Νίκος Καπετανίδης – Ευαγόρας Παλληκαρίδης, Οι Εθνομάρτυρες του Εγγύς Ελληνισμού
Κοινοποίηση

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
Αίθουσα Φίλων Μουσικής Μ1
Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022

Ώρα έναρξης: 19:00

Διοργάνωση: Σωματείο δράσης “Νίκος Καπετανίδης” σε συνεργασία με Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης & Διεύθυνση Πολιτισμού – Τουρισμού Δήμου Θεσσαλονίκης

Μέγαρο Μουσικής ΘεσσαλονίκηςΤο Σωματείο Δράσης «Νίκος Καπετανίδης» σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, την Κυπριακή Εστία Βορείου Ελλάδος και την Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης αποτίουν φόρο τιμής στα σύμβολα του αγώνα για την ελευθερία, στους Εθνομάρτυρες του Εγγύς Ελληνισμού Νίκος Καπετανίδη και Ευαγόρα Παλληκαρίδη.

Ο πρώτος υπήρξε μια από τις πιο «φωτεινές» και διαπρεπείς προσωπικότητες του Πόντου. Δημοσιογράφος, εκδότης και διευθυντής εφημερίδων και περιοδικών της Τραπεζούντας εκτελέστηκε από τους νεότουρκους στις 21 Σεπτεμβρίου του 1921, σε ηλικία 32 ετών, κατά τη διάρκεια της «εκκαθάρισης» του ελληνικού στοιχείου από την περιοχή. Ο δεύτερος, οραματίστηκε την ελευθερία της Κύπρου και αγωνίστηκε για αυτήν εντασσόμενος στην ΕΟΚΑ. Υπήρξε ένας από τους μικρότερους σε ηλικία μάρτυρες του Κυπριακού Αγώνα για την αποτίναξη του αγγλικού ζυγού.

Τιμές εισιτηρίων

Είσοδος ελεύθερη με προσκλήσεις.
Για τις προσκλήσεις επικοινωνείτε στο amasya1921@gmail.com

Εκκίνηση:

18 Σεπτεμβρίου 2022 19:00

Λήξη:

18 Σεπτεμβρίου 2022 21:00

Αμοιβές & Εισιτήρια

Δωρεάν

Αυτό το γεγονός δεν έχει κανένα κόστος εισόδου

Τόπος Διοργάνωσης

Διεύθυνση:

25ης Μαρτίου και Παραλία

GPS:

40.598346, 22.948513