια αφορούν μαθητές, φοιτητές, ανέργους, άτομα άνω των 65 ετών.

Προπώληση

Εκκίνηση:

20 Μαρτίου 2022 11:30

Λήξη:

20 Μαρτίου 2022 13:30

Αμοιβές & Εισιτήρια

Δωρεάν

Αυτό το γεγονός δεν έχει κανένα κόστος εισόδου

Τόπος Διοργάνωσης

Διεύθυνση:

Αμαλίας 71

GPS:

40.6160727, 22.9577763