Los Fastidios

Eightball Club
Τρίτη 5 Ιουλίου 2022

Ώρα έναρξης: 21:00

Los Fastidios

Los Fastidios

Οι Los Fastidios γεννήθηκαν στη Βερόνα (βορειοανατολικά της Ιταλίας) στα τέλη του 1991 με επικεφαλής τον Enrico (γνωστή φιγούρα της σκηνής του punkrock / ska και ιδρυτής της ανεξάρτητης δισκογραφικής KOB Records).

Ο ήχος των Los Fastidios είναι ένα δυνατό μελωδικό street ska & punk που συνδυάζει το κλασικό βρετανικό Punk-Oi! της δεκαετίας του ’80, ακούγεται με πολύ τρεμόπαιγμα και μερικούς ρυθμούς reggae, rock’n’roll, σκληροπυρηνικούς ρυθμούς με μια πινελιά ποπ, τραγουδισμένος στα ιταλικά με μερικές πινελιές αγγλικής, γαλλικής, ισπανικής και γερμανικής γλώσσας.

Οι στίχοι προέρχονται από τις πιο χαρούμενες καταστάσεις του δρόμου μέχρι πιο σοβαρά και εμπλεκόμενα θέματα που αφορούν κοινωνικά προβλήματα, όπως μάχες ενάντια στο ρατσισμό-φασισμό και κάθε μορφή διάκρισης, για τα δικαιώματα των ζώων, για την ελευθερία και ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα…

Τα τελευταία χρόνια, οι Los Fastidios έχουν κατακτήσει πολλές αντιρατσιστικές πρωτοβουλίες και κοινωνικούς σκοπούς, συμμετέχοντας σε διάφορες συναυλίες υποστήριξης με συλλογές υπέρ των Chiapas, Mapuche, για τους εργάτες, ενάντια στο ρατσισμό, για τα δικαιώματα των ζώων, ενάντια στον πόλεμο, ενάντια στον καπιταλισμό και τον νεοφιλελευθερισμό κλπ…

Τα τελευταία χρόνια, οι Los Fastidios πραγματοποίησαν πολλές περιοδείες, χάρη στις οποίες ταξίδεψαν σε όλη την Ιταλία, αλλά και σε Γερμανία, Γαλλία, Ελβετία, Νορβηγία, Σουηδία, Λιθουανία, Λετονία, Κροατία, Σλοβακία, Αγγλία, Βέλγιο, Ισπανία, Ουγγαρία, Δανία, Σλοβενία, Σερβία, Euskadi, Σουηδία, Αυστρία, Τσεχία, Λευκορωσία, Φινλανδία, Πολωνία, Eire, Ulster, Ρουμανία, Βουλγαρία, Ρωσία, Ελλάδα, Ισραήλ, Βραζιλία, Μεξικό, Χιλή και Καναδάς. Χάρη σε αυτές τις συναυλίες το συγκρότημα έλαβε πολύ καλές κριτικές.

Από τις 31 Μαΐου 2019 το συγκρότημα ξεκίνησε την περιοδεία Joy Joy Joy για την προώθηση του ένατου άλμπουμ, το οποίο εκτιμάται ιδιαίτερα και έχει καλές κριτικές από τον παγκόσμιο εμπορικό Τύπο. Το Joy Joy Joy Tour θα φέρει το συγκρότημα για άλλη μια φορά σε όλους τους δρόμους του κόσμου.

Το τελευταίο στούντιο άλμπουμ Joy Joy Joy παράγεται, όπως όλα τα προηγούμενα έργα του συγκροτήματος, από την ανεξάρτητη Kob Records, αυτή τη φορά με τη συνεργασία του Potencial Hardcore (Μαδρίτη) και με την υποστήριξη των Fire and Flames Music (Kiel), Coretex (Βερολίνο). True Rebel Store (Αμβούργο), Lonsdale in Deutschland (Neuss) και Ufip Cymbals (Pistoia).

Στο τελευταίο άλμπουμ υπάρχουν πολλοί καλοί φίλοι / καλεσμένοι του συγκροτήματος: Dirk & Elf (Slime) στο τραγούδι “Shoenen Café”, ο “θρυλικός” Paul Heaton (The Housemartins / The Beautiful South) στο τραγούδι “I έχουν ένα όνειρο», Elisa Dixan (Kob Records και Los Fastidios tour manager) στο τραγούδι «A message pour toi», Dj Koma Aka Mauràs στο τραγούδι «Il suono della strada», De Veggent (Redska) με τα πλήκτρα του στο τραγούδια “I have a dream”, “Rude Firm” και “You”, ο Giotanni (Ashpipe) με το βιολί του στο τραγούδι “Marichiweu” και οι Fulvio & Lorenzo (Skassapunka) δεύτερα φωνητικά σε όλα τα τραγούδια!

