Γης Αερικά

Studio Νέμεση
9, 10, 16 & 17 Απριλίου 2022

Ώρα έναρξης
Σάββατο: 21:00
Κυριακή: 19:00

Γης ΑερικάΜια παράσταση βασισμένη σε κείμενα των Κ. Παλαμά, Ν. Καζαντζάκη & Η. Βουτιερίδη από την Εταιρεία Θεάτρου Enigma στο Studio ΝΕΜΕΣΗ (Δελφών 176) για 4 παραστάσεις.

Η νέα παραγωγή της Εταιρείας Θεάτρου Enigma “Γης Αερικά”, για τέσσερις παραστάσεις στο Studio ΝΕΜΕΣΗ: Σάββατο 9-Κυριακή 10 Απριλίου, Σάββατο 16-Κυριακή 17 Απριλίου Ώρες παραστάσεων: Σάββατο στις 21:00, Κυριακή στις 19:00.

Η παράσταση

Στην παράσταση παρακολουθούμε τρεις διαφορετικές ηρωίδες: την Τρισεύγενη (από το ομώνυμο έργο του Κωστή Παλαμά), την Ηλιογέννητη (από το ομώνυμο έργο του Ηλία Βουτιερίδη) και τη Σμαράγδα (από το έργο Πρωτομάστορας του Νίκου Καζαντζάκη, που στηρίζεται στο δημοτικό ποίημα “Το Γεφύρι της Άρτας”).

Γης ΑερικάΤρεις ηρωίδες που θυμίζουν αερικά λαϊκών θρύλων, με ιστορίες παράλληλες και κοινή μοίρα. Μέσα από τους διαλόγους των έργων βλέπουμε να ζωντανεύει μπροστά στα μάτια μας, ένα κομμάτι δικό μας, ένα κομμάτι τόσο παλιό και τόσο σύγχρονο μαζί, ένα κομμάτι Ελλάδας.

Δημοτικά τραγούδια, θρύλοι, λαϊκά παραμύθια, δοξασίες, ήθη, έθιμα, χρησιμοποιήθηκαν ως υλικό για τα θεατρικά έργα του “Ρωμαίικου Συμβολισμού”, καθως τα παραδοσιακά και λαογραφικά στοιχεία του τόπου, λειτουργούν ως ενωτικός ιστός, που φέρνει τους ανθρώπους από το χθες στο σήμερα. Μέσα στον πυρήνα της Νεοελληνικής Παράδοσης υπήρχαν πάντα τα σπέρματα των αρχαιοελληνικών μύθων, οι αξίες, η ψυχή, η ιστορική διαδρομή ενός λαού μέσα στο χρόνο.

Ταυτότητα παράστασης

Γης ΑερικάΔραματουργική επεξεργασία: Αστερόπη Χαριτίδου
Σκηνοθεσία: Κυριάκος Δανιηλίδης
Παίζουν: Κυριάκος Δανιηλίδης, Κατερίνα Κασελίμη, Αστερόπη Χαριτίδου
Φωτογραφίες παράστασης: Lea Wood
Παραγωγή: Εταιρεία Θεάτρου Enigma

Τιμές εισιτηρίων:

Κανονικό: 10 €
Φοιτητικό – ανέργων: 8 €

Προπώληση

  • viva.gr
  • Ταμείο του Studio Νέμεση

Γης ΑερικάΓης Αερικά

Κοινοποίηση
Εκκίνηση:

17 Απριλίου 2022 21:00

Λήξη:

17 Απριλίου 2022 23:00

Αμοιβές & Εισιτήρια

Δωρεάν

Αυτό το γεγονός δεν έχει κανένα κόστος εισόδου

Τόπος Διοργάνωσης

Διεύθυνση:

Δελφών 176

GPS:

40.6005843, 22.959311