Να σου πω μια ιστορία του Χόρχε Μπουκάι
Κοινοποίηση

Metropolitan: The Urban Theater
1, 2 & 3 Απριλίου 2022
14 & 15 Μαΐου 2022

Ώρα έναρξης
Παρασκευή, Σάββατο: 21:00
Κυριακή: 20:00

Διάρκεια 75 λεπτά

Να σου πω μια ιστορία του Χόρχε ΜπουκάιΤο διεθνές μπεστ σέλερ του Χόρχε Μπουκάι, μεταφέρεται στη σκηνή σε μια παράσταση εμπειρία, αφού ο θεατής είναι μέρος μιας απρόσμενης συνεδρίας.

Η υπόθεση; Ο Ντέμιαν επιθυμεί να ανακαλύψει τον εαυτό του. Η προσωπική του αναζήτηση τον οδηγεί στον Χόρχε –έναν εκκεντρικό θεραπευτή – που τον ωθεί να αντιμετωπίσει τη ζωή του, δίνοντας του απαντήσεις στα ερωτήματά του με έναν ιδιαίτερο τρόπο. Σε κάθε συνάντησή τους, του αφηγείται μια ιστορία, μια βαθιά ανθρώπινη αλληγορία, την οποία είτε αντλεί από την λαϊκή προφορική παράδοση και μυθολογία, είτε την επινοεί με τη φαντασία του.

Δραματοποιημένο το εμβληματικό κείμενο του Χόρχε Μπουκάι, με φρέσκια και κωμική ματιά, σε μια παράσταση που αποσκοπεί να κάνει το κοινό συνένοχο.

Οι θεατές εμπλέκονται ενεργά στο έργο. Το δίπολο θεραπευτή–θεραπευόμενου αντιστρέφεται, οι ρόλοι ανατρέπονται. Οι ιστορίες ζωντανεύουν γλαφυρά, ενώ ηθοποιοί και θεατές γίνονται αμοιβαία κομμάτι μιας ιδιάζουσας και απρόοπτης «θεραπείας».

Έγραψαν για την παράσταση

«Η σχέση του θεάτρου με την ψυχανάλυση είναι μακρόχρονη και μάλιστα τον τελευταίο καιρό αναθερμάνθηκε στην Ελλάδα, είτε μέσα από μέσα από την αναλυτική προσέγγιση των ψυχικών διαδικασιών των χαρακτήρων, είτε ως θεματική, είτε ακόμα και στην εφαρμογή της θεατρικής πράξης, καταργώντας τα όρια ανάμεσα σε ηθοποιούς/θεραπευόμενους και κοινό και βάζοντας το θεατή σε μια διαδικασία αυτοανάλυσης. Η ομάδα Τόπι, θέλοντας να μιλήσει για το θέμα της ωρίμανσης και της συνειδητότητας, αναπαριστά μια συνεδρία με τη μέθοδο Γκεστάλτ.

Οι προσωπικές τοποθετήσεις του θεραπευόμενου, τον οποίο υποδύεται ο Δημήτρης Πλειώνης, αναλύονται από τον πολύ ταιριαστό στο ρόλο του ψυχοθεραπευτή Στέλιο Ξανθουδάκη, με οδηγό τις διδακτικές ιστορίες-παραβολές που περιέχει το κείμενο του Αργεντινού ψυχολόγου και συγγραφέα Χόρχε Μπουκάι Να σου πω μια ιστορία. Ο λόγος που εκφέρουν οι δύο άνδρες ηθοποιοί και οι Μαλαματένια Γκότση και Δώρα Χουρσανίδου, απλός και κατανοητός, σαν να ακούμε τη διήγηση ενός παραμυθιού, αλλά και οι μέθοδοι του physical theater που υιοθετούν, μετατρέπουν τα ψυχολογικά τοπία σε θεατρικές εικόνες, ελαφραίνοντας την επίγευση της παράστασης και αποτυπώνοντας με ενδιαφέροντα τρόπο το σημείο στο οποίο διασταυρώνονται η θεατρική τέχνη και η τέχνη του ασυνειδήτου.»
Μαρία Κρύου athinorama.gr

Συντελεστές

Διασκευή / Σκηνοθεσία: Δημήτρης Πλειώνης
Σκηνικά / Κοστούμια: Μαντώ Ψυχουντάκη
Μουσική: Νάσσος Σωπύλης
Κινησιολογία: Αγνή Παπαδέλη Ρωσσέτου
Ψυχολόγος / Δραματουργός: Μαρία Μπρανίδου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Κατερίνα Δημητρακοπούλου

Παίζουν οι ηθοποιοί

Μαλαματένια Γκότση
Στέλιος Ξανθουδάκης
Δώρα Χουρσανίδου
Δημήτρης Πλειώνης

Κανόνες Λειτουργίας Θεάτρου

Η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους χώρους του θεάτρου.

Τιμές εισιτηρίων:

  • Κανονικό: 15 €
  • Φοιτητικό, Ανέργων, ΑΜΕΑ: 12 €

Προπώληση εισιτηρίων:

  • viva.gr
  • Ταμείο του θεάτρου
Εκκίνηση:

15 Μαΐου 2022 20:00

Λήξη:

15 Μαΐου 2022 21:15

Αμοιβές & Εισιτήρια

Δωρεάν

Αυτό το γεγονός δεν έχει κανένα κόστος εισόδου

Τόπος Διοργάνωσης

Διεύθυνση:

Αλ. Φλέμινγκ 2

GPS:

40.6113498, 22.9544646