Από τις αρχές του 2019 η Elisa Dixan (τουρμάνατζερ του συγκροτήματος από το 2012) είναι επίσης τακτική καλεσμένη στη σκηνή με το συγκρότημα για να τραγουδήσει μερικά τραγούδια. Η Elisa Dixan κυκλοφόρησε δύο EP 7″ το 2018 και το 2019 με τίτλο “Elisa Dixan Sings Los Fastidios” Τόμος 1 και Τόμος 2, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων παλιών τραγουδιών των Los Fastidios που τραγούδησε η ίδια.

Τον Μάρτιο του 2020 το συγκρότημα αναγκάστηκε να σταματήσει την περιοδεία λόγω του Covid19, αλλά κατάφερε κατά τη διάρκεια του lockdown να ηχογραφήσει 12 ακουστικά τραγούδια για τόσα βίντεο που κοινοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της καραντίνας, τα οποία θα συλλεχθούν, κατόπιν μεγάλης επιθυμίας του πιστού κοινού, στο το άλμπουμ “From Lockdown to the World” που κυκλοφόρησε τον Αύγουστο του 2020 και σε παραγωγή της Kob Records σε συνεργασία με την Potencial Hardcore (E) και με την υποστήριξη των Fire and Flames (D), Lonsdale (D), Relco London (UK), True Rebel Store (D), Larsen Productions (F) και Prof Sny Vinyl (CZ).

Τον Ιανουάριο του 2021 οι Los Fastidios κυκλοφόρησαν με το ακυκλοφόρητο κομμάτι “Solidari-Ska” που περιλαμβάνεται στην 7 “World Wide Unite Vol. 2” συλλογή παροχών βινυλίου, που μοιράστηκε με τα συγκροτήματα What We Feel (Ρωσία), My Terror (Γερμανία), Mister X (Λευκορωσία) και παράγεται από τη γερμανική εταιρεία Audiolith Records.

Το 2021 οι Los Fastidios γιορτάζουν τα 30 χρόνια τους στο δρόμο και το πολυαναμενόμενο νέο τους άλμπουμ ανακοινώνεται για τον Οκτώβριο του 2021! Σύντομα όλα τα νέα γι’ αυτό!”

Για να γιορτάσει την τριακοστή επέτειο, το συγκρότημα αποφάσισε επίσης να επανεκδώσει στην Kob Records, όλα τα παλιά άλμπουμ σε έγχρωμο βινύλιο, περιορισμένης έκδοσης. Πρώτες επανεκδόσεις: “Hasta la Baldoria” (κόκκινο βινύλιο) τον Φεβρουάριο του 2021 και “We are counting on you!” (κίτρινο βινύλιο) τον Απρίλιο του 2021.

Οι Los Fastidios είναι:

Enrico: φωνητικά
Filippo “Bibol”: κιθάρα / δεύτερα φωνητικά
Ciacio: μπάσο / δεύτερα φωνητικά
Nicolo “Bacchetta”: ντραμς
Elisa Dixan: (Ειδικός και τακτικός επισκέπτης)

Στις παραστάσεις Μαΐου και Ιουνίου 2022 στα ντραμς θα υπάρχει ο Gelo (ντράμερ του θρυλικού ιταλικού συγκροτήματος skapunk Redska) που θα αντικαταστήσει τον Bacchetta (που ασχολείται με αθλητικά γεγονότα)

Τιμές εισιτηρίων

Προπώληση: 10 €
Στην είσοδο: 12 €

Προπώληση: ticketservices.gr

Κοινοποίηση
Εκκίνηση:

5 Ιουλίου 2022 21:00

Λήξη:

5 Ιουλίου 2022 23:00

Αμοιβές & Εισιτήρια

Δωρεάν

Αυτό το γεγονός δεν έχει κανένα κόστος εισόδου

Τόπος Διοργάνωσης

Διεύθυνση:

Πίνδου 1, Λαδάδικα

GPS:

40.6353898, 22.9365095