Ο Καραγκιόζης μποξέρ

Θέατρο Αμαλία
Κυριακή 10 Απριλίου 2022

Ώρα έναρξης: 11:30 & 17:00

Ο Καραγκιόζης μποξέρΤο Θέατρο Σκιών “Ο Καραγκιόζης του Μακρή”, σας προσκαλεί όλους, μικρούς και μεγάλους, στην νέα του παράσταση, “Ο Καραγκιόζης Μποξέρ”.

Στην πόλη της Θεσσαλονίκης καταφθάνουν οι καλύτεροι παλαιστές, πυγμάχοι και μποξέρ απ’ όλον τον κόσμο. Η αφορμή; Μα φυσικά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πολεμικών Τεχνών, που διοργανώνει ο Πασάς. Το έπαθλο; Ένα αμύθητο ποσό, αιώνια δόξα, πλούσια δώρα καθώς και η Βεζυροπούλα, η οποία θα παντρευτεί τον νικητή των αγώνων.

Ο αγαπημένος μας ήρωας, ο Καραγκιόζης, σκέφτεται να συμμετάσχει και να κερδίσει ώστε να γεμίσει την μόνιμα άδεια κοιλιά του… Θα καταφέρει άραγε να νικήσει όλους αυτούς τους αήττητους μαχητές και τελικά να στεφθεί πρωταθλητής. Η νίκη χωρίς τα δικά σας συνθήματα θα είναι δύσκολη.

Ως ευχαριστώ για την πολύτιμη στήριξη σας, εμείς θα δώσουμε σε κάθε παιδί και ένα δώρο.

Πίσω από τον μπερντέ και στην γωνία του Καραγκιόζη θα βρίσκονται οι: Κώστας και Μπάμπης Μακρής.

3…2….1…..κουδουνάκι!

Βιογραφικά Σημειώματα

O Μπάμπης Μακρής έχει παρουσιάσει αντίστοιχες παραστάσεις, με επιτυχία σε όλη την Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα, το 2012 εμφανίστηκε για πρώτη φορά, σε ηλικία 16 ετών, στο Φεστιβάλ Θεάτρου Σκιών «ΣΠΑΘΑΡΕΙΑ», με την πρωτότυπη κωμωδία «Ο Καραγκιόζης και οι εξωγήινοι». Επιπροσθέτως, το 2017 συμμετείχε στο Φεστιβάλ «Ιts Kale», με την παράσταση «Η Λίμνη των Στεναγμών». Άξια αναφοράς είναι και η συνεργασία του με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης για την εθελοντική αιμοδοσία. Με τον σκοπό αυτό δόθηκαν παραστάσεις σε σχολεία της Πάτρας, του Αγρινίου και του Πύργου με τίτλο « Ο Καραγκιόζης εθελοντής αιμοδότης. Τον Δεκέμβριο του 2017 συμμετείχε στην παραγωγή του Γιώργου Βούκανου «Τα Χριστούγεννα του Παπαδιαμάντη», με έξι παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, καθώς και σε Πάτρα και Μεσολόγγι. Επιπλέον, στην πολύχρονη αυτή πορεία, ο Χαράλαμπος Μακρής έχει παρουσιάσει και δύο δικές του παραγωγές τα έτη 2016 και 2018 με τίτλο «Σύμφωνο συμβίωσης. Γάμος αλά Πατρινά» και «Καραγκιόζης ενεχυροδανειστής» αντίστοιχα. Οι παραστάσεις έλαβαν χώρα στο θέατρο «Αγορά» στην Πάτρα. Τέλος ο Μπάμπης Μακρής είναι κατασκευαστής φιγούρων και σκηνικών για το Θεάτρο Σκιών.

Ο Κώστας Μακρής, μαθήτευσε, επί πολλά χρόνια, κοντά σε μεγάλους πατρινούς καραγκιοζοπαίχτες, όπως ο Γιάνναρος, ο Σωτήρης Ασπιώτης, ο Μητσάκης και ο Κώσταρος. Δραστηριοποιείται, καλλιτεχνικά, εδώ και τρεις δεκαετίες, τόσο στην Πάτρα, όσο και σε ολόκληρη την Ελλάδα. Το 1989, απέσπασε, με το καλλιτεχνικό του έργο, το βραβείο «Ιπεκτσί» (İpekçi), στην Κωνσταντινούπολη, συμβάλλοντας έτσι στην προώθηση της ελληνοτουρκικής φιλίας, ενώ έργα του φιλοξενούνται στο «Μουσείο του Ανθρώπου» (Musée de l’Homme), στο Παρίσι. Το διάστημα αυτό έχει παίξει ενεργό ρόλο στην διάδοση και διαφύλαξη της παραδοσιακής τέχνης του Θεάτρου Σκιών, μέσω της συμμετοχής του ως δάσκαλος σε σεμινάρια και εργαστήρια. Αναλυτικότερα, το 1986 δίδασκε στη Νομαρχιακή Επιτροπή Λαϊκής Επιμόρφωσης Αχαΐας. Αντίστοιχο ρόλο είχε τα έτη 1989-1990 στα Ι.Ε.Κ. Π.Ε.Β.Ε.Σ. (Ακμή). Τα έτη 1998-1999 έδωσε σεμινάρια για το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πατρών. Τα αμέσως επόμενα χρόνια συνέχισε να διδάσκει. Πιο συγκεκριμένα το 2004, σε συνεργασία με το Ελληνικό Λογοτεχνικό και Ιστορικό Αρχείο, συμμετείχε στην Πολιτιστική Ολυμπιάδα. Τα έτη 2005-2008 συνέχισε στη Σχολή Καραγκιόζη, στο «Βυρσοδεψείον» της Πάτρας, ενώ το διάστημα 2008-2010 οργάνωνε εργαστήρια Θεάτρου Σκιών για το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών.

Τιμές εισιτηρίων:

Κανονικό: 8 €
Προσφορά από goldmall.gr: 6 €

Κοινοποίηση
Εκκίνηση:

10 Απριλίου 2022 17:00

Λήξη:

10 Απριλίου 2022 19:00

Αμοιβές & Εισιτήρια

Δωρεάν

Αυτό το γεγονός δεν έχει κανένα κόστος εισόδου

Τόπος Διοργάνωσης

Διεύθυνση:

Αμαλίας 71

GPS:

40.6160727, 22.9577763