Γιώργος Νταλάρας – Εστουδιαντίνα

Music Events Live
Στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ
Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης
Τόξο της ΧΑΝΘ
Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2022

Ώρα έναρξης: 21:30

Γιώργος Νταλάρας - ΕστουδιαντίναΟ Γιώργος Νταλάρας και η Εστουδιαντίνα, σε μια μουσική παράσταση αφιερωμένη στην Μικρά Ασία και την Εθνική περιπέτεια που ακολούθησε. Συμμετέχει η Ασπασία Στρατηγού.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τραγούδια από τον «Βυζαντινό Εσπερινό» του Απόστολου Καλδάρα, αλλά και Μικρασιάτικα και Ρεμπέτικα, σε μια μοναδική σύνθεση από δύο ορχήστρες. Με Μικρασιάτικη καταγωγή από πλευράς της μητέρας του, υπηρέτησε όλα τα είδη της ελληνικής μουσικής (δημοτικό, σμυρναίικο, ρεμπέτικο και λαϊκό τραγούδι). Παράλληλα, ερμήνευσε και πολλά άλλα είδη, όπως βυζαντινούς ύμνους, λυρικά, σύγχρονα έντεχνα, ποπ, ροκ, λάτιν, όπερα, συμφωνικά έργα κλπ. Συνεργάστηκε με πλήθος Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών (συνθέτες, ποιητές, μουσικούς, σκηνοθέτες κ.ά.). Τον Οκτώβριο του 2006 ανακηρύχθηκε Πρεσβευτής Καλής Θέλησης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Η Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας, είναι ελληνική ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής. Το όνομά της έλκει την καταγωγή του από την πιο διάσημη ελληνική ορχήστρα Εστουδιαντίνα, που δημιουργήθηκε στην Σμύρνη και έκανε το γύρο του κόσμου το χρονικό διάστημα 1898 – 1921. Συμμετέχει σε κορυφαίες διεθνείς διοργανώσεις και φεστιβάλ, συμπράττοντας με σημαντικούς μουσικούς διεθνούς εμβέλειας και με λαϊκές ορχήστρες από τα Βαλκάνια. Με την ορχήστρα έχουν συνεργαστεί δισκογραφικά αλλά και σε ζωντανές εμφανίσεις μερικοί από τους σπουδαιότερους Έλληνες τραγουδιστές. Η παράσταση αποτελεί μια ιδιαίτερη μουσική εμπειρία.

Τιμές εισιτηρίων:

Δωρεάν είσοδος με το εισιτήριο τη ΔΕΘ.

Κοινοποίηση
Εκκίνηση:

15 Σεπτεμβρίου 2022 21:30

Λήξη:

15 Σεπτεμβρίου 2022 23:30

Αμοιβές & Εισιτήρια

Δωρεάν

Αυτό το γεγονός δεν έχει κανένα κόστος εισόδου

Τόπος Διοργάνωσης

Διεύθυνση:

Εγνατία 154

GPS:

40.6276637, 22.9550758